0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Religie
 3. Cărți: Creștinism
 4. Duh și Contemplație
#LoveDigital Social Media Growth Summit e un eveniment dedicat solopreneurilor, freelancerilor și coach-ilor, care, la fel ca tine, sunt gata să își amplifice prezența și influența în lumea social media.
Alătură-te celor 20+ experți și descoperă cum să-ți mărești impactul pe social media și să-ți crești afacerea online.
Înregistrează-te ACUM
Carte

Duh și Contemplație

Coperta cărții: Duh și Contemplație de la editura Herald.
Cartea: Duh și Contemplație
Autor: Alan Watts
Editura: Herald
Cumpăr
Autor(i): Alan Watts
Editura: Herald
Colecţia: Alan Watts
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 320 (13x20 cm)
ISBN:9789731115160
Preţ: 36,50 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Păstrând și acum prospețimea transformatoare ce îi străbate paginile, „Duh și contemplație“ reprezintă argumentul neobosit al gânditorului Alan Watts în favoarea rolului important pe care îl poate juca religia mistică în lumea actuală.

Inspirându-se din propria sa experiență, Watts explică cu măiestrie cum intuiția religiilor orientale - în special cea a buddhismului zen - poate fi încorporată în doctrinele creștinismului occidental, dând astfel posibilitatea oamenilor de orice credință să se bucure de o relație mai adâncă și mai plină de sens cu spiritualul în vremurile tulburi în care trăim.

„Duh și contemplație este fără îndoială una dintre cele mai semnificative cărți despre religie publicate în secolul al douăzecilea.“ (Canon Bell)

Nu trebuie să căutăm Realitatea; ea este deja aici și acum, iar a o căuta ar însemna să recunoaștem că ea nu este. În acest sens, noi nu trebuie să dobândim unirea cu Realitatea; ea este dată deja, ca o manifestare a iubirii divine. A încerca să o realizăm prin propriile noastre eforturi înseamnă a desconsidera această iubire și a afirma implicit că darul nu este oferit… Nu există vreo metodă, vreo tehnică precisă pentru a atinge starea mistică și a realiza unirea cu Realitatea. Căci metoda este o tentativă de a poseda, avându-și sorgintea în orgoliu sau în frică. Și având în vedere că nu putem face nimic pentru a realiza Realitatea, nu trebuie să alunecăm în eroarea inacțiunii, căci inacțiunea nu este decât o formă indirectă de acțiune, este încercarea de a poseda Realitatea fără a face nimic în loc de a face ceva, ambele căi fiind sortite eșecului, pentru că Ea nu poate fi posedată în niciun fel.

Punctul focal al Realității este clipa prezentă, acest chip evanescent al eternității, atât de mic că nu are durata temporală și, totuși, atât de îndelungat că nu putem ieși vreodată din el.

Aici, în această clipă prezentă, viața este cea mai însuflețită; doar aici existăm cu adevărat. Trecutul este mort, viitorul nu a sosit încă. Clipa împrumută o sută de forme diferite - clipe de plăcere, clipe de suferință, clipe de exaltare, clipe de depresie, clipe de liniște, clipe de agitație; însă ea nu va sta locului, ea nu poate fi acaparată în niciuna dintre formele sale. Clipa aceasta este viața noastră.

Cuprinsul cărţii: „Duh și Contemplație“

 • Prefața la o nouă ediție
 • Prefața la prima ediție
 • Introducere
 • PARTEA ÎNTÂI
  • Epoca Duhului
  • Darul unirii
  • Realizarea unirii
 • PARTEA A DOUA
  • Ființa lui Dumnezeu
  • Inima lui Dumnezeu
  • Viața dedicată acțiunii
  • Viața dedicată contemplației
 • Bibliografie