0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Religie
  3. Cărți: Creștinism
  4. Viața Sfântulului Apostol Andrei între realitate și poveste
Carte

Viața Sfântulului Apostol Andrei între realitate și poveste

Autor(i): A. Pascu
Editura: Meteor Press
Colecţia: Religie (Ed. Meteor Press)
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 128 (13x20 cm)
Preţ: 22,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Sfântul Apostol Andrei a fost supranumit „Cel Întâi Chemat“, deoarece el a fost primul între cei ce L-au urmat pe Hristos.

Sute de ani, românii au avut mare evlavie pentru Sfântul Andrei. Dar ei trăiau într-o cultură orală: informațiile importante le transmiteau copiilor prin povești, legende, credințe și practici.

Bineînțeles, în lungul timp scurs de la sosirea Apostolului Andrei pe meleagurile noastre până în prezent, tradițiile legate de Sfântul Andrei s-au amestecat cu povestiri legate de alți sfinți, cu obiceiuri mult mai vechi, cu năzuințele și spaimele oamenilor, transformând sfânta sărbătoare într-o țesătură complicată și adesea greu de înțeles. Vom încerca să facem puțină lumină.

Să-i răspundem și noi Apostolului Andrei cu dragostea noastră, cu respect adânc, să căutăm să-l urmăm în fapte și credință, să-i cerem ajutorul la necaz. Și, cum nu putem iubi decât pe cine cunoaștem, să ne dăm puțină osteneală să facem cunoștință cu viața și faptele sale, așa cum au rămas ele în Tradiția Bisericii și în tradițiile noastre populare.