0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Enigme-Conspirații
 3. Amintiri despre viitor
Carte

Amintiri despre viitor

Autor(i): Erich von Däniken,
Editura: Life Style
Colecţia: Trebuie să știi
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 183 (13x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

O carte fascinantă, deschizătoare de drumuri, care a influențat generații de oameni dornici să știe!

„Numeroase descoperiri arheologice, aparent misterioase, și multe indicii din scrierile străvechi ale omenirii l-au determinat pe Erich von Däniken să pornească în căutarea unor explicații pentru misterele neelucidate ale trecutului. Concluziile uimitoare la care ajunge autorul ne-ar putea convinge să ne revizuim imaginea despre istoria timpurie a Pământului. Ele deschid deopotrivă perspective noi asupra progresului tehnicii de azi și de mâine.“

Cu aceste cuvinte era anunțată, în 1968, apariția cărții de față, care a declanșat, prin concluziile sale surprinzătoare, ce nu se limitau la arheologie, un val de indignare în rândurile oamenilor de știință, dar, pe de altă parte, și un viu entuziasm în rândul publicului larg.

Erich von Däniken a susținut că Pământul a fost vizitat în timpuri străvechi de către ființe inteligente extraterestre, și că acestea au creat de fapt homo sapiens. Chiar dacă și-a argumentat teza prin cercetări întreprinse cu rigurozitate în lumea întreagă, ea a rămas destul de controversată. Totuși, succesul enorm al cărții sale a demonstrat că subiectul abordat este unul de mare interes. În decurs de doi ani, cartea a atins numai în Germania un tiraj de peste cinci sute de mii de exemplare.

Cercetările și descoperirile lui Erich von Däniken nasc și astăzi discuții aprinse. Numărul adepților săi crește de la an la an. Din acest motiv, am considerat oportună reeditarea în limba română, într-o traducere nouă și necenzurată, a cărții sale de debut, care nu a pierdut nimic din caracterul exploziv, incitant și senzațional, atât în privința limbajului, cât și a conținutului.

În prefața nouă a cărții, Erich von Däniken analizează reacțiile pro și contra stârnite de tezele sale, pe care le reexaminează în contextul cunoștințelor recent dobândite.

Cuprinsul cărţii: „Amintiri despre viitor“

 • Prefața noii ediții
 • Prefață
 • Introducere
 • Există ființe asemănătoare omului în cosmos? Este posibilă dezvoltarea organică în lipsa oxigenului? Poate exista viață într-un mediu abiotic?
 • Călătoria fantastică a unei astronave „Zeii“ vin în vizită. Urme care nu se șterg
 • Hărți geografice vechi de 11000 de ani? Aerodromuri preistorice? Piste de aterizare-pentru „zei“? Cel mai vechi oraș de pe Pământ. Când se topește roca? A venit potopul. Mitologia sumerienilor. Oase care nu provin de la maimuțe. Toți desenatorii din vechime aveau aceeași particularitate?
 • Biblia are cu siguranță dreptate. Dumnezeu ținea cont de timp? Chivotul lui Moise era străbătut de curent electric. Vehicule-amfibie ale „zeilor“ în deșert. Potopul fusese planificat. De ce cereau „zeii“ anumite metale?
 • „Zeilor“ le plăcea să se împerecheze cu oamenii. O trecere în revistă a altor vehicule. Date despre forța de accelerație. Prima relatare a celor văzute dintr-o astronavă. Un supraviețuitor al potopului povestește. Ce este „adevărul“?
 • Toți cronicarii au avut aceleași idei fanteziste? Tot mereu „care cerești“!. Explozii termonucleare în timpuri străvechi? Cum puteau fi descoperite planete fără ajutorul telescopului? Straniul calendar al stelei Sirius în nord, nimic nou. Ce s-a întâmplat cu vechile cărți? Amintiri pentru anul 6965. Ce mai rămâne din civilizația noastră după o distrugere totală?
 • Un ring de dans pentru uriași. Din ce trăiau vechii egipteni? Keops a fost un șarlatan? Cine a stabilit locul în care să fie ridicate piramidele? Cadavre vii congelate? Creatori de modă preistorici. Metoda C-14 este absolut sigură?
 • Uriașii au fost abandonați de către zei pe Insula Paștelui? Cine a fost zeul alb? Războiul de țesut nu se cunoștea și totuși se cultiva bumbac. O treaptă superioară de înțelegere.
 • Orașe în junglă, construite după calendar. Migrația unui popor – o excursie în familie? Un zeu lipsește de la întâlnire. De ce sunt rotunde clădirile observatoarelor astronomice? Mașini de calcul antice. Felurite ciudățenii.
 • Au vreun sens zborurile spațiale? Cui folosesc miliardele investite? Război sau zboruri spațiale! Ce sunt farfuriile zburătoare despre care se vorbește cu atâta scepticism? În anul 1908 a avut loc o explozie nucleară. Satelitul lui Marte este artificial?
 • Semnale în spațiu. Se pot transmite gândurile mai repede decât lumina? Straniul caz Cayce. Ecuația de la Green Bank. Exobiologia și reprezentanții ei de seamă. La ce lucrează NASA? O discuție cu Wernher von Braun
 • Think tank-urile asigură viitorul. Vechii profeți au avut mai puține dificultăți de întâmpinat. Cercul se închide.
 • Bibliografie
 • Referințe