0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Enigme-Conspiraţii
 3. Amintiri despre viitor
Carte

Amintiri despre viitor

Amintiri despre viitor. Editura Life Style
CumpărDetalii carte

Autor(i): Erich von Däniken
Editura: Life Style
Colecţia: Trebuie să ştii
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 183 (13x20 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

O carte fascinantă, deschizătoare de drumuri, care a influenţat generaţii de oameni dornici să ştie!

„Numeroase descoperiri arheologice, aparent misterioase, şi multe indicii din scrierile străvechi ale omenirii l-au determinat pe Erich von Däniken să pornească în căutarea unor explicaţii pentru misterele neelucidate ale trecutului. Concluziile uimitoare la care ajunge autorul ne-ar putea convinge să ne revizuim imaginea despre istoria timpurie a Pământului. Ele deschid deopotrivă perspective noi asupra progresului tehnicii de azi şi de mâine.“

Cu aceste cuvinte era anunţată, în 1968, apariţia cărţii de faţă, care a declanşat, prin concluziile sale surprinzătoare, ce nu se limitau la arheologie, un val de indignare în rândurile oamenilor de ştiinţă, dar, pe de altă parte, şi un viu entuziasm în rândul publicului larg.

Erich von Däniken a susţinut că Pământul a fost vizitat în timpuri străvechi de către fiinţe inteligente extraterestre, şi că acestea au creat de fapt homo sapiens. Chiar dacă şi-a argumentat teza prin cercetări întreprinse cu rigurozitate în lumea întreagă, ea a rămas destul de controversată. Totuşi, succesul enorm al cărţii sale a demonstrat că subiectul abordat este unul de mare interes. În decurs de doi ani, cartea a atins numai în Germania un tiraj de peste cinci sute de mii de exemplare.

Cercetările şi descoperirile lui Erich von Däniken nasc şi astăzi discuţii aprinse. Numărul adepţilor săi creşte de la an la an. Din acest motiv, am considerat oportună reeditarea în limba română, într-o traducere nouă şi necenzurată, a cărţii sale de debut, care nu a pierdut nimic din caracterul exploziv, incitant şi senzaţional, atât în privinţa limbajului, cât şi a conţinutului.

În prefaţa nouă a cărţii, Erich von Däniken analizează reacţiile pro şi contra stârnite de tezele sale, pe care le reexaminează în contextul cunoştinţelor recent dobândite.

Cuprinsul cărţii: „Amintiri despre viitor“

 • Prefaţa noii ediţii
 • Prefaţă
 • Introducere
 • Există fiinţe asemănătoare omului în cosmos? Este posibilă dezvoltarea organică în lipsa oxigenului? Poate exista viaţă într-un mediu abiotic?
 • Călătoria fantastică a unei astronave „Zeii“ vin în vizită. Urme care nu se şterg
 • Hărţi geografice vechi de 11000 de ani? Aerodromuri preistorice? Piste de aterizare-pentru „zei“? Cel mai vechi oraş de pe Pământ. Când se topeşte roca? A venit potopul. Mitologia sumerienilor. Oase care nu provin de la maimuţe. Toţi desenatorii din vechime aveau aceeaşi particularitate?
 • Biblia are cu siguranţă dreptate. Dumnezeu ţinea cont de timp? Chivotul lui Moise era străbătut de curent electric. Vehicule-amfibie ale „zeilor“ în deşert. Potopul fusese planificat. De ce cereau „zeii“ anumite metale?
 • „Zeilor“ le plăcea să se împerecheze cu oamenii. O trecere în revistă a altor vehicule. Date despre forţa de acceleraţie. Prima relatare a celor văzute dintr-o astronavă. Un supravieţuitor al potopului povesteşte. Ce este „adevărul“?
 • Toţi cronicarii au avut aceleaşi idei fanteziste? Tot mereu „care cereşti“!. Explozii termonucleare în timpuri străvechi? Cum puteau fi descoperite planete fără ajutorul telescopului? Straniul calendar al stelei Sirius în nord, nimic nou. Ce s-a întâmplat cu vechile cărţi? Amintiri pentru anul 6965. Ce mai rămâne din civilizaţia noastră după o distrugere totală?
 • Un ring de dans pentru uriaşi. Din ce trăiau vechii egipteni? Keops a fost un şarlatan? Cine a stabilit locul în care să fie ridicate piramidele? Cadavre vii congelate? Creatori de modă preistorici. Metoda C-14 este absolut sigură?
 • Uriaşii au fost abandonaţi de către zei pe Insula Paştelui? Cine a fost zeul alb? Războiul de ţesut nu se cunoştea şi totuşi se cultiva bumbac. O treaptă superioară de înţelegere.
 • Oraşe în junglă, construite după calendar. Migraţia unui popor – o excursie în familie? Un zeu lipseşte de la întâlnire. De ce sunt rotunde clădirile observatoarelor astronomice? Maşini de calcul antice. Felurite ciudăţenii.
 • Au vreun sens zborurile spaţiale? Cui folosesc miliardele investite? Război sau zboruri spaţiale! Ce sunt farfuriile zburătoare despre care se vorbeşte cu atâta scepticism? În anul 1908 a avut loc o explozie nucleară. Satelitul lui Marte este artificial?
 • Semnale în spaţiu. Se pot transmite gândurile mai repede decât lumina? Straniul caz Cayce. Ecuaţia de la Green Bank. Exobiologia şi reprezentanţii ei de seamă. La ce lucrează NASA? O discuţie cu Wernher von Braun
 • Think tank-urile asigură viitorul. Vechii profeţi au avut mai puţine dificultăţi de întâmpinat. Cercul se închide.
 • Bibliografie
 • Referinţe