0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Istorie
  3. Marile enigme ale războiului secret
Carte

Marile enigme ale războiului secret

Marile enigme ale războiului secret. Editura Pro Editură şi Tipografie
Detalii carte

Autor(i): Bernard Michal
Editura: Pro Editură şi Tipografie
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 215 (15x23 cm)
Preţ: 26,01 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Când au fost anunţaţi că ar fi trebuit să pregătească invadarea Siciliei, şefii marinei americane au avut o idee genială: de ce să nu fie folosit ajutorul acelei faimoase „Mafii“ siciliene, organizaţie criminală ale cărei ramificaţii erau înfipte adânc în lumea interlopă din SUA?

* * *

La începutul anului 1942, englezii sunt la ananghie. La Londra, Winston Churchill îşi dă seama că înfrângerile succesive ale forţelor sale compromit grav prestigiul Marii Britanii în Asia… Atunci, răsare steaua unui om aproape necunoscut: locotenent-colonelul Wingate.

* * *

Ce drum lung a parcurs deja de când era doar un simplu servitor! Se revede copil, la Priştina, unde afirmă că s-a născut în ziua de 28 iulie 1904, la 360 de kilometri sud de Belgrad.….Destinul extraordinar al lui „Cicero“ s-a împlinit. Dar pune trei probleme.

* * *

Când au fost paraşutaţi, în ziua de 17 septembrie 1944, la câţiva zeci de kilometri în interiorul liniilor germane, misiunea lor trebuia să fie de scurtă durată: să cucerească podul de la Arnhem, să ocupe ambele maluri, să pregătească şi să menţină poziţia, aşteptând sosirea pe cale terestră a grosului forţelor Armatei a II-a.

* * *

Gestapoul ştia că cel care a fost cel mai mare şef al serviciilor de spionaj pe care l-a avut vreodată Germania ţinuse un jurnal. Se spunea că acolo era scris totul: descrierea minuţioasă a enormei pânze de păianjen pe care Canaris o aruncase asupra întregii lumi; istoria secretă a celui de-al III-lea Reich, precizări redutabile despre Hitler şi tovarăşii lui, relatarea tuturor comploturilor urzite pentru debarasarea Germaniei de nazism.

Cuprinsul cărţii: „Marile enigme ale războiului secret“

  • Operaţiunea Mafia
  • Wingate şi seniorii junglei
  • Hitler nu la crezut pe Cicero
  • Cazul King Kong
  • Misterul Canaris