0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Iubire
  4. Cum să ne mărturisim iubirea
Carte

Cum să ne mărturisim iubirea

Secretele relației de durată

Autor(i): Jacques Salomé, Sylvie Galland,
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Familia (Curtea Veche)
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 304 (13x20 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Femininul vrea mai întâi să fie restaurat printr-o recunoaștere și o considerație care ar veni din exterior, de la Celălalt. Femininul caută confirmarea sinelui ca persoană întreagă, aleasă, unică. Această recunoaștere este mai importantă decât satisfacția fizică; ea trece cu mult înaintea plăcerii.

Femininul este fără limite, are un vis absolut, de eternitate, de plenitudine; idealizează dragostea în aspectele sale cele mai puțin sexuale; se teme de carnalul prea limitat.

Femininul așteaptă ca Făt-Frumos, Moș Crăciun, Unicul să-l facă să capete valoare și formă, aducându-i omagiu.

Masculinului îi place să vadă, el se bucură de frumusețea imediată. Cuvintele nu-i sunt necesare pentru a-și exprima emoțiile.

Masculinul are simțul limitelor, al timpului, al realităților distincte. El se lasă foarte puțin dus pe aripile nebuniei, este conștient și de îndoielile sale, și de efemeritatea lucrurilor. Recunoaște instinctiv puterea de distrugere a timpului, incertitudinea momentelor și a viitorului.

Masculinul a interiorizat căderea, pierderea iremediabilă a paradisului; știe care sunt trădările posibile. Este capabil, uneori, să trăiască intens clipa și chiar plenitudinea momentului.