0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Agricultură-Grădinărit
  3. Cărți: Legumicultură
  4. Cultura tomatelor, ardeiului și vinetelor
Carte

Cultura tomatelor, ardeiului și vinetelor

Cultura tomatelor, ardeiului și vinetelor. Editura MAST
Cumpăr
Autor(i): Prof. univ. dr. Victor Popescu, Dr. Ing Roxana Zăvoianu,
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 125 (13x20 cm)
Preţ: 11,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În cartea „Cultura tomatelor, ardeiului și vinetelor“ sunt prezentate tehnologiile de cultură la legumele din grupa solano-fructoase cu scopul de a oferi soluții practice pentru obținerea unor recolte bogate și de calitate.

De asemeni, autorii insistă atât asupra importanței nutritive cât și a

celei terapeutice aduse de aceste legume.

În grupa legumelor solano-fructoase sunt cuprinse: tomatele, ardeii, vinetele și păpălăul.

Plantele din grupa solano-fructoase sunt anuale, fac parte din aceeași

familie botanică (Solanaceae), au perioada de vegetație relativ lungă (120-130 zile), sunt pretențioase la căldură, lumină și umiditate.

Speciile legumicole din această grupă prezintă importanță economică deosebită și, de aceea, necesită măsuri speciale de cultură. Ele ocupă o mare parte din suprafețele cultivate cu legume în câmp liber și spații protejate, se cultivă în principal prin răsad și au nevoie de multă atenție în ceea ce privește regimul de irigare.

Deoarece au boli și-dăunători comuni, legumele solano-fructoase nu pot fi cultivate una după alta pe aceeași parcelă. Sunt plante bune premergătoare pentru speciile legumicole din alte familii botanice.

Cuprinsul cărţii: „Cultura tomatelor, ardeiului și vinetelor“

  • INTRODUCERE
  • TOMATELE
    • Importanța alimentară, terapeutică și economică
    • Originea și aria de răspândire
    • Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
    • Exigențe ecologice
    • Soiuri și hibrizi
    • Tehnologia culturii tomatelor
      • Tehnologia culturii tomatelor în câmp
      • Cultura tomatelor în solarii
      • Tehnologia culturii tomatelor în sere
      • Tehnologia culturii tomatelor în răsadnițe
    • Tehnologia producerii semințelor de tomate
  • ARDEIUL
    • Importanța alimentară, terapeutică și economică
    • Originea și aria de răspândire
    • Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
    • Exigențe ecologice
    • Soiuri și hibrizi
    • Tehnologia culturii ardeiului
      • Tehnologia culturii ardeiului în câmp
      • Cultura ardeiului în solarii
      • Cultura ardeiului în sere
      • Tehnologia culturii ardeiului în răsadnițe
    • Tehnologia producerii semințelor de ardei
  • VINETELE
    • Importanța alimentară, terapeutică și economică
    • Originea și aria de răspândire
    • Particularitățile botanice și biologice în relație cu tehnologia
    • Exigențe ecologice
    • Soiuri și hibrizi
    • Tehnologia culturii vinetelor
      • Tehnologia culturii vinetelor în câmp
      • Tehnologia culturii vinetelor în solarii
      • Tehnologia culturii vinetelor în sere
      • Cultura vinetelor în răsadnițe
    • Tehnologia producerii semințelor de vinete
  • PĂPĂLĂUL
    • Origine și răspândire
    • Particularități botanice și biologice
    • Exigențe ecologice
    • Cultivare
    • Tehnologia culturii
  • Bibliografie