0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Agricultură-Grădinărit
  3. Cărţi: Legumicultură
  4. Cultura tomatelor, ardeiului şi vinetelor
Carte

Cultura tomatelor, ardeiului şi vinetelor

Cultura tomatelor, ardeiului şi vinetelor. Editura
CumpărDetalii carte

Autor(i): Prof. univ. dr. Victor Popescu, Dr. Ing Roxana Zăvoianu
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 125 (13x20 cm)
Preţ: 9,63 Lei
Disponibilitate: în stoc

În cartea „Cultura tomatelor, ardeiului şi vinetelor“ sunt prezentate tehnologiile de cultură la legumele din grupa solano-fructoase cu scopul de a oferi soluţii practice pentru obţinerea unor recolte bogate şi de calitate.

De asemeni, autorii insistă atât asupra importanţei nutritive cât şi a

celei terapeutice aduse de aceste legume.

În grupa legumelor solano-fructoase sunt cuprinse: tomatele, ardeii, vinetele şi păpălăul.

Plantele din grupa solano-fructoase sunt anuale, fac parte din aceeaşi

familie botanică (Solanaceae), au perioada de vegetaţie relativ lungă (120-130 zile), sunt pretenţioase la căldură, lumină şi umiditate.

Speciile legumicole din această grupă prezintă importanţă economică deosebită şi, de aceea, necesită măsuri speciale de cultură. Ele ocupă o mare parte din suprafeţele cultivate cu legume în câmp liber şi spaţii protejate, se cultivă în principal prin răsad şi au nevoie de multă atenţie în ceea ce priveşte regimul de irigare.

Deoarece au boli şi-dăunători comuni, legumele solano-fructoase nu pot fi cultivate una după alta pe aceeaşi parcelă. Sunt plante bune premergătoare pentru speciile legumicole din alte familii botanice.

Cuprinsul cărţii: „Cultura tomatelor, ardeiului şi vinetelor“

  • INTRODUCERE
  • TOMATELE
    • Importanţa alimentară, terapeutică şi economică
    • Originea şi aria de răspândire
    • Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
    • Exigenţe ecologice
    • Soiuri şi hibrizi
    • Tehnologia culturii tomatelor
      • Tehnologia culturii tomatelor în câmp
      • Cultura tomatelor în solarii
      • Tehnologia culturii tomatelor în sere
      • Tehnologia culturii tomatelor în răsadniţe
    • Tehnologia producerii seminţelor de tomate
  • ARDEIUL
    • Importanţa alimentară, terapeutică şi economică
    • Originea şi aria de răspândire
    • Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
    • Exigenţe ecologice
    • Soiuri şi hibrizi
    • Tehnologia culturii ardeiului
      • Tehnologia culturii ardeiului în câmp
      • Cultura ardeiului în solarii
      • Cultura ardeiului în sere
      • Tehnologia culturii ardeiului în răsadniţe
    • Tehnologia producerii seminţelor de ardei
  • VINETELE
    • Importanţa alimentară, terapeutică şi economică
    • Originea şi aria de răspândire
    • Particularităţile botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
    • Exigenţe ecologice
    • Soiuri şi hibrizi
    • Tehnologia culturii vinetelor
      • Tehnologia culturii vinetelor în câmp
      • Tehnologia culturii vinetelor în solarii
      • Tehnologia culturii vinetelor în sere
      • Cultura vinetelor în răsadniţe
    • Tehnologia producerii seminţelor de vinete
  • PĂPĂLĂUL
    • Origine şi răspândire
    • Particularităţi botanice şi biologice
    • Exigenţe ecologice
    • Cultivare
    • Tehnologia culturii
  • Bibliografie