0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Afaceri
  3. Cărţi: Management
  4. Oamenii talentaţi vor să fie liberi
Carte

Oamenii talentaţi vor să fie liberi

Oamenii talentaţi vor să fie liberi. Editura Publica
CumpărDetalii carte

De ce ar trebui să învăţăm să ne placă scurgerile de informaţii, racolările şi parazitismul

Autor(i): Orly Lobel
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 422 (13x20 cm)
Preţ: 47,20 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cartea „Oamenii talentaţi vor să fie liberi“ reuşeşte să demonteze miturile legate de competiţie, secrete, motivaţie şi creativitate.

Orly Lobel trage un semnal de alarmă şi vorbeşte despre efectul nociv pe care îl au prejudecăţile asupra inovaţiei în multe domenii şi companii. Implicit, autoarea discută şi despre cum pot avea succes, într-un mediu al mentalităţilor contraproductive, inovatorii, antreprenorii, echipele

de cercetare şi toţi cei a căror muncă presupune creativitate.

Multe companii, explică Lobel, sunt obsedate de control, patente, drepturi de autor, branding, supraveghere, într-un cuvânt, de măsuri agresive care inhibă talentul, inovarea şi energiile creative. În acest sens, prezintă o serie de schimbări pozitive care pot fi aplicate atât în strategiile corporatiste, cât şi în politicile regionale şi legile naţionale pentru a se asigura un flux continuu de talente, creativitate şi, implicit, dezvoltare.

„Oamenii talentaţi vor să fie liberi“ este o lectură captivantă, vitală pentru mediul în care trăim, care demonstrează cât de mult avem de câştigat când talentul este eliberat.

În disperarea de a nu-şi pierde talentele şi de a-şi proteja drepturile de proprietate intelectuală, firmele îşi obligă angajaţii să semneze contracte de confidenţialitate. Orly Lobel demonstrează în cartea sa, „Oamenii talentaţi vor să fie liberi“, că acest gen de constrângeri nu pot avea ca rezultat decât o stagnare economică. După toate aparenţele, companiile ar avea mai mult de câştigat la capitolul cercetare şi dezvoltare dacă le-ar da angajaţilor mai multă libertate de mişcare şi exprimare.

În opinia lui Lobel, asta înseamnă să fii as la capitolul „strategii de capital uman“. În opinia noastră, acesta este modul de a face afaceri în secolul XXI.

„Un argument pertinent pentru adoptarea unui nou set de atitudini faţă de capitalul uman, care ne va ajuta să devenim mai competitivi în orice mediu.“ (Publishers Weekly)

„Orly Lobel reuşeşte o fascinantă combinaţie de cercetare academică de top şi talent narativ. Cartea sa este interesantă şi nu trebuie ratată de nicio persoană care vrea să înţeleagă mai bine inovarea şi să devină mai creativă.“ (TAL BEN-SHAHAR, autorul cărţilor „Choose the Life You Want“ şi „Happier“)

„Mesajul puternic pe care încearcă să îl transmită Orly Lobel – eliberaţi talentul uman – va schimba modul în care antreprenorii şi pionii principali ai scenei politice văd creativitatea. Oamenii talentaţi vor să fie liberi este un ghid de dezvoltare economică în secolul XXI.“

(JASON MAZZONE, autorul cărţii „Copyfraud and Other Abuses of Intellectual Property Law“)

„Managerii obsedaţi de control, care se miră că pierd oameni talentaţi, au ceva din candoarea copilului care, în vizită la grădina zoologică, află că leul este nefericit în cuşcă. Oamenii talentaţi vor să fie liberi – aceasta este cea dintâi axiomă de management.“ (Ascendis)