0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Afaceri
  3. Cărţi: Marketing
  4. Roz tranchilizant
Carte

Roz tranchilizant

Roz tranchilizant. Editura Publica
Detalii carte

Autor(i): Adam Alter
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 328 (14x20 cm)
Preţ: 47,20 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


În esenţă, această carte este menită să arate că mintea omului reprezintă punctul-terminus colectiv al unui miliard de mici efecte fluture. Gândurile proprii, sentimentele şi faptele noastre sunt produsul unor reacţii în lanţ haotice, alimentate într-o măsură deloc neglijabilă de forţele descrise în cartea pe care o aveţi în faţă. Comportamentul uman este greu de prezis, aşadar, parţial pentru că rămâne profund sensibil la fiecare bătaie din aripi a proverbialului fluture din Japonia.

Miraculoasa capacitate tranchilizantă a rozului bonbon a fost testată cu un Mister California plin de muşchi, campion la culturism, care şi-a umflat demonstrativ bicepşii de câteva ori la rând, fără pic de efort, dar s-a căznit din greu să-i încordeze şi-o singură dată, după ce s-a uitat îndelung la cartonul roz.

Dată fiind această putere a culorii, Schauss a propus ca administraţia penitenciarelor să ia în considerare ideea de a-i plasa pe deţinuţii turbulenţi în celule roz, iar doi comandanţi de la Centrul Corecţional al Marinei Statelor Unite din Seattle, statul Washington, chiar au aplicat-o, zugrăvind în roz bonbon pereţii uneia dintre celulele centrului de detenţie.

Timp de şapte luni, ofiţerul adjutant Gene Baker şi comandantul închisorii, căpitanul Ron Miller, au observat cum deţinuţii nou-veniţi intră furioşi şi agitaţi în celula roz, iar peste cincisprezece minute ies de acolo mai calmi. După ce administratorii unor închisori mai mici, de provincie, au început să-i azvârle pe turbulenţii aflaţi în stare de ebrietate în celule zugrăvite roz, culoarea a fost neoficial botezată „Drunk Tank Pink“ – „Roz de celulă pentru beţivani“ sau, pe scurt, „roz tranchilizant“.

„Cartea scrisă de Adam Alter vă va schimba modul în care priviţi lumea din jur.“ (Dan Ariely, autorul cărţii „Iraţional în mod previzibil“)

Adam Alter ne prezintă, cu umor şi perspicacitate, o perspectivă radical diferită asupra naturii umane. Paul Bloom, autor How Pleasure Works

„Cartea Roz tranchilizant este o minunată introducere în unele dintre cele mai ciudate fenomene psihologice.“ (Daniel Gilbert, autorul cărţii „Stumbling on Happiness“)