0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Medicină Naturistă
  3. Boala ca simbol. Manual de psihosomatică
Carte

Boala ca simbol. Manual de psihosomatică

Coperta cărții: Boala ca simbol. Manual de psihosomatică – Simptome, interpretare, prelucrare, compensare de la editura Adevăr Divin.
Cartea: Boala ca simbol. Manual de psihosomatică – Simptome, interpretare, prelucrare, compensare
Autor: Ruediger Dahlke
Editura: Adevăr Divin

Simptome, interpretare, prelucrare, compensare

Autor(i): Ruediger Dahlke
Editura: Adevăr Divin
Colecţia: Vindecare spirituală
Anul apariţiei: 2021
Pagini: 678 (17x24 cm)
ISBN:9786068420554
Preţ: 108,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Ruediger Dahlke înțelege boala drept un proces plin de sens, drept o cale a sufletului de aducere în conștiență a unor conflicte sufletești nerezolvate. Pentru aceasta este necesar să înțelegem interpretările simbolice ale simptomelor maladive, adică să descifrăm mesajul bolii.

Cartea „Boala ca simbol“ conține peste 400 de tablouri clinice, cu peste 1.000 de simptome. El constituie un ajutor în procesul de autoajutorare, făcând posibilă utilizatorului raportarea pe proprie răspundere la sarcinile de viață care sunt indicate de boală.

Ruediger Dahlke intermediază o înțelegere totală a bolii, ce se bazează pe dialogul dintre corp și suflet. Simptomele maladive sunt înțelese ca mesaje sufletești. Ele sunt indicații mai mult sau mai puțin clare în privința unor conflicte interioare, reprezentând totodată indicatori în direcția pașilor spre vindecare. În conformitate cu această părere, boala constituie o șansă de eliberare de elementele apăsătoare și de reintegrare a aspectelor pierdute. Persoana afectată face în felul acesta un pas în direcția maturizării și a însănătoșirii sale profunde.

Deoarece în cazul unei boli corpul devine scena pe care se manifestă procesele interioare, cheia unei adevărate însănătoșiri poate consta numai în preluarea de către corp a acestei sarcini. Așadar este nevoie să se înțeleagă interpretarea bolii și să se transpună conștient în practica (prelucrarea motivului) de zi cu zi pașii evolutivi necesari. Înfăptuirea acestui proces de cunoaștere și de creștere duce la bucuria de a trăi și la împlinirea personalității.

În prima parte a acestei cărți, organizată în sistem alfabetic, sunt expuse regiunile corporale și organele în interpretarea lor simbolică pentru omul sănătos.

În această parte au fost expuse indicații referitoare la limbajul formelor corpului. De exemplu este interpretată forma brațelor și a picioarelor sau a trunchiului și a bărbiei. Privirea suplimentară aruncată asupra formei unei părți corporale face posibilă o analiză și mai cuprinzătoare a situației incipiente – având în vedere cunoașterea faptului că tot ceea ce are formă are și sens și semnificație.

Partea a doua a cărții conține registrul cu simptomele maladive. Acestea sunt interpretate în legătură cu simbolistica fundamentală a organelor afectate. Din corelațiile simptomelor se conturează căi interioare și exterioare în privința modului în care pacientul se poate desprinde de boală. Așa de exemplu, este inegalabil mai bine ca omul să-și extindă și să-și deschidă inima în sensul iubirii (față de aproape), decât să lase această atitudine să se manifeste la nivel corporal, sub forma dilatației cordului – în cadrul insuficienței cardiace.

Cuprinsul cărţii: „Boala ca simbol. Manual de psihosomatică“

  • Introducere
  • Registrul regiunilor corporale și al organelor
  • Registru de simptome
  • Bibliografie
  • Prescurtări ale bibliografiei