0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Agricultură-Grădinărit
  3. Socul
Carte

Socul

Socul. Editura
CumpărDetalii carte

Cultivare, utilizări în gastronomie şi în farmacia casei

Autor(i): Kohut Ildikó
Editura: Casa
Colecţia: Grădina noastră
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 80 (17x20 cm)
Preţ: 34,89 Lei
Disponibilitate: în stoc

Vrei să afli toate secretele socului? Atunci această carte este pentru tine!

Vei afla informaţii despre istoricul plantei, superstiţiile legate de ea, modul de valorificare ca plantă ornamentală, medicinală precum şi posibilitatea de a o utiliza în diverse reţete culinare.

Vei fi plăcut surprins să afli că socul trăieşte circa 100 de ani şi că are numeroase efecte spectaculoase în prevenirea şi tratamentul alternativ al bolilor cardiovasculare, cancerului, virusului herpetic, HIV-ului, alergiilor, obezităţii şi că poate fi folosit cu succes pentru diverse afecţiuni ale tenului.

Trebuie să ne însuşim modul corect de recoltare şi cultivare pentru a fi siguri că beneficiem din plin de efectele pozitive ale socului. Prin prezentarea tuturor speciilor de soc se atrage atenţia că bozul este toxic, fiind aşadar necesar să cunoaştem foarte bine toate speciile.

Chiar dacă se culeg specii cu efecte benefice este esenţial să ne asigurăm că nu sunt poluate, fiind prezentată o tehnică prin care ne putem da seama de acest lucru.

În final se prezintă o multitudine de reţete din florile şi fructele acestei plante foarte apreciate încă de la Hipocrate (460 î.Hr).

Cuprinsul cărţii: „Socul“

  • Cuvânt introductiv
  • Generalităţi
    • Etimologia denumirii
    • Utilizarea socului în gospodărie
    • Credinţe şi superstiţii legate de soc
  • Taxonomia, locul pe care îl ocupă planta în botanică
    • Prezentarea speciilor, descrierea morfologică
    • Cea mai importantă specie a genului
    • Alte specii ale genului Sambucus
  • Cerinţele socului faţă de condiţiile de vegetaţie
    • Posibilităţi de valorificare
    • Înmulţirea arbustului
    • Lucrările de tăiere şi îngrijire
    • Bolile şi dăunătorii socului
    • Cultivarea socului pentru fructe
    • Cele mai importante soiuri cultivate pentru fructe
    • Soiuri româneşti
    • Forme de coroane specifice
    • Cultura socului ca plantă ornamentală
    • Cele mai importante soiuri şi varietăţi de soc ornamental
    • Noi soiuri ornamentale
    • Recoltarea socului din flora spontană
    • Perioada de recoltare
    • Valorificarea socului ca plantă medicinală
    • Substanţele chimice din compoziţia socului
    • Efectele curative ale socului
    • Valorificarea socului în industria alimentară
    • Câteva preparate din soc
    • Importanţa consumului fructelor de soc
  • Reţete cu flori de soc
    • Zahăr din soc
    • Inflorescenţe de soc congelate
    • Şampanie de soc
    • Sirop de soc
    • Suc de soc
    • Gem de căpşuni cu soc
    • Cremă de revent (rubarbă) cu soc
    • Tort de clătite americane cu soc
    • Clătite cu soc
    • Brioşe cu soc
    • Brioşe cu soc şi făină de migdale (fără făină de cereale)
    • Panna cotta cu soc
    • Mâncare de soc
    • Soc în aluat de clătite
    • Gogoşi cu soc
    • Soc în aluat de bere
    • Jeleu de ceai verde cu soc
    • Jeleu de soc cu vin alb
    • Îngheţată de soc
    • Tiramisu de soc cu ciocolată albă
  • Reţete cu fructe de soc
    • Jeleu din fructe de soc
    • Magiun de soc cu mere
    • Gem de soc
    • Lichior de soc (1l)
    • Sirop din fructe de soc (remediu împotriva răcelilor)
    • Parfe de iaurt cu soc
    • Brownie cu cremă de brânză şi porţie dublă de soc
    • Tort de cafea cu soc
    • Prăjitură cu lămâie şi soc
    • Pere umplute cu cremă de soc
  • Bibliografie
  • Mic dicţionar tematic