0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Politică
  3. Minunata lume nouă
Carte

Minunata lume nouă

Minunata lume nouă. Editura Polirom
CumpărDetalii carte

Autor(i): Aldous Huxley
Editura: Polirom
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 256 (13x20 cm)
Preţ: 34,95 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Romanul „Minunata lume nouă“ a inspirat în 1998 o cunoscută ecranizare SF, avându-i în distribuţie pe Peter Gallagher, Leonard Nimoy şi Tim Guinee.

„Minunata lume nouă“ porneşte de la ideea unei societăţi distopice care, pentru a-şi controla cetăţenii, recurge la orice subterfugiu: de la transformarea rasei umane şi manipularea ei genetică până la mascarea minciunii în adevăr absolut.

Rezultatul este o combinaţie de realităţi totalitare şi scene din cel mai pur SF, în care cărţile sunt arse şi singura cultură acceptată se naşte din preceptele unui conducător megaloman, în care apariţia unei ediţii din Operele complete ale lui Shakespeare poate duce la răsturnarea unui regim absurd, în care oamenii sunt concepuţi în imense incubatoare, iar cei neatinşi încă de morbul acestei „civilizaţii“ sunt izolaţi în rezervaţii.

„În contextul anului 1948, romanul 1984 părea teribil de convingător. Dar, la urma urmei, tiranii sunt şi ei muritori, iar vremurile se mai schimbă. Evenimentele recente din Rusia şi noile cuceriri ale ştiinţei şi tehnologiei i-au răpit cărţii lui Orwell o parte din verosimilul ei înfiorător. Un război nuclear ar reduce fără îndoială prorocirile tuturor la o simplă glumă. Dar, presupunând, pentru moment, că Marile Puteri şi-ar înfrâna într-un fel sau altul dorinţa de a ne distruge, putem spune că acum Minunata lume nouă pare a avea mai multe şanse de a deveni realitate decât 1984.“ (Aldous Huxley, 1958)

„E o experienţă înfiorătoare să descoperi cât de multe dintre predicţiile satirice ale lui Huxley au devenit realitate într-o perioadă atât de scurtă.“ (The New York Times Book Review)