0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Politică
  3. Minunata lume nouă
Carte
Datorită unei operațiuni de mentenanță și îmbunătățire a siteului,
în următoarele ore comenzile se pot face doar telefonic
la numărul de telefon din antetul paginii.

Vă așteptăm cu drag
și vă mulțumim pentru înțelegere!_

Minunata lume nouă

Minunata lume nouă. Editura Polirom
Cumpăr
Autor(i): Aldous Huxley
Editura: Polirom
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 256 (13x20 cm)
Preţ: 36,95 Lei
Disponibilitate: în stoc

Romanul „Minunata lume nouă“ a inspirat în 1998 o cunoscută ecranizare SF, avându-i în distribuție pe Peter Gallagher, Leonard Nimoy și Tim Guinee.

„Minunata lume nouă“ pornește de la ideea unei societăți distopice care, pentru a-și controla cetățenii, recurge la orice subterfugiu: de la transformarea rasei umane și manipularea ei genetică până la mascarea minciunii în adevăr absolut.

Rezultatul este o combinație de realități totalitare și scene din cel mai pur SF, în care cărțile sunt arse și singura cultură acceptată se naște din preceptele unui conducător megaloman, în care apariția unei ediții din Operele complete ale lui Shakespeare poate duce la răsturnarea unui regim absurd, în care oamenii sunt concepuți în imense incubatoare, iar cei neatinși încă de morbul acestei „civilizații“ sunt izolați în rezervații.

„În contextul anului 1948, romanul 1984 părea teribil de convingător. Dar, la urma urmei, tiranii sunt și ei muritori, iar vremurile se mai schimbă. Evenimentele recente din Rusia și noile cuceriri ale științei și tehnologiei i-au răpit cărții lui Orwell o parte din verosimilul ei înfiorător. Un război nuclear ar reduce fără îndoială prorocirile tuturor la o simplă glumă. Dar, presupunând, pentru moment, că Marile Puteri și-ar înfrâna într-un fel sau altul dorința de a ne distruge, putem spune că acum Minunata lume nouă pare a avea mai multe șanse de a deveni realitate decât 1984.“ (Aldous Huxley, 1958)

„E o experiență înfiorătoare să descoperi cât de multe dintre predicțiile satirice ale lui Huxley au devenit realitate într-o perioadă atât de scurtă.“ (The New York Times Book Review)