0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Prosperitate şi succes
  4. O minte cu totul nouă
Carte

O minte cu totul nouă

O minte cu totul nouă. Editura Curtea Veche
CumpărDetalii carte

De ce oamenii care au emisfera dreaptă a creierului dinamizată vor guverna viitorul

Autor(i): Daniel H. Pink
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Biblioterapia
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 304 (13x20 cm)
Preţ: 33,72 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Într-o lume a abundenţei materiale, echilibrul dintre cerinţele profesiei şi aptitudini se modifică dramatic. Maşinile iau locul oamenilor, forţa de muncă intelectuală se mută în ţări precum India, China şi Filipine. Slujbele dispar, presiunea vieţii creşte, iar a deţine informaţii nu mai este de ajuns. Rigiditatea, analiza excesivă, acumularea de cunoştinţe devin, deja, caracteristici care denotă inadaptarea.

Viitorul le aparţine unor oameni diferiţi, cu o gândire diferită: artişti, inventatori, designeri, povestitori, pe scurt, persoane cu o gândire holistică. Este momentul ca emisfera dreaptă să intre în acţiune, ea fiind următoarea pe scara evoluţiei.

Era informaţională, bazată pe o logică lineară, rămâne tot mai în urmă. În faţă, se văd zorii Erei conceptuale, care se construieşte cu inventivitate şi empatie, de oameni aflaţi în căutarea unui nou sens.

Care ar fi soluţia, pentru a prospera în aceste vremuri? Adaptarea prin creativitate şi nonconformism, observarea legăturilor subtile dintre lucruri, corelarea utilităţii cu o nouă semnificaţie.

Daniel H. Pink vă invită să acceptaţi provocarea şi să păşiţi cu îndrăzneală în viitorul care este deja aici.

Cartea „O minte cu totul nouă“ a fost declarată bestseller de către publicaţiile BusinessWeek, New York Times, Wall Street Journal şi Washington Post.

„O lectură optimistă şi vioaie… Pentru cei care vor să-şi pună la treabă muşchiul creativităţii, cartea e plină de exerciţii şi recomandări.“ (Harvard Business Review)

„Daniel Pink a identificat mai multe căi pe care indivizii şi societatea le pot urma în viitor. Dacă are dreptate, trăim o nouă realitate. Probabil că tot ce mai trebuie este ca oamenii şi instituţiile să recunoască această realitate, folosind instrumentele pe care le au deja. Iar pentru asta, e nevoie de O minte cu totul nouă.“ (The Miami Herald)