0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Creşterea copiilor
  4. Corpul copilului ne vorbeşte
Carte

Corpul copilului ne vorbeşte

Corpul copilului ne vorbeşte. Editura Philobia
CumpărDetalii carte

Istoria părinţilor se reflectă în simptomlele copiilor

Autor(i): Willy Barral
Editura: Philobia
Colecţia: Psihogenealogia
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 312 (13x20 cm)
Preţ: 33,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În momentul în care apare un copil în viaţa noastră, nu ne dorim decât să fie sănătos, fericit, să nu întâmpine, pe cât posibil, niciun obstacol.

Problemele ne iau însă pe nepregătite, ne simţim confuzi şi neputincioşi.

Ce ar fi trebuit să ştim, însă nicio carte nu ne-a făcut cunoscut, este impactul pe care existenţa noastră înainte de concepere şi cea din timpul sarcinii îl au asupra sănătăţii copilului.

Este vorba nu despre alimentaţie, ci despre tot ce compune existenţa viitorilor părinţi: fizic, psihologic, relaţiile cu ceilalţi, deciziile luate în cadrul cuplului, neînţelegeri de familie nerezolvate, conflicte latente.

Pornind de la o afirmaţie a lui Françoise Dolto, unul dintre mentorii săi, privind influenţa istoriei părinţilor asupra corpului copilului, Willy Barral construieşte în această carte un adevărat sistem explicativ al cauzelor nevăzute şi neimaginate care se află la baza tulburărilor psihosomatice ale celor mici, încă din perioada prunciei.

Barral recurge la experienţa sa clinică, alături de copii autişti, şi la cea ulterioară, de psihanalist, transpunând informaţia într-o lectură extrem de plăcută.

Cartea conţine o succesiune de dialoguri între psihanalist şi pacient, din care se deduc limpede concluziile autorului, cititorul având ocazia de a face singur aceleaşi constatări.