0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Psihologie
  3. Sănătatea mentală a elevului
Carte

Sănătatea mentală a elevului

Sănătatea mentală a elevului. Editura Trei
Detalii carte

Ghid pentru personalul didactic

Autor(i): Dr. William Dikel,
Editura: Trei
Colecţia: Educaţie şi formare
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 400 (14x20 cm)
Preţ: 43,34 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Unu din cinci copii şi adolescenţi suferă de o tulburare mentală, potrivit unui studiu nord-american din 2013.

Cartea de faţă oferă profesorilor, psihologilor şcolari şi managerilor din domeniul educaţional informaţiile psihologice şi strategiile didactice necesare pentru a asigura un mediu previzibil, empatic şi sigur pentru elevii afectaţi de ADHD, tulburări de conduită, anxietăţi, depresii, autism, adicţii şi alte afecţiuni psihice.

Acest ghid practic oferă informaţii şi sfaturi legate de managementul clasei şi de stilul de învăţare al elevilor cu vulnerabilităţi psihice, dar propune şi o serie de intervenţii psihologice suportive, comportamentale şi de învăţare socio-emoţională, realizabile împreună cu părinţii şi psihologii şcolari.

„Toţi copiii, toţi elevii trebuie sprijiniţi pentru a reuşi. Cei care se confruntă cu probleme din zona sănătăţii mentale beneficiază de foarte puţină asistenţă, iar uneori sunt neglijaţi sau ignoraţi. Această carte le oferă profesorilor repere strategice şi instrumente foarte utile pentru a contribui la bunăstarea mentală a celor cu care lucrează.“ (Prof. univ. dr. Lucian Ciolan, decan al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti)