0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Psihologie
  3. Sănătatea mentală a elevului
Carte

Sănătatea mentală a elevului

Sănătatea mentală a elevului. Editura Trei

Ghid pentru personalul didactic

Autor(i): Dr. William Dikel,
Editura: Trei
Colecţia: Educație și formare
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 400 (14x20 cm)
Preţ: 43,34 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Unu din cinci copii și adolescenți suferă de o tulburare mentală, potrivit unui studiu nord-american din 2013.

Cartea de față oferă profesorilor, psihologilor școlari și managerilor din domeniul educațional informațiile psihologice și strategiile didactice necesare pentru a asigura un mediu previzibil, empatic și sigur pentru elevii afectați de ADHD, tulburări de conduită, anxietăți, depresii, autism, adicții și alte afecțiuni psihice.

Acest ghid practic oferă informații și sfaturi legate de managementul clasei și de stilul de învățare al elevilor cu vulnerabilități psihice, dar propune și o serie de intervenții psihologice suportive, comportamentale și de învățare socio-emoțională, realizabile împreună cu părinții și psihologii școlari.

„Toți copiii, toți elevii trebuie sprijiniți pentru a reuși. Cei care se confruntă cu probleme din zona sănătății mentale beneficiază de foarte puțină asistență, iar uneori sunt neglijați sau ignorați. Această carte le oferă profesorilor repere strategice și instrumente foarte utile pentru a contribui la bunăstarea mentală a celor cu care lucrează.“ (Prof. univ. dr. Lucian Ciolan, decan al Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București)