0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Dicționare
  3. Mic dicționar enciclopedic
Carte

Mic dicționar enciclopedic

Autor(i): * * *
Editura: Niculescu
Anul apariţiei: 2005
Pagini: 576 (13x20 cm)
Preţ: 31,50 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cultura generală, un bun personal de preț, pentru oricare dintre noi, sumă de acumulări pe băncile școlilor prin care am trecut, cu adaos de aprofundări personale (de-o bucată bună de vreme cu o contribuție importantă a facilității zilelor noastre, numită internet), la care, vrând-nevrând, se alătură și expertiza dobândită, după o vreme, într-o direcție profesională sau alta, nu urmează, din păcate, regula aceea, cu vinul cel vechi.

Iar cunoștințele deținute într-o etapă a vieții sunt departe de-a se arăta în totalitate imuabile. Ca să nu mai spunem că așa-i cu mintea asta omenească, cu ea memorăm și tot cu ea… uităm.

Din fericire, pentru asemenea situații, s-au inventat… dicționarele enciclopedice. Mai mari sau mai mici, adică în ediții extinse, pe parcursul mai multor volume, sau în formula edițiilor-concentrate, de un singur volum și un conținut riguros selectat, de ajutor în mai toate situațiile (școală, casă, serviciu), dicționarele enciclopedice sunt depozitare sârguincioase a ceea ce ne va face întotdeauna mai isteți și, desigur, mai mândri de o asemenea ascuțime a minții.

Este și ceea ce urmărește cartea noastră, din cea de-a doua categorie, a concentratelor, cu cele peste 3 000 de intrări ale ei, un volum care pune la îndemâna consultantului său explicații limpezi, țintite, la nivelul de cunoaștere actual, acoperind o largă diversitate de domenii ale cunoașterii – științe umaniste, științe exacte și ale naturii, literatură și artă –, cu numeroase dintre încrengăturile lor, ilustrat (în bună parte), prinzând, alături de detalierile noționale, microbiografiile unor oameni de seamă ai politicii, armelor, artelor și culturii și, în spiritul vremurilor noi, furnizând un număr consistent de adrese ale unor site-uri Web.

Volumul este completat de o Addenda, oferind:

  • coeficienții de conversie a unităților de măsură din sistemul anglo-saxon în cel metric și din cel metric în cel anglo-saxon;
  • clasamentul celor mai populate țări de pe glob (1999) și perspectiva demografică în lume (2050);
  • succesiunea suveranilor Angliei și ai Regatului Unit (din anul 899 până în zilele noastre);
  • succesiunea prim-miniștrilor Marii Britanii și ai Regatului Unit (1721-2008);
  • succesiunea președinților Statelor Unite ale Americii (1789-2008);
  • ora locală în diferite orașe de pe glob.