0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Dezvoltare personală
 3. Cărţi: Relaţii de cuplu
 4. Reperul normalităţii
Carte

Reperul normalităţii

Reperul normalităţii. Editura ACT şi Politon
Detalii carte

Secretele surprinzătoare ale cuplurilor fericite şi ce dezvăluie ele despre crearea unei noi normalităţi în relaţia ta

Autor(i): Chrisanna Northrup, Prof. dr. Pepper Schwartz, Prof. dr. James Witte
Editura: ACT şi Politon
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 336 (13x20 cm)
Preţ: 36,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Cartea „Reperul normalităţii. Secretele surprinzătoare ale cuplurilor fericite şi ce dezvăluie ele despre crearea unei noi normalităţi în relaţia ta“ a fost documentată şi creată pe baza datelor statistice obţinute de la aproximativ 100.000 de respondenţi, majoritatea aflaţi într-o relaţie romantică şi este cea mai bună resursă pentru oricine îşi doreşte să afle modalităţile testate prin care cuplurile pot să ajungă la satisfacţie şi mulţumire.

 • Există o normalitate în rândul cuplurilor fericite?
 • Cum se defineşte aceasta?
 • Ce paşi ar trebui să parcurgem dacă aspirăm spre această normalitate?

Acestea sunt câteva din puţinele întrebări la care antrenorul de wellness Chrisanna Northrup, împreună cu prof.dr. Pepper Schwartz, de la Universitatea Yale, şi prof. dr. James Witte, de la Universitatea Harvard au încercat să găsească răspunsuri lansând cel mai ambiţios chestionar asupra relaţiilor de cuplu realizat vreodată.

Cel mai important aspect al acestei cărţi de dezvoltare personală şi relaţională este că demonstrează cu argumente ştiinţifice, pe baza statisticilor, o problemă care a apărut datorită principiilor promovate de majoritatea campaniilor mass-media şi anume că principalul aspect pe care bărbaţii îl caută într-o relaţie este sexul. Surprinzător, s-a aflat că ceea ce contează cu adevărat pentru aceştia este de fapt comunicarea.

„Reperul normalităţii“ este prima carte care oferă cititorilor o perspectivă din interior asupra relaţiilor amoroase. De la impresionanta adoptare a atitudinii jucăuşe şi poznaşe în dormitor, până la cauzele cu adevărat reale de deteriorare a relaţiei şi rolul jucat de prieteni, familie şi copii. Partea cu adevărat folositoare a acestui volum este faptul că acesta sugerează soluţii practice de ieşire din cercul vicios al frustrărilor şi dezamăgirilor pentru îmbunătăţirea vieţii romantice.

Veţi descoperi ce se întâmplă cu pasiunea pe măsură ce îmbătrânim, ce aşteptări avem, de fapt, când vine vorba despre sex, factorii care declanşează conflictele în căsnicie, dar şi detalii picante, precum surprinzătoarea popularitate a anumitor poziţii sexuale, numărul mediu de săruturi în cadrul cuplurilor fericite şi nefericite sau modalităţile însufleţite în care indivizii de vârste, sex şi naţionalităţi diferite îşi descriu „seara romantică de vis“.

În mod esenţial, sondajul pe baza căruia s-a realizat „Reperul normalităţii“ este diferit de alte studii, deoarece examinează multe aspecte ale comportamentului în relaţie, pe lângă activitatea sexuală.

Astfel aflăm că:

 • „cel puţin 83% dintre femei simt că partenerii lor nu sunt nici prea nebunatici, nici prea pudici, ci fix cum trebuie.“
 • „cuplurile care s-au îndrăgostit la prima vedere au mai multe şanse să fie satisfăcute sexual şi la vârsta mijlocie.“
 • „după şase ani împreună ca un cuplu, cu 20% mai puţini bărbaţi şi femei încă îşi consideră partenerii la fel de atrăgători cum îi considerau în primul an.“
 • „cuplurile cele mai fericite fac dragoste de trei sau patru ori pe săptămână.“

„Reperul normalităţii“ afost lansată pentru prima dată în anul 2013 şi la editura Random House din New York.

Cuprinsul cărţii: „Reperul normalităţii“