0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Dezvoltare personală
 3. Cărți: Relații de cuplu
 4. Reperul normalității
Carte

Reperul normalității

Reperul normalității. Editura ACT și Politon

Secretele surprinzătoare ale cuplurilor fericite și ce dezvăluie ele despre crearea unei noi normalități în relația ta

Autor(i): Chrisanna Northrup, Prof. dr. Pepper Schwartz, Prof. dr. James Witte,
Editura: ACT și Politon
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 336 (13x20 cm)
Preţ: 36,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Cartea „Reperul normalității. Secretele surprinzătoare ale cuplurilor fericite și ce dezvăluie ele despre crearea unei noi normalități în relația ta“ a fost documentată și creată pe baza datelor statistice obținute de la aproximativ 100.000 de respondenți, majoritatea aflați într-o relație romantică și este cea mai bună resursă pentru oricine își dorește să afle modalitățile testate prin care cuplurile pot să ajungă la satisfacție și mulțumire.

 • Există o normalitate în rândul cuplurilor fericite?
 • Cum se definește aceasta?
 • Ce pași ar trebui să parcurgem dacă aspirăm spre această normalitate?

Acestea sunt câteva din puținele întrebări la care antrenorul de wellness Chrisanna Northrup, împreună cu prof.dr. Pepper Schwartz, de la Universitatea Yale, și prof. dr. James Witte, de la Universitatea Harvard au încercat să găsească răspunsuri lansând cel mai ambițios chestionar asupra relațiilor de cuplu realizat vreodată.

Cel mai important aspect al acestei cărți de dezvoltare personală și relațională este că demonstrează cu argumente științifice, pe baza statisticilor, o problemă care a apărut datorită principiilor promovate de majoritatea campaniilor mass-media și anume că principalul aspect pe care bărbații îl caută într-o relație este sexul. Surprinzător, s-a aflat că ceea ce contează cu adevărat pentru aceștia este de fapt comunicarea.

„Reperul normalității“ este prima carte care oferă cititorilor o perspectivă din interior asupra relațiilor amoroase. De la impresionanta adoptare a atitudinii jucăușe și poznașe în dormitor, până la cauzele cu adevărat reale de deteriorare a relației și rolul jucat de prieteni, familie și copii. Partea cu adevărat folositoare a acestui volum este faptul că acesta sugerează soluții practice de ieșire din cercul vicios al frustrărilor și dezamăgirilor pentru îmbunătățirea vieții romantice.

Veți descoperi ce se întâmplă cu pasiunea pe măsură ce îmbătrânim, ce așteptări avem, de fapt, când vine vorba despre sex, factorii care declanșează conflictele în căsnicie, dar și detalii picante, precum surprinzătoarea popularitate a anumitor poziții sexuale, numărul mediu de săruturi în cadrul cuplurilor fericite și nefericite sau modalitățile însuflețite în care indivizii de vârste, sex și naționalități diferite își descriu „seara romantică de vis“.

În mod esențial, sondajul pe baza căruia s-a realizat „Reperul normalității“ este diferit de alte studii, deoarece examinează multe aspecte ale comportamentului în relație, pe lângă activitatea sexuală.

Astfel aflăm că:

 • „cel puțin 83% dintre femei simt că partenerii lor nu sunt nici prea nebunatici, nici prea pudici, ci fix cum trebuie.“
 • „cuplurile care s-au îndrăgostit la prima vedere au mai multe șanse să fie satisfăcute sexual și la vârsta mijlocie.“
 • „după șase ani împreună ca un cuplu, cu 20% mai puțini bărbați și femei încă își consideră partenerii la fel de atrăgători cum îi considerau în primul an.“
 • „cuplurile cele mai fericite fac dragoste de trei sau patru ori pe săptămână.“

„Reperul normalității“ afost lansată pentru prima dată în anul 2013 și la editura Random House din New York.

Cuprinsul cărţii: „Reperul normalității“