0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Cărţi: Reţete culinare
  4. Fii brutar la tine acasă!
Carte

Fii brutar la tine acasă!

Fii brutar la tine acasă!. Editura Casa
CumpărDetalii carte

Reţetele brutăriei Limara

Autor(i): Tóthné Libor Maria
Editura: Casa
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 188 (21x26 cm)
Preţ: 66,47 Lei
Disponibilitate: în stoc

Dacă sunteţi în căutarea unor reţete pentru aluaturi dospite savuroase, testate şi care pot fi coapte cu succes, „Fii brutar la tine acasă!“ reprezintă cu siguranţă cea mai bună alegere.

În această carte, autoarea ne dezvăluie farmecul frământării şi coacerii pâinii, bucuria de a le oferi celor dragi o pâine rumenă făcută cu propriile mâini. Pas cu pas, începătorii sunt instruiţi cum se coace aluatul dospit, pentru avansaţi autoarea a adunat cele mai solicitate reţete, iar celor care doresc să experimenteze le-a rezervat diverse bunătăţi din gama produselor de patiserie.

Cine a simţit măcar o dată mirosul pâinii coapte în cuptor, a prins cu urechea pocnetul scos de franzelele rumene ce se răcesc încet şi le-a admirat coaja crăpată, a văzut chipurile fericite ale celor care au muşcat cu poftă din pâinea de casă, nu va simţi că frământatul e obositor, nu îl va considera o povară, chiar dacă îl va face în fiecare zi.

Fii şi tu brutar la tine acasă!

Păşeşte alături de noi pe acest drum cu aromă de pâine!

Cuprinsul cărţii: „Fii brutar la tine acasă!“

  • Introducere
  • Bazele
    • Coacerea pâinii în 12 paşi
    • Ustensile
    • 1. Cântărirea metriei prime
    • 2. Amestecarea materiilor prime, frământarea
    • 3. Fermentarea, prima dospire
    • 4. Refrământarea
    • 5. Divizarea, cântărirea
    • 6. Remodelarea, rotunjirea
    • 7. Repausul (odihna)
    • 8. remodelarea finală
    • 9. Dospirea finală
    • 10. Coacerea
    • 11. Răcirea
    • 12. Depozitarea
  • Pâinea
    • Aluat vechi
    • Pâine albă testată
    • Pâine ţărănească în cratiţă de fontă
    • Pâine pentru sandvişuri
    • Baghetă
    • Pâine mediteraneeană
    • Pâine cu cartofi
    • Pâine tigru
    • Pâine cu lapte bătut şi tărâţe de grâu spelta
    • Coroană cu seminţe şi făină de grâu spelta
    • Pâine cu multe seminţe coaptă în formă
    • Rădăcină cu secară şi nucă
    • Pâinici de secară pentru supă
    • Pâine de secară
  • Cozonaci şi gogoşi
    • Cozonac fraged din vremurile bune
    • Coroniţă cu scorţişoară
    • Brioşe cu vanilie
    • Guguluf dospit
    • Cozonac sărat împletit
    • Gogoşi de carnaval cu panglică
  • Cornuri şi chifle
    • Cornuri sărate
    • Potcoave cu unt
    • Chifle
    • Chifle kaiser
    • Batoane Wimpy
    • Chifle de hamburger
    • Cornuri cu boia
    • Minibaghete cu caşcaval
    • Cornuleţe pentru bere
    • Croissante ca la Makó
    • Batoane cu ceapă prăjită
    • Perniţe cu fulgi de ovăz
    • Pâinici din făină de griu spelta cu seminţe
  • Dulciuri
    • Pâinicile morarului
    • Poale-n brâu
    • Melci cu cacao din aluat dospit
    • Batoane cu magiun
    • Trandafiri cu brânză
    • Melci cu cocos
    • Ochiul boului
    • Plăcintă cu fructe
    • Cornuri cu levănţică şi ciocolată
    • Batoane cu vanilie şi scorţişoară
    • Împletitură cu ciocolată şi afine
    • Rulou Ferdinand
    • Plăcintă cu brânză
    • Melci cu jumări şi magiun de prune
  • Patiserie sărată
    • Minirulouri
    • „Floarea-soarelui“
    • Bărcuţe cu cremă şi roşii
    • Triunghiuri picnic
    • Pită
    • Lipie
    • Langoşi
    • Langoşi de pâine
  • Aluat blundel
    • Aluat foietaj cu drojdie – reţetă de bază
    • Inimioare cu cremă de lămâie
    • Grilaj cu mere
    • Croissant cu ciocolată
    • Flori cu vanilie şi afine
    • Melcişori cu pizza
    • Triunghiuri cu ciuperci
    • Perniţe cu cremă de ficat
  • Covrigi şi pogăcele
    • Covrigi bavarezi
    • Covrigei crocanţi
    • Pogăcele pliate cu jumări
    • Pogăcele cu ceapă
    • Pogăcele cu varză
    • Pogăcele dospite – reţeta de bază
  • Index