Fii brutar la tine acasă!

Autor: Tóthné Libor Maria,
Editura: Casa
Rețetele brutăriei Limara
Autor(i): Tóthné Libor Maria,Editura: Casa
Colecţia: Gastronomie
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 188 (21x26 cm)
ISBN:9786068527857
Preţ: 66,47 Lei
Disponibilitate: în stoc
Dacă sunteți în căutarea unor rețete pentru aluaturi dospite savuroase, testate și care pot fi coapte cu succes, „Fii brutar la tine acasă!“ reprezintă cu siguranță cea mai bună alegere.
În această carte, autoarea ne dezvăluie farmecul frământării și coacerii pâinii, bucuria de a le oferi celor dragi o pâine rumenă făcută cu propriile mâini. Pas cu pas, începătorii sunt instruiți cum se coace aluatul dospit, pentru avansați autoarea a adunat cele mai solicitate rețete, iar celor care doresc să experimenteze le-a rezervat diverse bunătăți din gama produselor de patiserie.
Cine a simțit măcar o dată mirosul pâinii coapte în cuptor, a prins cu urechea pocnetul scos de franzelele rumene ce se răcesc încet și le-a admirat coaja crăpată, a văzut chipurile fericite ale celor care au mușcat cu poftă din pâinea de casă, nu va simți că frământatul e obositor, nu îl va considera o povară, chiar dacă îl va face în fiecare zi.
Fii și tu brutar la tine acasă!
Pășește alături de noi pe acest drum cu aromă de pâine!
Cuprinsul cărţii: „Fii brutar la tine acasă!“
- Introducere
- Bazele
- Coacerea pâinii în 12 pași
- Ustensile
- 1. Cântărirea metriei prime
- 2. Amestecarea materiilor prime, frământarea
- 3. Fermentarea, prima dospire
- 4. Refrământarea
- 5. Divizarea, cântărirea
- 6. Remodelarea, rotunjirea
- 7. Repausul (odihna)
- 8. remodelarea finală
- 9. Dospirea finală
- 10. Coacerea
- 11. Răcirea
- 12. Depozitarea
- Pâinea
- Aluat vechi
- Pâine albă testată
- Pâine țărănească în cratiță de fontă
- Pâine pentru sandvișuri
- Baghetă
- Pâine mediteraneeană
- Pâine cu cartofi
- Pâine tigru
- Pâine cu lapte bătut și tărâțe de grâu spelta
- Coroană cu semințe și făină de grâu spelta
- Pâine cu multe semințe coaptă în formă
- Rădăcină cu secară și nucă
- Pâinici de secară pentru supă
- Pâine de secară
- Cozonaci și gogoși
- Cozonac fraged din vremurile bune
- Coroniță cu scorțișoară
- Brioșe cu vanilie
- Guguluf dospit
- Cozonac sărat împletit
- Gogoși de carnaval cu panglică
- Cornuri și chifle
- Cornuri sărate
- Potcoave cu unt
- Chifle
- Chifle kaiser
- Batoane Wimpy
- Chifle de hamburger
- Cornuri cu boia
- Minibaghete cu cașcaval
- Cornulețe pentru bere
- Croissante ca la Makó
- Batoane cu ceapă prăjită
- Pernițe cu fulgi de ovăz
- Pâinici din făină de griu spelta cu semințe
- Dulciuri
- Pâinicile morarului
- Poale-n brâu
- Melci cu cacao din aluat dospit
- Batoane cu magiun
- Trandafiri cu brânză
- Melci cu cocos
- Ochiul boului
- Plăcintă cu fructe
- Cornuri cu levănțică și ciocolată
- Batoane cu vanilie și scorțișoară
- Împletitură cu ciocolată și afine
- Rulou Ferdinand
- Plăcintă cu brânză
- Melci cu jumări și magiun de prune
- Patiserie sărată
- Minirulouri
- „Floarea-soarelui“
- Bărcuțe cu cremă și roșii
- Triunghiuri picnic
- Pită
- Lipie
- Langoși
- Langoși de pâine
- Aluat blundel
- Aluat foietaj cu drojdie – rețetă de bază
- Inimioare cu cremă de lămâie
- Grilaj cu mere
- Croissant cu ciocolată
- Flori cu vanilie și afine
- Melcișori cu pizza
- Triunghiuri cu ciuperci
- Pernițe cu cremă de ficat
- Covrigi și pogăcele
- Covrigi bavarezi
- Covrigei crocanți
- Pogăcele pliate cu jumări
- Pogăcele cu ceapă
- Pogăcele cu varză
- Pogăcele dospite – rețeta de bază
- Index