0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Cărţi: Reţete culinare
  4. Reţete vegetariene
Carte

Reţete vegetariene

Reţete vegetariene. Editura Curtea Veche
CumpărDetalii carte

Combinaţii rafinate din bucătăria internaţională

Autor(i): Chuck Williams
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Să fii sănătos
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 324 (21x21 cm)
Preţ: 47,20 Lei
Disponibilitate: în stoc

Fie că sunteţi un vegetarian convins, fie că postiţi, fie că aţi vrea să încercaţi mâncăruri mai uşoare sau să urmaţi o cură de detoxifiere ori pur şi simplu căutaţi mai multă diversitate în bucătărie – această carte vă va fi un tovarăş de nădejde.

Cartea „Reţete vegetariene“ cuprinde în jur de 200 de reţete din bucătăria internaţională, organizate în secţiuni în funcţie de metoda de preparare sau de ingredientele de bază.

Astfel, cititorul va putea căuta cu mare uşurinţă cele mai gustoase aperitive şi salate, supe şi tocăniţe, leguminoase fierte sau preparate la aburi, legume la grătar sau prăjite, soteuri, reţete de paste sau orez etc.

Toate reţetele sunt însoţite de ilustraţii, iar explicaţiile clare fac din gătit o plăcere. Nu trebuie să fii un renumit maestru-bucătar, nici să alergi după ingrediente greu de găsit, pentru a aduce în viaţa celor apropiaţi savoarea unor preparate gustoase, care arată foarte bine şi care contribuie la menţinerea unei bune stări de sănătate.

Reţetele din această carte vă vor convinge definitiv că se pot prepara fără carne feluri de mâncare variate, săţioase şi delicioase.

Adăugaţi o delicioasă varietate meselor vegetariene, cu această colecţie extinsă de aproape 200 de reţete, integral testate de specialişti.

Veţi găsi aici multe sfaturi şi recomandări utile de la experţi, pentru a planifica meniuri deosebite.

Cuprinsul cărţii: „Reţete vegetariene“

  • Introducere
    • O varietate de sortimente din grădină
    • Leguminoase: bobele din păstaie
    • Din hambar
    • Principalele surse de proteine: ouăle şi brânza
    • Punând totul cap la cap
  • Aperitive şi salate
    • Guacamole
    • Vinete coapte, cu pita
    • Usturoi rumenit la grătar
    • Bruschete Primavera
    • Humus
    • Pita rumenită, cu parmezan
    • Pateuri asiatice
    • Friganele de dovlecei cu garnitură de ardei roşu
    • Cartofi crocanţi la cuptor
    • Cartofi wedges la cuptor cu pesto
    • Salată de avocado, cicoare de grădină şi grepfrut
    • Salată de ananas cu radicchio şi lăstari
    • Salată caldă de spanac cu anghinare şi brânză Gruyere
    • Salată Waldorf cu sos de muştar
    • Salată creaţă cu fenicul şi pară
    • Brânză de capră la cuptor cu salată de verdeţuri
    • Salată de andive, fenicul şi nuci
    • Salată verde cu vinegretă de muştar şi haşme
    • Salată de fasole amestecată, cu sos balsamic
    • Salată de năut cu măsline, ceapă verde şi ierburi aromate
    • Salată cu foi de tortilla şi salsa de tomatillo
    • Salată de fasole neagră cu ardei gras şi porumb
    • Tabbouleh
    • Salată de linte cu ardei gras roşu, mentă şi brânză feta
    • Salată de cuşcuş cu castraveţi, ardei şi roşii
    • Salată de orez de primăvară cu sos de lămâie şi mărar
    • Salată de orez sălbatic cu nuci şi portocale
  • Supe şi tocăniţe
    • Supă de praz şi cartofi, iute şi rece
    • Supă rece de castraveţi
    • Supă de primăvară din legume cu pesto
    • Supă picantă de mere şi dovleac
    • Supă de verdeţuri şi farfalle
    • Supă de morcovi şi dovleac plăcintar
    • Supă de dovleac cu smântână
    • Supă de linte
    • Supă de mazăre galbenă cu iaurt condimentat
    • Supă de orez şi roşii cu usturoi şi ierburi aromate
    • Supă de ciuperci şi orez sălbatic
    • Supă de fasole neagră şi salsa de tomate
    • Supă de conopidă cu brânză Cheddar
    • Supă-cremă de cartofi, ardei gras şi porumb
    • Bame cu tomate
    • Ratatouille de vară
    • Tocană din legume de toamnă
    • Cuşcuş cu tocană din legume pentru iarnă
    • Tocană de orz şi ciuperci cu crustă din pesmeţi
    • Tocană de legume nord-africană
  • Legume prăjite rapid şi soteuri
    • Sote de morcov, păstârnac şi ceapă
    • Fenicul înăbuşit
    • Ciuperci cu usturoi
    • Sote de porumb cu ardei chipotle şi cimbru
    • Varză dulce-acrişoară
    • Sote de cartofi şi ciuperci cu brânză de capră
    • Cartofi O`Brien
    • Plăcintă din cartofi şi praz
    • Clătite mici din cartofi şi dovlecei
    • Friganele din păstârnaci şi morcovi
    • Clătite din porumb şi jalapeno cu salsa de tomate
    • Vânătă în sos picant de chili
    • Fasole verde, tofu şi nuci caju rumenite rapid
    • Fasole verde cu usturoi şi busuioc
    • Ţelină, dovlecei şi morcovi cu ceapă roşie
    • Napi dulci-acrişori cu morcovi şi seminţe de susan
    • Varză şi morcovi cu seminţe de pin şi cu sos de chili şi usturoi
    • Sfeclă mangold prăjită rapid, cu brânză feta
    • Spanac prăjit rapid, cu usturoi
    • Dovleac plăcintar cu roşii şi praz
    • Legume în stil chinezesc
    • Platou-curcubeu cu legume aromate
    • Legume îmbogăţite cu susan
  • Legume fierte şi la aburi
    • Fasole verde cu ţelină şi castane de apă
    • Castraveţi cu mazăre
    • Mazăre mentolată, cu frunze mici de salată
    • Sparanghel cu vinegretă
    • Varză de Bruxelles cu castane
    • Broccoli şi măsline cu usturoi, în vinegretă picantă
    • Nap suedez cu mere
    • Piure de napi şi pere
    • Piure de cartofi dulci, dovleac şi ghimbir
    • Cartofi noi cu unt, lămâie şi ierburi proaspete
    • Piure de cartofi cu ulei de măsline
    • Varză chinezească cu seminţe de susan
    • Broccoli la aburi, cu seminţe de pin
    • Tamale din porumb proaspăt
  • Legume la grătar, coapte şi prăjite
    • Sfeclă la cuptor cu suc de portocale
    • Andive belgiene la cuptor
    • Anghinare coaptă cu umplutură de ciuperci
    • Topinambur gratinat
    • Amestec gratinat de dovlecei, vinete şi năut
    • Roşii coapte cu usturoi, pătrunjel şi pesmet
    • Roşii coapte umplute cu spanac
    • Cepe coapte
    • Tartă cu roşii
    • Pizza cu legume iuţi
    • Dovleac copt cu chutney
    • Amestec gratinat de cartofi dulci şi mere
    • Cartofi dulci copţi cu smântână şi tomatillo
    • Dovleac plăcintar copt
    • Cartofi cremoşi cu rosmarin
    • Cartofi Dauphinoise
    • Cartofi gratinaţi, cu ardei iute
    • Cartofi umpluţi cu aioli din ardei gras roşu
    • Gulii cu sos de muştar
    • Cartofi dulci copţi cu creme fraiche şi ceapă verde
    • Cartofi dulci Anna
    • Legume coapte cu oregano şi mărar
    • Legume de toamnă fripte
    • Cartofi copţi cajun
    • Cartofi copţi cu parmezan
    • Dovlecei şi ciuperci cu umplutură
    • Dovleac umplut
    • Vânătă picantă la grătar
    • Porumb în propriile pănuşi
    • Cepe gătite lent cu sos de muştar şi tarhon
    • Ceapă verde şi roşii la grătar
    • Legume de vară la grătar
    • Frigărui de legume cu sos romesco
    • Amestec de legume la grătar
  • Leguminoase şi legume
    • Chili vegetarian „trei boabe“
    • Chili cu găluşte de mălai
    • Fasole pinto bătută
    • Burrito vegetarian
    • Fasole adzuki cu vinete şi roşii la cuptor
    • Fasole pestriţă picantă cu iaurt şi ghimbir
    • Tortilla mexicană cu straturi de fasole pinto
    • Sandvişuri cu brânză şi fasole
    • Orez cu fasole neagră şi salsa de porumb
    • Năut cu dovlecei şi roşii
    • Fasole lima cu legume
    • Linte picantă
    • Burgeri din falafel cu maioneză tahini
  • Paste, mămăligă şi orez
    • Fettuccine cu usturoi copt şi chili
    • Spaghete cu sos marinara
    • Spaghete cu piure din legume de vară
    • Paste radiatori cu avocado
    • Fettuccine cu fasole pestriţă şi pesto
    • Fettuccine cu aromă de curry
    • Penne cu morcovi şi brânză de capră
    • Penne coapte cu trei tipuri de brânză
    • Paste Primavera
    • Lasagna în „verde şi alb“
    • Ricotta şi găluşte de spanac cu sos pesto
    • Tăiţei cu sos de arahide picant
    • Triunghiuri de mămăligă cu sos de roşii şi şofran
    • Mămăligă cu sos pesto
    • Mămăligă cu ragout de legume
    • Rizoto cu brânză de capră şi sfeclă
    • Rizoto cu şofran
    • Rizoto cu mozzarella şi roşii uscate la soare
    • Clătite cu rizoto
    • Sărmăluţe în foi de viţă umplute cu orez
    • Ardei umpluţi cu orez, roşii şi porumb
    • Drob de legume şi orez brun, cu sos de iaurt
    • Fasole verde şi orez brun, cu dressing de susan
    • Curry de legume cu orez brun
    • Sărmăluţe în foi de varză umplute cu orez brun în sos de tomate
    • Orez cu tofu prăjit şi legume
    • Orez basmati cu fructe uscate şi nuci
    • Orez cu legume călite
    • Pilaf din orez alb şi sălbatic cu praz şi nuci
  • Ouă şi brânzeturi
    • Enchilada cu ouă jumări
    • Ouă ochiuri în cuiburi de sfeclă mangold
    • Sufleu de orez sălbatic şi ciuperci
    • Sufleu din porumb
    • Sufleu aromat de orez cu usturoi copt
    • Sufleu de cartofi dulci
    • Budincă de porumb
    • Inel de spanac
    • Tartă cu brânză de capră şi praz
    • Sandvişuri tortilla cu brânză, la grătar
    • Frittata cu dovlecei
    • Sufleu la tigaie din orez sălbatic şi brânză cu mucegai
    • Sufleu clasic de brânză
    • Sufleu de cartofi dulci cu topping de nuci pecan
    • Sufleu de ceapă caramelizată şi brânză Cheddar
  • Reţete şi tehnici de bază
  • Glosar
  • Index