0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Alimentație sănătoasă
  3. Cărți: Rețete culinare
  4. Rețete vegetariene din toată lumea
Carte

Rețete vegetariene din toată lumea

Mâncăruri sănătoase și gustoase

Autor(i): Giuliana Lomazzi
Editura: Sian Books
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 182 (13x20 cm)
Preţ: 24,88 Lei
Disponibilitate: în stoc

Tot mai mulți oameni preferă să scoată carnea și peștele din alimentație sau măcar să limiteze consumul lor. De altfel, s-a demonstrat deja importanța unei diete vegetariene echilibrate în prevenirea multor boli, începând cu cele cardiovasculare și cu tumorile.

Mulți nu știu însă că bucătăria „verde“ este foarte gustoasă și variată, dacă este realizată cu fantezie și cu dorința de a pune pe masă gusturi noi.

Giuliana Lomazzi ne călăuzește prin bucătăriile vegetariene din lumea întreagă, din Chile și Mexic până în Indonezia și Thailanda, oferindu-ne prilejul perfect al lărgirii orizonturilor culinare. Vom descoperi gusturi rafinate și condimente din cele mai inedite bucătării din Africa și Asia, dar și marile rețete clasice ale gastronomiei italiene sau franceze.

Cuprinsul cărţii: „Rețete vegetariene din toată lumea“

  • Bucătăria „verde“
    • O mulțime de variante
      • Vegetarian
      • Lacto-vegetarian
      • Ovo-vegetarian
      • Vegan
      • Crudistul (raw-vegan)
      • Fructarian
      • … și de asemenea…
      • Vegetarieni de ieri și de azi
    • De ce vegetarieni?
    • O dietă sănătoasă
      • O mulțime de substanțe nutritive indispensabile
      • Vegetarienii în lume
        • O națiune de vegetarieni: India
        • În orient
        • În Europa
        • În statele unite
    • Zile de post
  • Principii orientative ale dietei vegetariene
    • Să știm să alegem
      • Meniul „verde“ ideal
    • Ritmurile zilnice
      • Micul dejun
      • Prânzul
      • Cina
      • Gustările
  • Călătorie printre bucătăriile vegetariene ale lumii
    • Italia
      • Piemont
      • Lombardia
      • Veneto
      • Trentino
      • Venetia Giulia
      • Emilia
      • Liguria
      • Umbria
      • Lazio
      • Abruzzo
      • Campania
      • Calabria
      • Sicilia
    • Europa
      • Suedia
      • Germania
      • Austria
      • Elveția
      • Franța
      • Marea Britanie
      • Grecia
      • Spania
      • Portugalia
      • Malta
      • Bulgaria
      • Rusia
    • Africa
      • Maroc
      • Libia
      • Egipt
      • Senegal
      • Eritreea
      • Africa de Sud
    • Asia
      • Turcia
      • Armenia
      • Siria
      • Israel
      • Liban
      • India
      • Thailanda
      • Indonezia
      • China
      • Japonia
    • Americile
      • SUA
      • Antile
      • Mexic
      • Brazilia
      • Chile
      • Peru
  • REȚETELE
    • Italia
      • Piemont
        • Găluște torineze
        • Dulceață de fasole și castane
        • Sos verde
      • Lombardia
        • Supă mariconda
        • Aja
      • Veneto
        • Pilaf cu bruscandoli (germeni de hamei)
      • Trentino
        • Canederli de post
      • Venezia Giulia
        • Jota
        • Berlina al Caffe
      • Emilia
        • Verzolini
      • Liguria
        • Farinata de năut
        • Grenadine de orez
      • Toscana
        • Tartă sărată de grâu alac
        • Anghinare prăjită
        • Pappa cu roșii
      • Umbria
        • Rocciata
        • Pizza dulce de Paște
      • Lazio
        • Supă de castane și năut
        • Misticanza
      • Abruzzo
        • Ciorbă de cartofi cu șofran
        • Tegamata de varză – varză la tigaie
      • Puglia
        • Tăieței cu cicerchie și cardoncelli
        • Pancotto (papară)
      • Campania
        • A bubbedella
        • Scariola umplută
      • Calabria
        • Ciambotta
        • Mappina
      • Sicilia
        • Mataroccu
        • Farfalle cu sos pesto alla siciliana
        • Bucatini al pesto trapanese
        • Sparanghel sălbatic cu sos
        • Caponata natalizia (mâncare specifică Crăciunului)
        • Ditalini cu favuzze și urdă
        • Macaroane cu broccoli
    • Europa
      • Suedia
        • Supă de ciuperci
        • Sos de mărar
      • Germania
        • Lipie cu ouă și ceapă
        • Supă de cireșe
      • Austria
        • Supă cremă de dovleac
        • Deliciul împăratului
      • Elveția
        • Supă de bere
        • Blinele Malakoff
      • Franța
        • Tian de orez și dovleac
        • Supă de ceapă
        • Clafoutis de cireșe
        • Aigo boulido
      • Marea Britanie
        • Supă de muștar
        • Tartă cu mere
      • Grecia
        • Pastă de vinete
        • Paste cu fasole cu bob pătrat
        • Plăcintă cu feta și dovlecei
      • Spania
        • Olla gitana
        • Mojo rojo
        • Papas Arrugadas
        • Cartofi dulci din Malaga
      • Portugalia
        • Caldo verde
        • Cremă de legume cu năut
      • Malta
        • Pateu de bob mărunt maltez
      • Bulgaria
        • Înghețată de trandafiri
        • Banitza
      • Rusia
        • Pel’meni cu ciuperci
        • Borș rece
        • Grechnevaia kașa
        • Supele susești
    • Africa
      • Maroc
        • Salată de morcovi cu miere
        • Lămâie lactofermentată
        • B’stila cu alune, curmale și migdale
      • Tunisia
        • Cremă de morcovi și ceapă verde
      • Libia
        • Prăjitură cu smochine și curmale
      • Egipt
        • Koshari (paste cu orez și linte)
        • Salată de cușcuș
      • Senegal
        • Cartofi dulci cu ghimbir
        • Banane plantain în sos picant
      • Eritreea
        • Kicià (pâine eritreeană)
        • Tum’tumo
      • Africa de Sud
        • Chakalaka
        • Salată de portocale și lăptucă
    • Asia
      • Turcia
        • Supa miresei
        • Cubulețe de dovleac cu sos de iaurt
      • Armenia
        • Supă cremă de ciuperci cu iaurt
        • Chiftele de fasole
      • Siria
        • Tartă de ouă cu vinete
        • Cremă de ardei gras și nuci
      • Israel
        • Sos dulce acrișor de morcovi și prune
        • Gogoși de cartofi
      • Liban
        • Tabuleh
        • Labneh
        • Bulgur
      • India
        • Curry de vinete cu lapte de cocoș
        • Lassi cu mango
        • Channa Masala
        • Ghimbirul
      • Thailanda
        • Legume în lapte de cocos
        • Curry roșu
      • Indonezia
        • Gado Gado
        • Sambal de vinete
        • Bulete dulci de susan
      • China
        • Salată de castraveți cu usturoi și ghimbir
        • Amestec de ciuperci
        • Germeni de soia sotați cu arpagic
        • Sos de soia cu oțet și susan
        • Cremă dulce de azuki
      • Japonia
        • Orez cu ceai verde
        • Agar-agar
        • Supă condimentată de azuki
        • Salată de spanac, tofu și kaki
        • Champuru cu verdețuri
        • Spumă de cartofi dulci
    • Americile
      • SUA
        • Supă de arahide
        • Succotash
        • Clătite de porumb cu legume
      • Antile
        • Biscuiți cu nucă de cocos
        • Cremă albă cu cocos
        • Salată creolă de banane
      • Mexic
        • Guacamole
        • Burritos de verduras
        • Marea familie a lipiilor tortillas
        • Chili fără carne
      • Brazilia
        • Feijao com aroz
        • Passoca de banane
      • Chile
        • Porotos granados (stufat de fasole)
        • Cremă de legume
      • Peru
        • Causa
        • Quinoa en salpicon
        • Mazzamorra morada (preparată din fructe)
  • Indexul rețetelor