0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Cărţi: Reţete culinare
  4. Reţete vegetariene din toată lumea
Carte

Reţete vegetariene din toată lumea

Reţete vegetariene din toată lumea. Editura Sian Books
CumpărDetalii carte

Mâncăruri sănătoase şi gustoase

Autor(i): Giuliana Lomazzi
Editura: Sian Books
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 182 (13x20 cm)
Preţ: 24,88 Lei
Disponibilitate: în stoc

Tot mai mulţi oameni preferă să scoată carnea şi peştele din alimentaţie sau măcar să limiteze consumul lor. De altfel, s-a demonstrat deja importanţa unei diete vegetariene echilibrate în prevenirea multor boli, începând cu cele cardiovasculare şi cu tumorile.

Mulţi nu ştiu însă că bucătăria „verde“ este foarte gustoasă şi variată, dacă este realizată cu fantezie şi cu dorinţa de a pune pe masă gusturi noi.

Giuliana Lomazzi ne călăuzeşte prin bucătăriile vegetariene din lumea întreagă, din Chile şi Mexic până în Indonezia şi Thailanda, oferindu-ne prilejul perfect al lărgirii orizonturilor culinare. Vom descoperi gusturi rafinate şi condimente din cele mai inedite bucătării din Africa şi Asia, dar şi marile reţete clasice ale gastronomiei italiene sau franceze.

Cuprinsul cărţii: „Reţete vegetariene din toată lumea“

  • Bucătăria „verde“
    • O mulţime de variante
      • Vegetarian
      • Lacto-vegetarian
      • Ovo-vegetarian
      • Vegan
      • Crudistul (raw-vegan)
      • Fructarian
      • … şi de asemenea…
      • Vegetarieni de ieri şi de azi
    • De ce vegetarieni?
    • O dietă sănătoasă
      • O mulţime de substanţe nutritive indispensabile
      • Vegetarienii în lume
        • O naţiune de vegetarieni: India
        • În orient
        • În Europa
        • În statele unite
    • Zile de post
  • Principii orientative ale dietei vegetariene
    • Să ştim să alegem
      • Meniul „verde“ ideal
    • Ritmurile zilnice
      • Micul dejun
      • Prânzul
      • Cina
      • Gustările
  • Călătorie printre bucătăriile vegetariene ale lumii
    • Italia
      • Piemont
      • Lombardia
      • Veneto
      • Trentino
      • Venetia Giulia
      • Emilia
      • Liguria
      • Umbria
      • Lazio
      • Abruzzo
      • Campania
      • Calabria
      • Sicilia
    • Europa
      • Suedia
      • Germania
      • Austria
      • Elveţia
      • Franţa
      • Marea Britanie
      • Grecia
      • Spania
      • Portugalia
      • Malta
      • Bulgaria
      • Rusia
    • Africa
      • Maroc
      • Libia
      • Egipt
      • Senegal
      • Eritreea
      • Africa de Sud
    • Asia
      • Turcia
      • Armenia
      • Siria
      • Israel
      • Liban
      • India
      • Thailanda
      • Indonezia
      • China
      • Japonia
    • Americile
      • SUA
      • Antile
      • Mexic
      • Brazilia
      • Chile
      • Peru
  • REŢETELE
    • Italia
      • Piemont
        • Găluşte torineze
        • Dulceaţă de fasole şi castane
        • Sos verde
      • Lombardia
        • Supă mariconda
        • Aja
      • Veneto
        • Pilaf cu bruscandoli (germeni de hamei)
      • Trentino
        • Canederli de post
      • Venezia Giulia
        • Jota
        • Berlina al Caffe
      • Emilia
        • Verzolini
      • Liguria
        • Farinata de năut
        • Grenadine de orez
      • Toscana
        • Tartă sărată de grâu alac
        • Anghinare prăjită
        • Pappa cu roşii
      • Umbria
        • Rocciata
        • Pizza dulce de Paşte
      • Lazio
        • Supă de castane şi năut
        • Misticanza
      • Abruzzo
        • Ciorbă de cartofi cu şofran
        • Tegamata de varză – varză la tigaie
      • Puglia
        • Tăieţei cu cicerchie şi cardoncelli
        • Pancotto (papară)
      • Campania
        • A bubbedella
        • Scariola umplută
      • Calabria
        • Ciambotta
        • Mappina
      • Sicilia
        • Mataroccu
        • Farfalle cu sos pesto alla siciliana
        • Bucatini al pesto trapanese
        • Sparanghel sălbatic cu sos
        • Caponata natalizia (mâncare specifică Crăciunului)
        • Ditalini cu favuzze şi urdă
        • Macaroane cu broccoli
    • Europa
      • Suedia
        • Supă de ciuperci
        • Sos de mărar
      • Germania
        • Lipie cu ouă şi ceapă
        • Supă de cireşe
      • Austria
        • Supă cremă de dovleac
        • Deliciul împăratului
      • Elveţia
        • Supă de bere
        • Blinele Malakoff
      • Franţa
        • Tian de orez şi dovleac
        • Supă de ceapă
        • Clafoutis de cireşe
        • Aigo boulido
      • Marea Britanie
        • Supă de muştar
        • Tartă cu mere
      • Grecia
        • Pastă de vinete
        • Paste cu fasole cu bob pătrat
        • Plăcintă cu feta şi dovlecei
      • Spania
        • Olla gitana
        • Mojo rojo
        • Papas Arrugadas
        • Cartofi dulci din Malaga
      • Portugalia
        • Caldo verde
        • Cremă de legume cu năut
      • Malta
        • Pateu de bob mărunt maltez
      • Bulgaria
        • Îngheţată de trandafiri
        • Banitza
      • Rusia
        • Pel`meni cu ciuperci
        • Borş rece
        • Grechnevaia kaşa
        • Supele suseşti
    • Africa
      • Maroc
        • Salată de morcovi cu miere
        • Lămâie lactofermentată
        • B`stila cu alune, curmale şi migdale
      • Tunisia
        • Cremă de morcovi şi ceapă verde
      • Libia
        • Prăjitură cu smochine şi curmale
      • Egipt
        • Koshari (paste cu orez şi linte)
        • Salată de cuşcuş
      • Senegal
        • Cartofi dulci cu ghimbir
        • Banane plantain în sos picant
      • Eritreea
        • Kicià (pâine eritreeană)
        • Tum`tumo
      • Africa de Sud
        • Chakalaka
        • Salată de portocale şi lăptucă
    • Asia
      • Turcia
        • Supa miresei
        • Cubuleţe de dovleac cu sos de iaurt
      • Armenia
        • Supă cremă de ciuperci cu iaurt
        • Chiftele de fasole
      • Siria
        • Tartă de ouă cu vinete
        • Cremă de ardei gras şi nuci
      • Israel
        • Sos dulce acrişor de morcovi şi prune
        • Gogoşi de cartofi
      • Liban
        • Tabuleh
        • Labneh
        • Bulgur
      • India
        • Curry de vinete cu lapte de cocoș
        • Lassi cu mango
        • Channa Masala
        • Ghimbirul
      • Thailanda
        • Legume în lapte de cocos
        • Curry roşu
      • Indonezia
        • Gado Gado
        • Sambal de vinete
        • Bulete dulci de susan
      • China
        • Salată de castraveţi cu usturoi şi ghimbir
        • Amestec de ciuperci
        • Germeni de soia sotaţi cu arpagic
        • Sos de soia cu oţet şi susan
        • Cremă dulce de azuki
      • Japonia
        • Orez cu ceai verde
        • Agar-agar
        • Supă condimentată de azuki
        • Salată de spanac, tofu şi kaki
        • Champuru cu verdeţuri
        • Spumă de cartofi dulci
    • Americile
      • SUA
        • Supă de arahide
        • Succotash
        • Clătite de porumb cu legume
      • Antile
        • Biscuiţi cu nucă de cocos
        • Cremă albă cu cocos
        • Salată creolă de banane
      • Mexic
        • Guacamole
        • Burritos de verduras
        • Marea familie a lipiilor tortillas
        • Chili fără carne
      • Brazilia
        • Feijao com aroz
        • Passoca de banane
      • Chile
        • Porotos granados (stufat de fasole)
        • Cremă de legume
      • Peru
        • Causa
        • Quinoa en salpicon
        • Mazzamorra morada (preparată din fructe)
  • Indexul reţetelor