0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Cărţi: Reţete culinare
  4. Nucul - proprietăţi şi reţete cu nuci
Carte

Nucul - proprietăţi şi reţete cu nuci

Nucul - proprietăţi şi reţete cu nuci. Editura
CumpărDetalii carte

Autor(i): Eisenstock Ildikó
Editura: Casa
Colecţia: Cămara bunicii
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 112 (17x23 cm)
Preţ: 39,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea „Nucul proprietăţi şi reţete cu nuci“, urmăreşte să ofere cititorilor câteva date esenţiale despre „regele pomilor fructiferi“, cum este denumit, pe bună dreptate, acest impozant arbore, prezent în numeroase zone ale ţării noastre.

Sunt enumerate cele mai cunoscute soiuri româneşti, făcându-se referiri la caracteristicele esenţiale ale acestora (aspectul şi greutatea fructelor, perioada de rodire etc.).

Pe lângă nucile obişnuite, în carte se vorbeşte şi despre aşa-numitele „nuci false“, cunoscute şi foarte agreate pentru calităţile lor nutritive, mai ales de către vegetarieni.

Nucile pot fi savurate ca atare, suplinind, cu succes, o gustare sau pot fi încorporate în multe reţete incitante, care te îndeamnă să le încerci numaidecât.

Nu staţi pe gânduri, aşezaţi-vă comod, la umbră, sub coroana generoasă a unui nuc, şi răsfăţaţi-vă, gustând, preparatele minunate prezentate în reţetele din carte.

Vă dorim succes în realizarea lor şi poftă bună!

Cuprinsul cărţii: „Nucul - proprietăţi şi reţete cu nuci“

  • Sădeşte nuci cu gândul la viitor!
  • Descrierea nucului
    • Morfologia nucului
    • Cultura nucului
    • Familia nucului
    • Recoltarea nucilor
    • Compoziţia miezului de nucă
    • Nuci verzi, coji verzi (mezocarpul) şi frunze de nuci
    • Uleiul de nucă
    • Tratamente naturiste şi remedii populare
  • Reţete
    • Salate, sandvişuri, creme tartinabile, aperitive
    • Salate din fructe, müsli, preparate pentru micul dejun
    • Supe
    • Preparate din carne de pasăre
    • Preparate din carne de porc
    • Preparate din carne de vită şi vânat
    • Garnituri, sosuri, preparate din legume şi paste
    • Sortimente din pâine, cozonac, aluat dospit
    • Fursecuri, brioşe
    • Prăjituri, torturi
    • Plăcinte, gogoşi, aluat franţuzesc, sufleuri
    • Dulciuri cu fructe, îngheţate, parféuri, compoturi
  • Indexul alfabetic al reţetelor