0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Sănătate
  3. De ce mi-e foame
Carte

De ce mi-e foame

De la teama de lipsuri la nebunia dietelor

Autor(i): Dr. Marie Thirion,
Editura: Philobia
Colecţia: Sănătatea (Ed. Philobia)
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 320 (13x20 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Pornind de la cele mai recente studii din sfera psihologiei, neurologiei sau a bolilor de nutriție și de metabolism, dr. Marie Thirion analizează mecanismele care stau la baza senzației de foame, a plăcerii și a sațietății, dar și comportamentul pe care îl avem într-un anumit mediu nutrițional. De la cea mai fragedă vârstă, experientele alimentare ne cimentează fundamentul pornind de la care apare senzația de foame.

Cauzele îngrășării și ale obezității din Occident sunt mult mai profunde decât erorile dietetice individuale. Argumentele așa-zis științifice care vin să sprijine un anumit regim alimentar sau altul sunt extrem de simpliste. În societatea în care trăim, una a abundentei alimentare, trebuie să ne întrebăm permanent ce înseamnă să fii echilibrat (sau în ce consta dezechilibrul), astfel încât să ne adaptăm cât mai bine la modul de viață din zilele noastre și la nevoile reale pe care le avem.

Prin faptul că înțelegem mai bine cine suntem, de ce și cum mâncăm, această carte inovatoare ne invită să înțelegem totul despre foame, o pulsiune care ne ajuta de altfel să trăim și să ne dezvoltăm.