0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Sănătate
 3. Curs de pierdere în greutate
Carte

Curs de pierdere în greutate

Curs de pierdere în greutate. Editura ACT şi Politon
Detalii carte

21 de lecţii spirituale ca să scapi pentru totdeauna de kilogramele în plus

Autor(i): Marianne Williamson
Editura: ACT şi Politon
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 303 (15x23 cm)
Preţ: 34,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


„Curs de pierdere în greutate“ este un best seller New York Times al autoarei Marianne Williamson, care abordează pierderea în greutate dintr-o perspectivă holistică, integrând elemente de natură spirituală, emoţională şi psihologică, scopul fiind ceea ce Williamson numeşte „pierderea conştientă în greutate“.

Cele 21 de lecţii ale „Cursului de pierdere în greutate“ vă vor purta într-o călătorie sacră, profundă. Pas cu pas, veţi învăţa să vă schimbaţi relaţiile cu sinele – şi, în consecinţă, şi cu propriul corp – dintr-una marcată de frică într-una bazată pe iubire.

Veţi reuşi astfel să integraţi diversele părţi ale sinelui – minte, corp, spirit – pentru a redeveni, în toate privinţele, aşa cum Dumnezeu v-a creat, fiinţe în deplină armonie cu ele însele şi cu cei din jur.

Aceste lecţii nu sunt doar ceea ce veţi citi; urmarea acestui curs necesită participarea dumneavoastră activă. Din când în când, va fi nevoie să faceţi rost de un obiect-două sau să efectuaţi o activitate şi adesea veţi fi nevoiţi să notaţi câte ceva. La sfârşitul acestei cărţi sunt pagini speciale în acest scop, sau poate că veţi dori să folosiţi un jurnal separat. Scrisul vă va fi foarte util pe durata cursului, deoarece vă va ajuta să asimilaţi mai bine lecţiile.

Dietele nu funcţionează. Dietele se referă la ceea ce nu puteţi avea şi la ceea ce trebuie să faceţi.

Dacă începeţi să ţineţi o dietă, este posibil ca, mai devreme sau mai târziu, să încetaţi s-o mai ţineţi.

Dacă începeţi un program de exerciţii fizice, este posibil ca mai devreme sau mai târziu să încetaţi să-l mai ţineţi.

Dietele se bazează adesea pe teama că ceva cu adevărat grav (ex: infarct, atac vascular cerebral sau cancer) vi se poate întâmpla.

Eforturile depuse pentru a motiva oamenii să-şi schimbe stilul de viaţă în baza fricii nu funcţionează, deoarece noi nu vrem să credem că ceva cu adevărat grav ni se va întâmpla vreodată.

Frica nu este un factor motivaţional de durată. De ce? Pentru că este prea înspăimântător. Cu toţii ştim că într-o zi vom muri - rata mortalităţii este în continuare de 100% - însă cine vrea să se gândească la asta? Chiar şi oamenii care au suferit un infarct se schimbă de obicei doar timp de câteva săptămâni, apoi îşi reiau vechile tipare alimentare şi de viaţă.

„Această carte a început şi s-a sfârşit ca o discuţie între prietene. Oprah Winfrey a inspirat această carte, i-a dirijat cursul şi i-a orientat viziunea. Sufleteşte cu siguranţă, dar din multe puncte de vedere şi literar, această carte a reprezentat un efort comun. Fiecare pagină este o reflecţie a afecţiunii şi a recunoştinţei mele faţă de ea; sper că îi va aduce alinare, aşa cum şi ea a adus alinare atâtor oameni.“ (Marianne Williamson)

„Alegerile pe care le facem zi de zi privind ceea ce mâncăm sau felul în care trăim sunt printre cauzele fundamentale ale obezităţii şi ale altor boli cronice. Dar mai există o cauză de bază, chiar mai profundă, care ne afectează puternic alegerile privind stilul de viaţă, şi anume separarea de cine suntem cu adevărat - percepţia greşită că suntem separaţi şi doar separaţi. Tocmai acest lucru este descris atât de elocvent şi de inteligent de către Marianne în cartea de faţă.“

„Timp de mai bine de 30 de ani, eu şi colegii mei de la Institutul de Cercetare în Medicină Preventivă, asociaţie non-profit, am realizat o serie de studii prin care am dovedit că atunci când tratăm cauzele care stau la baza unei afecţiuni, corpul nostru posedă adesea o remarcabilă capacitate de a începe procesul de vindecare, mult mai rapid decât s-ar fi crezut. Am folosit procedee de înaltă tehnologie, ultramoderne, pentru a demonstra puterea acestor intervenţii elementare, ieftine şi străvechi.“ (Dean Ornish, medic, fondator şi preşedinte al Institutului de Cercetare în Medicină Preventivă; profesor asociat de medicină la Universitatea din California, San Francisco.)

„Greutatea corpului tău nu este nimic în comparaţie cu greutatea pe care o ai pe suflet… tristeţea, ruşinea, disperarea, epuizarea. Şi totuşi, imaginează-ţi, măcar pentru o clipă, că există o forţă în Univers care ar putea să-ţi ia pur şi simplu toată tristeţea, ruşinea şi toate celelalte de pe umeri. Greutatea ta este o povară de care te poţi degreva. Ai fost creat să călătoreşti fără prea multe bagaje pe această planetă, cu acelaşi sentiment de bucurie relaxată pe care îl au copiii mici. Imediat ce îţi uşurezi mintea, corpul tău va deveni şi el mai uşor.“ (Marianne Williamson)

Principiile călăuzitoare ale acestor lecţii nu sunt dificile, însă sunt diferite de felul în care aţi putea gândi în mod normal. Principiile sunt următoarele:

 • Corpul în sine este complet neutru. El nu provoacă nimic; este întru totul un efect, nu o cauză.
 • Cauza greutăţii excesive nu este nici dieta necorespunzătoare şi nici lipsa de mişcare. Mintea este cauza; corpul este efectul. Cauza greutăţii excesive se află în mintea ta.
 • Cauza greutăţii excesive este frica, ce reprezintă un loc din mintea ta, unde iubirea este blocată.
 • Frica se exprimă prin porniri subconştiente, care apoi se manifestă fie prin obiceiuri alimentare excesive şi/sau nesănătoase, fie prin rezistenţă faţă de exerciţiile fizice adecvate. Efectul final al acestora – adică greutatea excesivă – va fi vindecat permanent şi fundamental numai atunci când frica însăşi va fi eradicată.

Scopul acestui curs este acela de a vă eradica frica şi de a o înlocui cu o iubire nepreţuită. Ar putea părea bizar să consideraţi frica drept sursă a problemei dumneavoastră de greutate, şi totuşi aşa este. Pe măsură ce mintea vă este antrenată să renunţe la frica sa, corpul va renunţa la kilogramele în plus. Căci această schimbare în gândire de la frică la iubire este un miracol: vi se reprogramează conştiinţa la nivel cauzal, eliberând nivelul efectelor corporale, pentru a transforma disfuncţia în vindecare. Acest curs nu vizează relaţia dumneavoastră cu mâncarea, ci relaţia dumneavoastră cu iubirea. Căci iubirea este adevăratul vindecător. Iar miracolele se produc de la sine în prezenţa iubirii. Iubirea este deopotrivă ceea ce v-a creat şi ceea ce vă susţine. Este deopotrivă legătura dumneavoastră cu realitatea autentică, dar şi alinierea dumneavoastră cu fluxul pozitiv al universului. Să vă amintiţi acest adevăr Divin – că dumneavoastră sunteţi iubirea – reprezintă cheia vindecării, deoarece relaţia dumneavoastră cu mâncarea este o zonă în care sistemul dumneavoastră nervos a pierdut memoria inteligenţei sale Divine.

Pe măsură ce vă veţi aminti propriul adevăr Divin, celulele corpului dumneavoastră şi-l vor aminti pe al lor. Corpul posedă o inteligenţă înnăscută pentru crearea şi menţinerea greutăţii perfecte, atâta timp cât mintea este aliniată cu propria-i perfecţiune. Greutatea ideală este codificată în tiparele naturale ale sinelui dumneavoastră autentic, aşa cum deplinătatea vă este codificată în tiparele sinelui dumneavoastră autentic. Sinele real ştie exact cum să locuiască în corpul dumneavoastră, în cel mai sănătos şi mai fericit mod cu putinţă, şi va face acest lucru automat atunci când veţi restabili conexiunea conştientă cu realitatea spirituală. Prin reîntoarcerea la adevărul a ceea ce sunteţi de fapt, veţi ajunge într-un loc în care toate problemele dumneavoastră legate de greutate au dispărut.

Spiritul fricii este iubirea inversată sau propria dumneavoastră forţă mentală îndreptată împotriva dumneavoastră. V-aţi surprins vreodată spunând ceva despre care ştiaţi în sufletul dumneavoastră că este total opus faţă de ceea ce simţeaţi, de fapt? Într-un moment al urii de sine, mintea dumneavoastră a devenit atât de perfidă, încât să vă convingă că acţionaţi din iubire de sine. „Mănânc toate fursecurile astea ca să mă liniştesc.“ „Mănânc toată pâinea asta pentru că mă hrăneşte emoţional.“

Nu doar mintea, dar şi corpul dumneavoastră poate înnebuni.

Compulsiunea şi dependenţa suspendă temporar înclinaţiile vitale ale minţii şi corpului deopotrivă. Acesta nu este un război pe care raţiunea să îl poată câştiga.

Cuprinsul cărţii: „Curs de pierdere în greutate“

 • Cuvânt înainte de Dean Ornish
 • Introducere
 • Îmbarcarea în călătorie
 • Cele de 21 de lecţii spirituale:
  1. Dărâmarea zidului
  2. Fiinţa Suplă face cunoştinţă cu Fiinţa Non-Suplă
  3. Clădeşte-ţi altarul
  4. Invocă-ţi sinele real
  5. Începe o poveste de iubire cu mâncarea
  6. Clădeşte o relaţie cu mâncarea bună
  7. Iubeşte-ţi corpul
  8. Încredinţează-te Divinităţii
  9. Locuieşte-ţi corpul
  10. Sfinţeşte-ţi corpul
  11. Ritualizează schimbarea din tine
  12. Dedică-te ţie însăţi
  13. Trăieşte-ţi sentimentele
  14. Îngăduie suferinţa
  15. Părăseşte zona singurătăţii
  16. Disciplină şi discipolat
  17. Iartă-te pe tine însăţi şi pe ceilalţi
  18. Respectă procesul
  19. Aducerea pe lume a sinelui tău real
  20. Operaţie pe suflet
  21. Strălucirea corpului
 • Pagini de jurnal pentru „Cursul de pierdere în greutate“
 • Mulţumiri
 • Despre autoare