0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Spiritualitate
  3. Mintea liniştită şi senină
Carte

Mintea liniştită şi senină

Mintea liniştită şi senină. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Viziunea iluminării în învăţăturile Dzogchen (Măreaţa Perfecţiune)

Autor(i): Sfinţia Sa Dalai Lama
Editura: Herald
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 408 (13x20 cm)
Preţ: 42,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Timp de câteva zile, pornind de la cartea unuia dintre cei mai mari maeştri tibetani, Longchen Rabjam sau Longchenpa, Sfinţia Sa Dalai Lama a oferit învăţături generale însă foarte profunde despre buddhism, şi un comentariu presărat cu paralele la alte învăţături, cu citate din cărţi de referinţă în buddhism, şi cu exemple şi comentarii personale, unele într-o notă umoristica.

Cartea lui Longchen Rabjampa se referă la învăţăturile despre Dzogchen ale şcolii Nyingma, prima şcoală din buddhismul tibetan, fondată de către Guru Padmasambhava, şi considerate a fi unice prin profunzimea şi precizia lor.

Datorită erudiţiei şi înţelegerii lui Dalai Lama, precum şi a calităţilor excepţionale ale lui Longchenpa, această carte este un manual complet pentru orice fiinţă care doreşte să înţeleagă calea buddhistă către iluminarea perfectă şi omniscienţă.

Pas cu pas, metodic, pornind de la realităţile simple care ne înconjoară, Dalai Lama descrie o adevărată hartă pentru a ajunge la fericire, la completitudine, la eliberarea de suferinţă şi la culminarea tuturor calităţilor minţii, incluzând, printr-o logică impecabilă, atât motivaţia cât şi metodele necesare.

Cartea de faţă este organizată în trei părţi:

  • O expunere profundă despre viaţa cotidiană şi despre buddhism în general
  • Un comentariu extins la cartea lui Longchenpa, documentat cu referinţe din alte învăţături şi din alte şcoli buddhiste, expuse de maeştri unanim recunoscuţi (Nagarjuna, Asanga, Shantideva, Tsongkhapa, Jikme Lingpa etc.)
  • Textul integral al tratatului lui Longchenpa, Găsirea liniştii prin meditaţia asupra Măreţei Perfecţiuni

Foarte multe persoane au afirmat că aceasta a fost una dintre cele mai profunde învăţături oferite de către Dalai Lama. Aşa cum s-a exprimat Tulku Thondrup Rinpoche, „Toţi cei care vor să fie în pace în natură trezită, nemărginită şi sublimă a propriei minţi – [adică în] starea de Buddha – ar trebui să citească această carte.“

„Una dintre cele mai bune şi mai bogate cărţi despre practica meditaţiei pe care am citit-o vreodată, oferită de Sfinţia Sa cu o precizie şi o claritate remarcabile şi cu o umilinţă şi o sinceritate uimitoare. Cartea aceasta le are pe toate.“ (Jon Kabat-Zinn, autorul cărţii „Coming to Our Senses“)

„Este o carte care ne permite, atât cât se poate, să respirăm aerul proaspăt al minţii şi inimii Sfinţiei Sale Dalai Lama. Atât cel care este doar curios cu privire la arta buddhistă a fericirii, cât şi cel care este experimentat în această practică, se va bucura de «liniştea şi seninătatea» oferite de această carte. O recomand cu căldură.“ (Robert A. F. Thurman, Columbia University, autorul cărţii „Infinite Life“)

„Ştiinţa sublimă a conştiinţei din cadrul buddhismului tibetan îşi găseşte o exprimare lucidă în învăţăturile despre Măreaţa Perfecţiune. În cartea aceasta, Sfinţia Sa Dalai Lama se foloseşte de vasta sa erudiţie şi pătrundere pentru a dezvălui atât semnificaţia Măreţei Perfecţiuni, cât şi locul avut de aceasta în cadrul buddhismului ca întreg. El clarifică de asemenea interfaţa dintre buddhism şi ştiinţa modernă, aducând în prim plan asumpţiile materialiste care împiedică studiul ştiinţific al conştiinţei. Această carte atât de frumos tradusă este o comoară, având o inestimabilă valoare pentru toţi cei interesaţi în pătrunderea secretelor şi posibilităţilor minţii.“ (B. Alan Wallace, Preşedinte al Santa Barbara Institute for Consciousness Studies şi autorul cărţii „The Attention Revolution: Unlocking the Power of the Focused Mind“)