0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Spiritualitate
  3. Mintea liniștită și senină
Carte

Mintea liniștită și senină

Mintea liniștită și senină. Editura Herald
Cumpăr

Viziunea iluminării în învățăturile Dzogchen (Măreața Perfecțiune)

Autor(i): Sfinţia Sa Dalai Lama,
Editura: Herald
Colecţia: Himalaya
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 408 (13x20 cm)
Preţ: 42,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Timp de câteva zile, pornind de la cartea unuia dintre cei mai mari maeștri tibetani, Longchen Rabjam sau Longchenpa, Sfinția Sa Dalai Lama a oferit învățături generale însă foarte profunde despre buddhism, și un comentariu presărat cu paralele la alte învățături, cu citate din cărți de referință în buddhism, și cu exemple și comentarii personale, unele într-o notă umoristica.

Cartea lui Longchen Rabjampa se referă la învățăturile despre Dzogchen ale școlii Nyingma, prima școală din buddhismul tibetan, fondată de către Guru Padmasambhava, și considerate a fi unice prin profunzimea și precizia lor.

Datorită erudiției și înțelegerii lui Dalai Lama, precum și a calităților excepționale ale lui Longchenpa, această carte este un manual complet pentru orice ființă care dorește să înțeleagă calea buddhistă către iluminarea perfectă și omnisciență.

Pas cu pas, metodic, pornind de la realitățile simple care ne înconjoară, Dalai Lama descrie o adevărată hartă pentru a ajunge la fericire, la completitudine, la eliberarea de suferință și la culminarea tuturor calităților minții, incluzând, printr-o logică impecabilă, atât motivația cât și metodele necesare.

Cartea de față este organizată în trei părți:

  • O expunere profundă despre viața cotidiană și despre buddhism în general
  • Un comentariu extins la cartea lui Longchenpa, documentat cu referințe din alte învățături și din alte școli buddhiste, expuse de maeștri unanim recunoscuți (Nagarjuna, Asanga, Shantideva, Tsongkhapa, Jikme Lingpa etc.)
  • Textul integral al tratatului lui Longchenpa, Găsirea liniștii prin meditația asupra Măreței Perfecțiuni

Foarte multe persoane au afirmat că aceasta a fost una dintre cele mai profunde învățături oferite de către Dalai Lama. Așa cum s-a exprimat Tulku Thondrup Rinpoche, „Toți cei care vor să fie în pace în natură trezită, nemărginită și sublimă a propriei minți – [adică în] starea de Buddha – ar trebui să citească această carte.“

„Una dintre cele mai bune și mai bogate cărți despre practica meditației pe care am citit-o vreodată, oferită de Sfinția Sa cu o precizie și o claritate remarcabile și cu o umilință și o sinceritate uimitoare. Cartea aceasta le are pe toate.“ (Jon Kabat-Zinn, autorul cărții „Coming to Our Senses“)

„Este o carte care ne permite, atât cât se poate, să respirăm aerul proaspăt al minții și inimii Sfinției Sale Dalai Lama. Atât cel care este doar curios cu privire la arta buddhistă a fericirii, cât și cel care este experimentat în această practică, se va bucura de «liniștea și seninătatea» oferite de această carte. O recomand cu căldură.“ (Robert A. F. Thurman, Columbia University, autorul cărții „Infinite Life“)

„Știința sublimă a conștiinței din cadrul buddhismului tibetan își găsește o exprimare lucidă în învățăturile despre Măreața Perfecțiune. În cartea aceasta, Sfinția Sa Dalai Lama se folosește de vasta sa erudiție și pătrundere pentru a dezvălui atât semnificația Măreței Perfecțiuni, cât și locul avut de aceasta în cadrul buddhismului ca întreg. El clarifică de asemenea interfața dintre buddhism și știința modernă, aducând în prim plan asumpțiile materialiste care împiedică studiul științific al conștiinței. Această carte atât de frumos tradusă este o comoară, având o inestimabilă valoare pentru toți cei interesați în pătrunderea secretelor și posibilităților minții.“ (B. Alan Wallace, Președinte al Santa Barbara Institute for Consciousness Studies și autorul cărții „The Attention Revolution: Unlocking the Power of the Focused Mind“)