0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Spiritualitate
  3. Sadhana: Calea desăvârșirii
Carte

Sadhana: Calea desăvârșirii

Autor(i): Rabindranath Tagore
Editura: One Book
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 109 (13x20 cm)
Preţ: 27,25 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Poate că este bine să explic faptul că subiectul prelegerilor publicate în această carte nu a fost tratat în manieră filosofică și nici nu a fost abordat din punctul de vedere al omului de știință.

Cel care a scris-o a fost crescut într-o familie în care textele Upanișadelor, sunt folosite pentru venerare zilnică; el a avut dinaintea lui exemplul tatălui său, care și-a trăit viața îndelungată în strânsă comuniune: cu Dumnezeu, fără a-și neglija în tot acest răstimp datoriile față de lume și fără a permite vreo scădere a interesului pe care-l acorda tuturor problemelor oamenilor.

Astfel că, se poate spera, în aceste pagini cititorii din Occident vor avea o ocazie de a veni în contact cu vechiul spirit al Indiei, așa cum ne este el revelat de scrierile noastre sacre și manifestat în viața de azi.

Toate marile afirmații ale omului trebuie cântărite nu în litera lor, ci în spiritul lor - spirit care se dezvăluie odată cu evoluția vieții de-a lungul istoriei. Ajungem să cunoaștem adevăratul înțeles al Creștinismului prin observarea aspectului său viu din momentul prezent oricât de diferit ar fi acesta, chiar și în elementele importante, de Creștinismul perioadelor timpurii.

„Nu limita un copil la cele învățate de tine, fiindcă el s-a născut în alte vremuri.“