0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Spiritualitate
  3. Sadhana: Calea desăvârşirii
Carte

Sadhana: Calea desăvârşirii

Sadhana: Calea desăvârşirii. Editura One Book
CumpărDetalii carte

Autor(i): Rabindranath Tagore
Editura: One Book
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 109 (13x20 cm)
Preţ: 26,25 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Poate că este bine să explic faptul că subiectul prelegerilor publicate în această carte nu a fost tratat în manieră filosofică şi nici nu a fost abordat din punctul de vedere al omului de ştiinţă.

Cel care a scris-o a fost crescut într-o familie în care textele Upanişadelor, sunt folosite pentru venerare zilnică; el a avut dinaintea lui exemplul tatălui său, care şi-a trăit viaţa îndelungată în strânsă comuniune: cu Dumnezeu, fără a-şi neglija în tot acest răstimp datoriile faţă de lume şi fără a permite vreo scădere a interesului pe care-l acorda tuturor problemelor oamenilor.

Astfel că, se poate spera, în aceste pagini cititorii din Occident vor avea o ocazie de a veni în contact cu vechiul spirit al Indiei, aşa cum ne este el revelat de scrierile noastre sacre şi manifestat în viaţa de azi.

Toate marile afirmaţii ale omului trebuie cântărite nu în litera lor, ci în spiritul lor - spirit care se dezvăluie odată cu evoluţia vieţii de-a lungul istoriei. Ajungem să cunoaştem adevăratul înţeles al Creştinismului prin observarea aspectului său viu din momentul prezent oricât de diferit ar fi acesta, chiar şi în elementele importante, de Creştinismul perioadelor timpurii.

„Nu limita un copil la cele învăţate de tine, fiindcă el s-a născut în alte vremuri.“