0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Spiritualitate
  3. A trăi fără cap
Carte

A trăi fără cap

A trăi fără cap. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Redescoperirea adevăratei identităţi

Autor(i): Douglas E. Harding
Editura: Herald
Colecţia: Alter Ego
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 160 (13x20 cm)
Preţ: 27,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Cea mai bună zi din viaţa mea – ziua renaşterii mele, ca să spun aşa – a fost atunci când mi-am dat seama că nu am cap. Acesta nu este doar un artificiu literar, o glumă menită să atragă atenţia cu orice preţ. Spun acest lucru cu cea mai mare seriozitate: eu nu am cap… Ceea ce s-a întâmplat de fapt a fost ceva extrem de simplu şi nespectaculos: am încetat pentru o clipă să mai gândesc. Raţiunea şi imaginaţia şi tot vacarmul mental s-au stins. Am rămas fără cuvinte. Mi-am uitat numele, starea de om, starea de lucru, tot ce ar fi putut fi numit eu sau al meu. Trecutul şi viitorul s-au dizolvat în eter. Era ca şi cum m-aş fi născut exact în acea clipă, nou-nouţ, fără de minte, fără nicio amintire. Nu mai exista decât Acum, acea clipă prezentă şi ceea ce era în mod clar dat în ea. Era suficient să privesc.“

Astfel descrie Douglas Harding prima sa experienţă a stării fără sine. Este o cale instantanee de a te „trezi“ şi a deveni deplin conştient de ceea ce Zenul înţelege prin „natura adevărată şi inerentă“ a fiecărei fiinţe.

Publicată în 1961, „A trăi fără cap“ este o carte clasică ce vorbeşte convingător despre caracterul imediat şi simplitatea experienţei pe care misticii din toate timpurile au încercat să o pună în cuvinte.