0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Spiritualitate
  3. A trăi fără cap
Carte

A trăi fără cap

Coperta cărții: A trăi fără cap – Redescoperirea adevăratei identități de la editura Herald.
Cartea: A trăi fără cap – Redescoperirea adevăratei identități
Autor: Douglas E. Harding
Editura: Herald
Cumpăr

Redescoperirea adevăratei identități

Autor(i): Douglas E. Harding
Editura: Herald
Colecţia: Alter Ego
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 160 (13x20 cm)
ISBN:9789731115788
Preţ: 27,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Cea mai bună zi din viața mea – ziua renașterii mele, ca să spun așa – a fost atunci când mi-am dat seama că nu am cap. Acesta nu este doar un artificiu literar, o glumă menită să atragă atenția cu orice preț. Spun acest lucru cu cea mai mare seriozitate: eu nu am cap… Ceea ce s-a întâmplat de fapt a fost ceva extrem de simplu și nespectaculos: am încetat pentru o clipă să mai gândesc. Rațiunea și imaginația și tot vacarmul mental s-au stins. Am rămas fără cuvinte. Mi-am uitat numele, starea de om, starea de lucru, tot ce ar fi putut fi numit eu sau al meu. Trecutul și viitorul s-au dizolvat în eter. Era ca și cum m-aș fi născut exact în acea clipă, nou-nouț, fără de minte, fără nicio amintire. Nu mai exista decât Acum, acea clipă prezentă și ceea ce era în mod clar dat în ea. Era suficient să privesc.“

Astfel descrie Douglas Harding prima sa experiență a stării fără sine. Este o cale instantanee de a te „trezi“ și a deveni deplin conștient de ceea ce Zenul înțelege prin „natura adevărată și inerentă“ a fiecărei ființe.

Publicată în 1961, „A trăi fără cap“ este o carte clasică ce vorbește convingător despre caracterul imediat și simplitatea experienței pe care misticii din toate timpurile au încercat să o pună în cuvinte.