0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Spiritualitate
 3. Cele patru legăminte. Ghid practic pentru redobândirea libertății personale
Carte

Cele patru legăminte. Ghid practic pentru redobândirea libertății personale

Coperta cărții: Cele patru legăminte. Ghid practic pentru redobândirea libertății personale de la editura Mix.
Cartea: Cele patru legăminte. Ghid practic pentru redobândirea libertății personale
Autor: Don Miguel Ruiz, Janet Mills
Editura: Mix
Cumpăr
Autor(i): Don Miguel Ruiz, Janet Mills
Editura: Mix
Colecţia: Lumea din noi
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 242 (13x20 cm)
ISBN:9789738471023
Preţ: 25,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cartea prezintă felul în care putem integra în viața noastră „Cele patru legăminte“.

Sunt prezentate atât sfaturile autorului cât și experiența celor ce au urmărit și au reușit să dobândească împlinirea, aplicând constant învățăturile înțelepciunii toltec.

Orice om trăiește într-o realitate virtuală. Practic, nu avem de ales: mintea este programată să viseze, iar acest proces poate fi uneori atât de frumos… Dacă ne întâlnim cu cineva și îi captăm atenția, putem începe imediat un schimb de informații, iar în curând vom ști foarte multe lucruri despre visul lui. Putem afla astfel cine sunt prietenii lui, cu ce se ocupă, care sunt filmele lui preferate, sporturile etc., în funcție de ceea ce este dispus acesta să proiecteze asupra noastră. Există atâtea posibilități, care alcătuiesc o întreaga realitate subiectivă, la fel de reală ca și oricare alta.

Înțelegerea faptului că visăm poate avea efecte uluitoare. De ce? Deoarece atunci când înțelegem că visul nostru este alcătuit din lumină, devine limpede faptul că noi ne putem schimba cu viteza luminii, iar viața noastră poate începe să se schimbe instantaneu. Înțelegem atunci că ne putem schimba convingerile oricând dorim, căci ele nu mai sunt rigide. Motivele de îngrijorare nu ni se mai par la fel de reale, căci știm că totul este un vis, care se poate schimba. Toate elementele visului care alcătuiau înainte cunoașterea noastră, fiind prinse în sistemul de convingeri, nu mai sunt acum rigide; ele nu mai reprezintă adevărul pentru noi, iar noi știm acest lucru.

După ce am înțeles că visăm, cunoașterea nu ne mai poate controla credința. Dimpotrivă, credința începe acum să ne controleze cunoașterea, legămintele și convingerile. Acceptăm acum faptul că este propria noastră responsabilitate schimbarea visului, în măsura în care nu ne place ceea ce trăim.

După ce vom înțelege că visam, vom ști că și ceilalți visează, indiferent dacă sunt conștienți sau nu. Ne vom da seama atunci că felul în care privesc aceștia lumea nu are nimic de-a face cu noi. În acest moment, noi nici măcar nu mai încercăm să nu interpretăm faptele într-o manieră personală. Acest lucru se produce în mod natural, căci vedem că ceilalți visează, astfel încât tot ceea ce fac sau spun ei nu reprezintă altceva decât punctul lor de vedere personal. Evident, oamenii din jurul nostru vor continua să interpreteze lucrurile într-o manieră personală. Ei vor continua să se folosească de Cartea Legii personale pentru a îi judeca pe toți, inclusiv pe noi, dar noi nu ne vom mai da osteneala să ne apărăm de Cartea Legii lor personale, conștienți că orice le-am spune, ei nu ne vor crede decât dacă își vor schimba maniera de a visa.

Fragment din carte

Cuprinsul cărţii: „Cele patru legăminte. Ghid practic pentru redobândirea libertății personale“

 • INTRODUCERE
 • TREI DISCIPLINE, PATRU LEGĂMINTE
 • CONTROLUL CONȘTIINȚEI
  • Îmblânzirea
  • Puterea cuvântului
  • Visul
 • ARTA TRANSFORMĂRII
  • Cea de-a doua atenție
  • Acțiune și reacție
  • Atașament - detașare
 • TRĂIREA EFECTIVĂ A CELOR PATRU LEGĂMINTE
  • Un dialog cu don Miguel Ruiz
  • Povești adevărate despre luciditate și transformare
 • GLOSAR
 • DESPRE AUTORI