0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Ştiinţe de frontieră
  3. Fizica imposibilului
Carte

Fizica imposibilului

Fizica imposibilului. Editura Trei
Detalii carte

Autor(i): Michio Kaku
Editura: Trei
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 488 (13x20 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Cea mai recentă carte a lui Michio Kaku, Fizica imposibilului, vrea să explice exact de ce unele viziuni ale viitorului se pot până la urmă realiza, în timp ce altele vor rămâne în limitele posibilului… SF-ul tratează astfel de chestiuni; ştiinţa rămâne tăcută în această privinţă. Lucrarea domnului Kaku vine să umple un gol. (The Economist)

  • Va fi oare posibil într-o zi să trecem prin ziduri?
  • Să construim nave cosmice care să se deplaseze mai rapid decât lumina?
  • Să citim gândurile altor oameni?
  • Să devenim invizibili?
  • Să mutăm obiectele din loc cu puterea minţii noastre?
  • Să ne transportăm trupurile instantaneu prin spaţiul cosmic?

Acum o sută de ani, oamenii de ştiinţă ar fi spus că laserele, televiziunea şi bomba atomică sunt imposibile. Michio Kaku ne arată cum tehnologiile şi dispozitivele SF-ului de astăzi, pe care le considerăm dincolo de tărâmul posibilităţii fizice, ar putea deveni în viitor cât se poate de comune.

De la teleportare la telekinezie, Kaku foloseşte lumea ştiinţifico-fantasticului pentru a explora fundamentele - şi limitele - legilor fizicii aşa cum le ştim astăzi. El clasifică tehnologiile imposibilului în mai multe categorii în funcţie de momentul când ar putea fi transformate în realitate - în secolul următor, peste mii de ani sau poate niciodată - şi le descrie apoi într-un stil captivant şi provocator din punct de vedere intelectual.