0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Yoga
  3. Dacă MISA nu ar fi existat
Carte

Dacă MISA nu ar fi existat

Coperta cărții: Dacă MISA nu ar fi existat – Mărturii emoționante, inedite, ale aspiranților Școlii de yoga MISA de la editura Shambala.
Cartea: Dacă MISA nu ar fi existat – Mărturii emoționante, inedite, ale aspiranților Școlii de yoga MISA
Autor: * * *
Editura: Shambala
Cumpăr

Mărturii emoționante, inedite, ale aspiranților Școlii de yoga MISA

Autor(i): * * *
Editura: Shambala
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 463 (14x21 cm)
ISBN:9786068408804
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea „Dacă MISA nu ar fi existat“ lansată în luna mai 2015, în cadrul taberei yoghine de la Herculane, nu este o carte obișnuită. Alcătuită din sute de mărturii inedite ale cursanților yoga și ilustrată cu fotografii superbe din arhiva MISA, cartea „Dacă MISA nu ar fi existat…“ spune de fapt povestea acestei școli de yoga.

Puse laolaltă, cele 600 de mărturii schițează portretul acestei școli spirituale, așa cum este văzută prin ochii unora din oamenii care fac parte din ea. Iar aceștia ni se confesează cu emoție și sinceritate, exprimându-și, cei mai mulți dintre ei, recunoștința profundă pentru tot ceea ce li s-a oferit prin această școală de yoga și pentru tot ceea ce au fost capabili să realizeze ei înșiși prin practica yoga.

Cele 600 de mărturii pline de sinceritate ce sunt incluse în acest volum conturează o viziune caleidoscopică referitoare la Școala de yoga MISA, pe baza impresiilor și a percepțiilor multora dintre cei care o alcătuiesc. Descoperim în felul acesta o perspectivă impresionantă asupra realizărilor, prea puțin cunoscute, ale acestei Școli de yoga, de când a fost înființată și până în prezent. Descoperim ce anume și cât de mult le-a oferit oamenilor, constatăm care este impactul real al practicii yoga asupra vieții ființelor umane, asupra societății și (de ce nu) chiar asupra umanității, în ansamblul ei.

Autorii acestor mărturii au urmărit să exprime în mod succint ce înseamnă pentru ei Școala de yoga MISA și mărturisesc ce a adus bun și frumos practica yoga în viața lor. Răspunsurile lor inedite și personale evidențiază cât de mult îi ajută tot ceea ce învață în cadrul cursurilor de yoga; totodată, ei oferă o emoționantă confesiune ce emană bucuria de a face parte dintr-o mare familie spirituală.

Marea majoritate a celor care s-au confesat au ținut să sublinieze faptul că a urma o cale spirituală autentică le conferă un rost tainic vieții și deschide porțile unei existențe pline de sens, culoare și savoare. Astfel, devine cu putință o aventură a cunoașterii superioare și a devenirii întru esență.

Prin comparație, existența comună, ce este lipsită de yoga și de spiritualitate este percepută ca fiind banală, ca fiind ternă, uneori dureroasă și aproape absurdă, mai ales prin irosirea pe care o reprezintă. Descoperim în această perspectivă un refuz spontan al banalului, al materialismului obtuz, al mercantilismului.

Școala de yoga MISA, al cărei portret plin de nuanțe este în mod elocvent conturat de cei care practică yoga, este deja o școală ce a devenit conștientă de propria ei misiune spirituală. Atunci când ne raportăm la țelurile nobile, sublime și generoase ce sunt urmărite, dificultățile inerente se estompează.

Chiar și în ceea ce privește ostilitatea și prigoana cu care este uneori înconjurată în România această Școală de yoga, în special datorită persecuțiilor evidente ale autorităților și a campaniilor mediatice furibunde și mincinoase, aspiranții yoghini își păstrează umorul, luciditatea și își manifestă transfigurarea.

Optimismul robust ce transpare din această carte este, am putea spune, electrizant, iar mesajul colectiv este luminos, pur și înălțător.

Cuprinsul cărţii: „Dacă MISA nu ar fi existat“

  • Prefață
  • Organizarea lucrării
  • Mărturiile incluse în această carte sunt autentice
  • Proiectul „Dacă MISA nu ar fi existat…“ continuă!
  • Mărturii…
  • Cugetări și aforisme ale profesorului yoga Gregorian Bivolaru