0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă colecţii
  3. Colecţia „Afaceri agricole“

Colecţia „Afaceri agricole“


Colecţia „Afaceri agricole“


Albinele, albinăritul și produsele stupului. Ghidul normativ al apicultorului de succes

Autor(i): Eduard Dragomir
Editura: Gramen
Colecţia: Afaceri agricole
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 192 (14x20 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cartea cuprinde:Legea apiculturii nr. 89/ 1998, actualizată 2012; Regulamentul privind organizarea stupăritului în România; Programul Național Apicol 2011-2013; Programul de ameliorare a albinelor din România; Normele privind denumirea, descrierea, definirea, caracteristicile și compoziția mierii și multe alte acte normative utile apicultorilor.

Miceliul de ciuperci. Sușe și hibrizi

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor,
Editura: Gramen
Colecţia: Afaceri agricole
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 220 (15x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Aceasta e prima carte din țara noastră, cu referire directă la producerea miceliului comercial de ciuperci, dar care conține și descrierea celorlalte etape intermediare până la obținerea acestuia: prelevare de țesut, recoltare de spori, factorii care influențează creșterea miceliului, preparare de medii de cultură sau de laborator, inocularea și transferul miceliului pe mediul de cultură, etc.

Cultura Shiitake - Ciuperca longevității

Ghid practic pentru începători și avansați

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor,
Editura: Gramen
Colecţia: Afaceri agricole
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 194 (14x21 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Înainte de 1982, aceste ciuperci au putut fi cultivate doar în locații tradiționale, folosind metode vechi. La sfârșitul anilor ’70, F. Gary Leatham a publicat o teză de doctorat bazată pe cercetări privind creșterea acesteia.

Dr. Leatham este cunoscut astăzi ca „Tatăl culturii ciupercii shiitake în Statele Unite ale Americii“, pentru că a ajutat la cultivarea comercială a acesteia.

Punerea ei în valoare s-a făcut la sfârșitul secolului al XIX-lea, când a început și obținerea de miceliu.