0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă colecţii
  3. Colecţia „Afaceri agricole“

Colecţia „Afaceri agricole“

Bolile şi dăunătorii speciilor de legume solanacee: Tomate, Ardei, Vinete

Bolile şi dăunătorii speciilor de legume solanacee: Tomate, Ardei, Vinete. Editura Gramen
CumpărDetalii carte

Ghidul culturilor sănătoase

Autor(i): Dr. Ana Tomescu,
Editura: Gramen
Colecţia: Afaceri agricole
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 350 (14x20 cm)
Preţ: 69,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cartea prezintă majoritatea agenţilor fitopatogeni şi a dăunătorilor, plantele parazite, factori de nutriţie şi climatici care produc daune culturilor de tomate, ardei şi pătlăgele vinete din spaţii protejate şi câmp.

Pe lângă manifestările atacurilor, sunt prezentate metode şi mijloace care împiedică sau întârzie îmbolnăvirile şi atacul dăunătorilor precum şi extinderea acestora.

Cultura Shiitake - Ciuperca longevităţii

Cultura Shiitake - Ciuperca longevităţii. Editura Gramen
CumpărDetalii carte

Ghid practic pentru începători şi avansaţi

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor,
Editura: Gramen
Colecţia: Afaceri agricole
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 194 (14x21 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Înainte de 1982, aceste ciuperci au putut fi cultivate doar în locaţii tradiţionale, folosind metode vechi. La sfârşitul anilor `70, F. Gary Leatham a publicat o teză de doctorat bazată pe cercetări privind creşterea acesteia.

Dr. Leatham este cunoscut astăzi ca „Tatăl culturii ciupercii shiitake în Statele Unite ale Americii“, pentru că a ajutat la cultivarea comercială a acesteia.

Punerea ei în valoare s-a făcut la sfârşitul secolului al XIX-lea, când a început şi obţinerea de miceliu.

Miceliul de ciuperci. Suşe şi hibrizi

Miceliul de ciuperci. Suşe şi hibrizi. Editura Gramen
CumpărDetalii carte

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor,
Editura: Gramen
Colecţia: Afaceri agricole
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 220 (15x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Aceasta e prima carte din ţara noastră, cu referire directă la producerea miceliului comercial de ciuperci, dar care conţine şi descrierea celorlalte etape intermediare până la obţinerea acestuia: prelevare de ţesut, recoltare de spori, factorii care influenţează creşterea miceliului, preparare de medii de cultură sau de laborator, inocularea şi transferul miceliului pe mediul de cultură, etc.

Albinele, albinăritul şi produsele stupului. Ghidul normativ al apicultorului de succes

Albinele, albinăritul şi produsele stupului. Ghidul normativ al apicultorului de succes. Editura Gramen
CumpărDetalii carte

Autor(i): Eduard Dragomir
Editura: Gramen
Colecţia: Afaceri agricole
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 192 (14x20 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea cuprinde:Legea apiculturii nr. 89/ 1998, actualizată 2012; Regulamentul privind organizarea stupăritului în România; Programul Naţional Apicol 2011-2013; Programul de ameliorare a albinelor din România; Normele privind denumirea, descrierea, definirea, caracteristicile şi compoziţia mierii şi multe alte acte normative utile apicultorilor.

Cultura ciupercilor Pleurotus

Cultura ciupercilor Pleurotus. Editura Nomina Lex
CumpărDetalii carte

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor,
Editura: Nomina Lex
Colecţia: Afaceri agricole
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 227 (14x20 cm)
Preţ: 23,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Structurată pe capitole „Cultura ciupercilor Pleurotus“ este o monografie a culturii ciupercilor Pleurotus spp. în ţara noastră, cu actualizare la zi, ce va răspunde problemelor cultivatorilor cu suprafeţe restrânse, în sistem clasic sau celor cu ciupercării intensive.

Trufele

Trufele. Editura Nomina Lex
CumpărDetalii carte

O afacere profitabilă pe termen lung

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor,
Editura: Nomina Lex
Colecţia: Afaceri agricole
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 166 (13x20 cm)
Preţ: 21,50 Lei
Disponibilitate: în stoc

Trufele sunt ciuperci comestibile cu un gust şi o aromă excepţionale, bogate în substanţe nutritive, minerale, vitamine şi cu steroizi care sunt feromoni sexuali.Trufele sunt numite şi diamantele negre ale pământului sau diamantele gastronomiei, perle rare, delicatese de neegalat.