Obiceiuri bune, obiceiuri rele
Știința de a face schimbări pozitive, care rezistă
Autor(i): Dr. Wendy Wood,Editura: Publica
Colecţia: Economie comportamentală
Anul apariţiei: 2020
Pagini: 416 (14x20 cm)
ISBN:9786067223903
Preţ: 55,00 Lei
Disponibilitate: în stoc
Ce-ați face dacă ați putea stăpâni puterea extraordinară a minții inconștiente pentru a vă schimba viața?
Ne petrecem 43% din zi făcând lucruri la care nu ne gândim. Asta înseamnă că aproape jumătate dintre acțiunile noastre nu sunt alegeri conștiente, ci rezultatul minților inconștiente, care ne împing corpurile spre comportamente învățate.
Indiferent de complexitate, remarcabil de multe dintre lucrurile pe care le facem în fiecare zi – modul în care reacționăm la cei din jur sau în care ne purtăm la ședințe, lucrurile pe care le cumpărăm, momentul și modul în care facem mișcare, mâncăm sau bem – funcționează în afara conștiinței noastre. Le facem din obicei. Însă, când vrem să schimbăm ceva la noi, ne bazăm pe voință. Continuăm să apelăm la sinele nostru conștient, sperând că hotărârea și intențiile vor fi suficiente pentru a determina schimbări pozitive. Acesta este motivul pentru care aproape toți eșuăm.
Bazându-se pe trei decenii de cercetări originale, Wendy Wood explică știința fascinantă a formării obiceiurilor și oferă secretul deblocării minților bazate pe obiceiuri pentru a ne atinge obiectivele.
Autoarea explică modul în care este setat creierul nostru să răspundă la recompense, să primească semnale din mediul înconjurător și să se blocheze când are de-a face cu prea multă fricțiune. În plus, disecă atent formarea obiceiurilor și demonstrează cum putem profita de aceste informații pentru a ne crea niște vieți mai bune.
O combinație fascinantă de neuroștiințe, studii de caz și exemple din experimentele efectuate în laboratorul autoarei, „Obiceiuri bune, obiceiuri rele“ este o carte cuprinzătoare, extrem de practică și accesibilă, ce va schimba modul în care gândim în aproape toate aspectele vieții.
Wendy Wood este cea mai atentă și mai inovatoare cercetătoare care studiază rolul central jucat de obiceiuri în comportamentul uman. Munca sa va avea impact asupra cunoașterii publice. Nu-mi pot imagina un autor mai bun pentru această carte.
Dacă v-ați chinuit vreodată să vă formați sau să renunțați la un obicei, aceasta e cartea pe care trebuie s-o citiți. Wendy Wood este recunoscută la nivel mondial ca principala autoritate în știința obiceiurilor, iar cercetările ei interesante spulberă mituri și aduc dovezi despre lucrurile care vă pot ajuta să faceți schimbări comportamentale ce durează.
Un ghid util oferit de cea mai mare cercetătoare din lume în domeniul obiceiurilor, „Obiceiuri bune, obiceiuri rele“ este o poveste captivantă despre știința obiceiurilor și despre modul în care le puteți folosi pentru a vă crea o viață mai bună.
Nimeni nu a studiat formarea obiceiurilor și influența lor asupra comportamentului mai mult decât Wendy Wood. Lucru mai important pentru cititori, nicio carte nu a reușit mai bine ca „Obiceiuri bune, obiceiuri rele“ să arate cum se pot transforma obiceiurile negative în versiuni puternice și pozitive ale lor.
Wendy Wood ne împărtășește decenii din munca ei, cu istețime, farmec și un ochi atent pentru poveștile care iluminează procesele de creare a obiceiurilor, de renunțare la ele și de reformare. Dacă vreți să vă înțelegeți propriile obiceiuri, cum se formează și cum le puteți reforma, „Obiceiuri bune, obiceiuri rele“ este cartea potrivită pentru voi.
Wendy Wood este cea mai mare specialistă din lume în acest domeniu, iar această carte este esențială.
Cuprinsul cărţii: „Obiceiuri bune, obiceiuri rele“
- Cum suntem în realitate
- Perseverența și schimbarea
- Profunzimea interioară
- Al doilea sine
- Cum rămâne cu cunoașterea?
- Cum rămâne cu autocontrolul?
- Cele trei baze ale formării obiceiurilor
- Contextul
- Repetiția
- Recompensa
- Consecvența e pentru cei care reușesc
- Control total
- Situații speciale, șanse imense și lumea dimprejur
- Ferestre de oportunitate
- Rezistența specială a obiceiurilor
- Contextele dependenței
- Mulțumiți de obiceiuri
- Nu sunteți singuri
- Epilog
- Cum să nu vă mai uitați atât de des la telefon
- Note
- Bibliografie
- Mulțumiri
- Notă despre autoare