0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă edituri
  3. Editura „Gramen“

Editura „Gramen“


Editura „Gramen“


Albinele și albinăritul - ghidul începătorului

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor,
Editura: Gramen
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 296 (16x15 cm)
ISBN:9786069270950
Preţ: 43,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Datorită particularităților biologice specifice, albinele furnizează omului importante produse, iar prin acțiunea de polenizare încrucișată a plantelor entomofile asigură însemnate sporuri de producție la multe culturi agricole.

Bolile și dăunătorii speciilor de legume solanacee: Tomate, Ardei, Vinete

Ghidul culturilor sănătoase

Autor(i): Dr. Ana Tomescu,
Editura: Gramen
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 350 (14x20 cm)
ISBN:9786069270998
Preţ: 69,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea prezintă majoritatea agenților fitopatogeni și a dăunătorilor, plantele parazite, factori de nutriție și climatici care produc daune culturilor de tomate, ardei și pătlăgele vinete din spații protejate și câmp.

Pe lângă manifestările atacurilor, sunt prezentate metode și mijloace care împiedică sau întârzie îmbolnăvirile și atacul dăunătorilor precum și extinderea acestora.

Albinele, albinăritul și produsele stupului. Ghidul normativ al apicultorului de succes

Autor(i): Eduard Dragomir
Editura: Gramen
Colecţia: Afaceri agricole
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 192 (14x20 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cartea cuprinde:Legea apiculturii nr. 89/ 1998, actualizată 2012; Regulamentul privind organizarea stupăritului în România; Programul Național Apicol 2011-2013; Programul de ameliorare a albinelor din România; Normele privind denumirea, descrierea, definirea, caracteristicile și compoziția mierii și multe alte acte normative utile apicultorilor.

Miceliul de ciuperci. Sușe și hibrizi

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor,
Editura: Gramen
Colecţia: Afaceri agricole
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 220 (15x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Aceasta e prima carte din țara noastră, cu referire directă la producerea miceliului comercial de ciuperci, dar care conține și descrierea celorlalte etape intermediare până la obținerea acestuia: prelevare de țesut, recoltare de spori, factorii care influențează creșterea miceliului, preparare de medii de cultură sau de laborator, inocularea și transferul miceliului pe mediul de cultură, etc.

Cultura Shiitake - Ciuperca longevității

Ghid practic pentru începători și avansați

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor,
Editura: Gramen
Colecţia: Afaceri agricole
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 194 (14x21 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Înainte de 1982, aceste ciuperci au putut fi cultivate doar în locații tradiționale, folosind metode vechi. La sfârșitul anilor ’70, F. Gary Leatham a publicat o teză de doctorat bazată pe cercetări privind creșterea acesteia.

Dr. Leatham este cunoscut astăzi ca „Tatăl culturii ciupercii shiitake în Statele Unite ale Americii“, pentru că a ajutat la cultivarea comercială a acesteia.

Punerea ei în valoare s-a făcut la sfârșitul secolului al XIX-lea, când a început și obținerea de miceliu.