0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă edituri
  3. Editura „Gramen“

Editura „Gramen“

Bolile şi dăunătorii speciilor de legume solanacee: Tomate, Ardei, Vinete

Bolile şi dăunătorii speciilor de legume solanacee: Tomate, Ardei, Vinete. Editura
CumpărDetalii carte

Ghidul culturilor sănătoase

Autor(i): Dr. Ana Tomescu
Editura: Gramen
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 350 (14x20 cm)
Preţ: 69,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea prezintă majoritatea agenţilor fitopatogeni şi a dăunătorilor, plantele parazite, factori de nutriţie şi climatici care produc daune culturilor de tomate, ardei şi pătlăgele vinete din spaţii protejate şi câmp.

Pe lângă manifestările atacurilor, sunt prezentate metode şi mijloace care împiedică sau întârzie îmbolnăvirile şi atacul dăunătorilor precum şi extinderea acestora.

Cultura Shiitake - Ciuperca longevităţii

Cultura Shiitake - Ciuperca longevităţii. Editura
Detalii carte

Ghid practic pentru începători şi avansaţi

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor
Editura: Gramen
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 194 (14x21 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Înainte de 1982, aceste ciuperci au putut fi cultivate doar în locaţii tradiţionale, folosind metode vechi. La sfârşitul anilor `70, F. Gary Leatham a publicat o teză de doctorat bazată pe cercetări privind creşterea acesteia.

Dr. Leatham este cunoscut astăzi ca „Tatăl culturii ciupercii shiitake în Statele Unite ale Americii“, pentru că a ajutat la cultivarea comercială a acesteia.

Punerea ei în valoare s-a făcut la sfârşitul secolului al XIX-lea, când a început şi obţinerea de miceliu.

Mierea aliment complet

Mierea aliment complet. Editura
CumpărDetalii carte

Ghid de sănătate pentru consumatori şi informaţii utile pentru apicultori

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor
Editura: Gramen
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 128 (14x20 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În fiecare teritoriu populat exista aceeaşi credinţă legată de puterile miraculoase ale mierii utilizată atât ca aliment cât şi ca medicament. În acest context şi având în vedere importanţa mierii, această carte poate reprezenta o sursă de documentare excelentă atât pentru consumatori, cât şi pentru apicultori.§

Miceliul de ciuperci. Suşe şi hibrizi

Miceliul de ciuperci. Suşe şi hibrizi. Editura
CumpărDetalii carte

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor
Editura: Gramen
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 220 (15x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Aceasta e prima carte din ţara noastră, cu referire directă la producerea miceliului comercial de ciuperci, dar care conţine şi descrierea celorlalte etape intermediare până la obţinerea acestuia: prelevare de ţesut, recoltare de spori, factorii care influenţează creşterea miceliului, preparare de medii de cultură sau de laborator, inocularea şi transferul miceliului pe mediul de cultură, etc.

Albinele, albinăritul şi produsele stupului. Ghidul normativ al apicultorului de succes

Albinele, albinăritul şi produsele stupului. Ghidul normativ al apicultorului de succes. Editura
CumpărDetalii carte

Autor(i): Eduard Dragomir
Editura: Gramen
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 192 (14x20 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea cuprinde:Legea apiculturii nr. 89/ 1998, actualizată 2012; Regulamentul privind organizarea stupăritului în România; Programul Naţional Apicol 2011-2013; Programul de ameliorare a albinelor din România; Normele privind denumirea, descrierea, definirea, caracteristicile şi compoziţia mierii şi multe alte acte normative utile apicultorilor.

Ciupercile din flora spontană a României

Ciupercile din flora spontană a României. Editura
Detalii carte

Manualul culegătorului şi consumatorului autohton

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor
Editura: Gramen
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 279 (16x23 cm)
Preţ: 66,47 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Cartea „Ciupercile din flora spontană a României“ se doreşte a veni în sprijinul celor ce recoltează ciuperci din flora spontană pentru a putea evita greşelile şi confuziile inerente.