Albinele și albinăritul - ghidul începătorului
Editura: Gramen
Colecţia: Afaceri agricole
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 296 (16x15 cm)
Preţ: 43,00 Lei
Disponibilitate: în stoc
Înainte de 1982, aceste ciuperci au putut fi cultivate doar în locații tradiționale, folosind metode vechi. La sfârșitul anilor ’70, F. Gary Leatham a publicat o teză de doctorat bazată pe cercetări privind creșterea acesteia.
Dr. Leatham este cunoscut astăzi ca „Tatăl culturii ciupercii shiitake în Statele Unite ale Americii“, pentru că a ajutat la cultivarea comercială a acesteia.
Punerea ei în valoare s-a făcut la sfârșitul secolului al XIX-lea, când a început și obținerea de miceliu.
Cartea prezintă majoritatea agenților fitopatogeni și a dăunătorilor, plantele parazite, factori de nutriție și climatici care produc daune culturilor de tomate, ardei și pătlăgele vinete din spații protejate și câmp.
Pe lângă manifestările atacurilor, sunt prezentate metode și mijloace care împiedică sau întârzie îmbolnăvirile și atacul dăunătorilor precum și extinderea acestora.