0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Psihologie
 3. Cărți: Autism
 4. Ghidul TAA pentru părinții copiilor cu autism
Carte

Ghidul TAA pentru părinții copiilor cu autism

Coperta cărții: Ghidul TAA pentru părinții copiilor cu autism de la editura For You.
Cartea: Ghidul TAA pentru părinții copiilor cu autism
Autor: Mary Lynch Barbera
Editura: For You
Cumpăr
Autor(i): Mary Lynch Barbera
Editura: For You
Anul apariţiei: 2023
Pagini: 336 (13x20 cm)
ISBN:9786066394932
Preţ: 43,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Metoda Turn Autism Around pentru semnele timpurii de autism

Cartea „Ghidul TAA pentru părinții copiilor cu autism“ este special concepută pentru a ajuta familiile să abordeze dificultățile inerente tulburărilor din spectrul autist.

Dr. Mary Lynch Barbera oferă sfaturi și soluții eficiente privind dificultățile legate de alimentație, somn, îngrijire corporală, vorbire, joc, siguranță și comportamente problematice.

Autoarea prezintă numeroase studii de caz din experiența ei și oferă teste de evaluare a abilităților copilului, repere pentru crearea unui plan de lucru, sugestii pentru sesiuni mici de câte 15 minute pe zi, împreună cu numeroase alte strategii care le redau familiilor încrederea și speranța în vindecare.

În calitate de părinte al unui copil recent diagnosticat cu tulburare din spectrul autist, trebuie să spun că sfaturile și strategiile din această carte au fost absolut definitorii pentru familia noastră. Fiica mea de 2 ani, Elena, este dovada vie că se pot face progrese remarcabile în acele prețioase luni de „așteptare“. Este o lectură obligatorie pentru orice părinte care este preocupat de întârzierile de dezvoltare ale copilului său.

Michelle C., mama Elenei (copil mic prezentat în carte)

Când fiica mea a început să manifeste dificultăți de vorbire, comportament și socializare înainte de vârsta de 3 ani, nu știam ce să fac. Știam că ceva nu mergea bine cu copilul meu și, din fericire, am dat peste un tratament care a ajutat‑o. Până la urmă, faptul că nu am așteptat un diagnostic a fost cel mai bun lucru pe care puteam să‑l fac. A fost un noroc. Dar nu ar trebui să fie vorba despre noroc. Iar acum nu mai trebuie să fie! Acesta este ghidul pe care aș fi vrut să‑l am și eu și de care atât de mulți părinți au nevoie cu disperare.

Julie Ann Cairns, mamă și autoare a cărții „The Abundance Code“

Admir munca de militantă a lui Mary Barbera de ani întregi. Pot spune acum, ca adult autist, cât de mult a contat intervenția timpurie, punctul principal al acestei cărți, în dezvoltarea mea. Părinții, educatorii și, pur și simplu, oricine dorește să afle mai multe despre comunitatea autistă ar trebui să citească această carte.

Dr. Kerry Magro, conferențiar, autor de bestselleruri și auto‑apărător în lupta cu autismul

Informațiile oferite de Mary în noua sa carte, „Ghidul TAA pentru părinții copiilor cu autism“, aduce o schimbare majoră în viața oricărui părinte care observă întârzieri la copiii lui. Planurile ei de acțiune ușoare, pas cu pas, m‑au îndrumat pe calea de a‑mi ajuta băieții. Dacă vrei să transformi lipsa de speranță în speranță și putere, această carte este pentru tine!

Kelsey G., mamă a doi băieți cu autism prezentați în carte

Această carte este cu adevărat o lectură obligatorie pentru fiecare părinte! Te va ajuta să vezi semnele în primele etape critice și să mergi mai departe cu încredere pentru a‑ți ajuta copilul. Chiar dacă micuțul tău nu are o tulburare din spectrul autist, pașii ușor de urmat ai lui Mary îți vor aprofunda relația cu el. Este cartea de care aveam nevoie cu disperare acum 24 de ani, când fiul meu Sam începuse să arate semne de autism. Această carte va avea cu siguranță un impact pentru milioane de familii din întreaga lume.

Shelley Brander, mama unui absolvent de facultate cu autism și autoarea cărții „Move the Needle: Yarns from an Unlikely Entrepreneur“

Cartea și programul lui Mary Barbera au dat familiei mele puterea de a începe să transforme autismul. În timp ce așteptam un diagnostic și un eventual ajutor profesionist, am primit instrumentele necesare pentru a începe să‑l învăț pe nepotul meu să comunice și să‑și modeleze comportamentele. Metoda lui Mary este ușor de învățat și a ajutat‑o pe această bunică să mute munții în progresul și dezvoltarea nepotului.

Diane H., bunică

Cuprinsul cărţii: „Ghidul TAA pentru părinții copiilor cu autism“

 • Cuvinte de apreciere pentru cartea „Ghidul TAA pentru părinții copiilor cu autism“
 • Prefață, de dr. Temple Grandin
 • Semnele timpurii de autism sunt o urgență.
 • Deci, de ce așteptăm?
 • Este autism, ADHD sau „doar“ o întârziere în vorbire?
 • Siguranța copilului acasă, la școală și în comunitate
 • O evaluare ușoară pentru a determina punctul de plecare
 • Strânge materiale și elaborează un plan
 • Oprește crizele de furie și începe procesul de învățare
 • Dezvoltarea abilităților sociale și de joacă
 • Învață‐l să vorbească și să urmeze instrucțiuni
 • Vorbind, dar nu conversațional: strategii pentru dezvoltarea vocabularului
 • Cum rezolvăm problemele cu hrănirea
 • Gata cu joaca: cum rezolvăm problemele legate de somn
 • Scapă de scutece
 • Desensibilizarea vizitelor la medic, dentist și frizerie
 • Fii cel mai bun profesor și susținător pe viață pentru copilul tău
 • Glosar
 • Bibliografie
 • Mulțumiri
 • Despre autoare