0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Spiritualitate
 3. Cărți: Viață după moarte
 4. Cartea creștină a morților
Carte

Cartea creștină a morților

Coperta cărții: Cartea creștină a morților – Dezvăluiri despre taina morții din perspectiva creștină de la editura Ganesha.
Cartea: Cartea creștină a morților – Dezvăluiri despre taina morții din perspectiva creștină
Autor: Anonimus
Editura: Ganesha
Cumpăr

Dezvăluiri despre taina morții din perspectiva creștină

Autor(i): Anonimus
Editura: Ganesha
Anul apariţiei: 2021
Pagini: 160 (13x20 cm)
ISBN:9786068742786
Preţ: 20,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Moartea este doar cealaltă față a vieții, analogic unei medalii care are două fețe, una care se vede, iar cealaltă obligatoriu invizibilă, până când se întoarce medalia. Așadar, moartea reprezintă aspectul invizibil al vieții. Invizibil însă nu înseamnă inexistent sau absent, ci înseamnă că este vorba pur și simplu de un alt plan al conștiinței, inaccesibil celor cinci simțuri obișnuite ale ființei umane și că este ceva misterios, devenind astfel subiectul acestei cărți.

Autorul, prin slujba sa de preot, are experiență în ceea ce privește moartea, căci veghează oamenii în agonie, apoi oficiază ritualurile de înmormântare și rostește rugăciunile impuse de Biserică, dar și ritualurile specifice tradiției de două mii de ani a creștinismului; iar ulterior este necesar să aline suferința familiilor. Prin statutul său episcopal, a fost pus inevitabil în situația de a înțelege și apoi de a transmite mai departe misterele Bisericii, iar dintre acestea, misterele morții se află într-o evoluție constantă, în acord cu experiențele metafizice și relatările de moarte clinică, pe larg publicare și căutate de un public destul de numeros.

Totuși, dacă totul a fost enunțat, repetat și revizuit conform criteriilor sociologice și contribuțiilor științifice, de ce mai apare încă o lucrare pe aceeași temă? Deoarece în mintea multor oameni subzistă încă două atitudini, cum ar fi:

 1. Aceea de a nu se instrui, din cauza pierderii reperelor de referință ale credinței și îndepărtării treptate de realitățile religioase sau spirituale, din cauza „de-creștinării“ Europei.
 2. Aceea de a se baza în mod exclusiv pe relatările experiențelor de moarte clinică, fără ca ulterior să existe vreo formă de educație cu privire la ceea ce urmează dincolo sau vreun „mod de utilizare“ pentru viața de după viață; pentru că a crede este liniștitor (când implică a evita să gândești și să meditezi), după cum sugerează și un cântec celebru „vom merge cu toții în paradis“. Nu este sigur!

Ceea ce am realizat aici pe pământ ne însoțește și în lumea de dincolo, la fel cum, prin gândurile noastre, ne creăm propria realitate și această realitate ne însoțește, indiferent de starea de conștiință pe care o experimentăm.

De exemplu: În situația unui ateu, convins că nu există nimic după această viață în afară de neantul absolut, ale cărui fapte, prin prisma lipsei sale de credință, sunt destul de discutabile, ca să nu spunem malefice, cum ne imaginăm că vor reacționa sufletul și corpurile sale subtile în momentul tranziției (trecerii de la viață la moarte) și în perioada de dezorientare de după moarte?

Lucrarea de față urmărește să răspundă măcar parțial la aceste întrebări, prin apelul pe care îl face la „adevărurile“ transmise cu mult timp în urmă umanității, ai căror gardieni sunt religiile, filosofiile și spiritualitatea.

Cuprinsul cărţii: „Cartea creștină a morților“

 • Prefață
 • Cuvânt înainte
 • Înțelegerea morții
 • Ajutor pentru cei care mor
 • Ce este sufletul comparativ cu spiritul
 • Misterele morții
 • Ce devine sufletul după moarte
 • Diferențele dintre Cartea egipteană a morților, Cartea tibetană a morților și tradiția druidică
 • Comunicări cu cei fără trup extrase din mărturii
 • Concluzie
 • Anexă. Rugăciuni pentru morți
 • Glosar