0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Bhante Henepola Gunaratana

Cărţi de Bhante Henepola Gunaratana

Venerabilul Henepola Gunaratana fost hirotonit călugăr buddhist la vârsta de doisprezece ani în Malandeniya, Sri Lanka.

În 1947, în Kandy, la vârsta de douăzeci de ani, i-a fost acordată o și mai înaltă recunoaștere.

El și-a format educația și pregătirea școlară la Vidyasekhara Junior College din Gampaha, la Vidyalankara College din Kelaniya și la Buddhist Missionary College din Colombo.

Ulterior, Bhante a călătorit în India, desfășurând timp de cinci ani o muncă de misionariat pentru Mahabodhi Society, dedicându-și activitatea oamenilor Harijana („de neatins“ - clasa socială Paria) din Sanchi, Delhi și Bombay.

Mai târziu, și-a petrecut zece ani ca misionar în Malaysia, în calitate de consilier pe teme de religie la Sasana Abhivurdhiwardhana Society, Buddhist Missionary Society și Buddhist Youth Federation din Malaysia.

A fost profesor la Kishon Dial School și la Temple Road Girls School și decan al Institutului de Studii Buddhiste din Kuala Lumpur.

În 1968, la invitația Societății Sasana Sevaka, Venerabilul Gunaratana a venit în Statele Unite pentru a servi ca Secretar General de Onoare al Societății Buddhiste Vihara din Washington, DC.

În 1980 a fost numit președinte al acestei Societăți.

În timpul anilor petrecuți la Vihara, a predat cursuri de buddhism, a condus retrageri de meditație și a ținut prelegeri pe scară largă în Statele Unite, Canada, Europa, Australia și Noua Zeelandă, Africa, și Asia.

Pe lângă acestea, între 1973-1988, Venerabilul Gunaratana a fost reverend buddhist la Universitatea Americană.

Și-a continuat de asemenea interesele academice, obținând licența, masteratul și doctoratul în filozofie în cadrul Universității Americane.

El a predat cursuri despre buddhism la Universitatea Americană, la Universitatea din Georgetown și la Universitatea din Maryland.

Cărțile și articolele sale au fost publicate în Malaysia, India, Sri Lanka și Statele Unite ale Americii.

Cartea sa, „ Mindfulness pe înțelesul tuturor“ a fost tradusă în mai multe limbi și publicată în întreaga lume.

O traducere thailandeză prescurtata a fost selectată pentru a fi folosită în programa liceelor din Thailanda.

În anul 2000, Venerabilul Gunaratana a primit de la universitatea Vidyalankara College (la care el însuși a studiat) un premiu pentru realizările de excepție pe care le-a avut de-a lungul întregii sale vieți.


Cărţi de Bhante Henepola Gunaratana


Mindfulness - 8 pași către fericire

Autor(i): Bhante Henepola Gunaratana
Editura: Herald
Colecţia: Mindfulness
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 336 (13x20 cm)
Preţ: 38,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Prin sfaturi punctuale și ușor de înțeles, „Mindfulness: 8 pași către fericire“ pune la dispoziția cititorilor metode iscusite de a gestiona furia, de a trăi în mod corect, de a cultiva prietenia plină de iubire și de a depăși obstacolele mintale care apar în calea adevăratei fericiri.