0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Bhante Henepola Gunaratana

Cărţi de Bhante Henepola Gunaratana

Venerabilul Henepola Gunaratana fost hirotonit călugăr buddhist la vârsta de doisprezece ani în Malandeniya, Sri Lanka.

În 1947, în Kandy, la vârsta de douăzeci de ani, i-a fost acordată o şi mai înaltă recunoaştere.

El şi-a format educaţia şi pregătirea şcolară la Vidyasekhara Junior College din Gampaha, la Vidyalankara College din Kelaniya şi la Buddhist Missionary College din Colombo.

Ulterior, Bhante a călătorit în India, desfăşurând timp de cinci ani o muncă de misionariat pentru Mahabodhi Society, dedicându-şi activitatea oamenilor Harijana („de neatins“ - clasa socială Paria) din Sanchi, Delhi şi Bombay.

Mai târziu, şi-a petrecut zece ani ca misionar în Malaysia, în calitate de consilier pe teme de religie la Sasana Abhivurdhiwardhana Society, Buddhist Missionary Society şi Buddhist Youth Federation din Malaysia.

A fost profesor la Kishon Dial School şi la Temple Road Girls School şi decan al Institutului de Studii Buddhiste din Kuala Lumpur.

În 1968, la invitaţia Societăţii Sasana Sevaka, Venerabilul Gunaratana a venit în Statele Unite pentru a servi ca Secretar General de Onoare al Societăţii Buddhiste Vihara din Washington, DC.

În 1980 a fost numit preşedinte al acestei Societăţi.

În timpul anilor petrecuţi la Vihara, a predat cursuri de buddhism, a condus retrageri de meditaţie şi a ţinut prelegeri pe scară largă în Statele Unite, Canada, Europa, Australia şi Noua Zeelandă, Africa, şi Asia.

Pe lângă acestea, între 1973-1988, Venerabilul Gunaratana a fost reverend buddhist la Universitatea Americană.

Şi-a continuat de asemenea interesele academice, obţinând licenţa, masteratul şi doctoratul în filozofie în cadrul Universităţii Americane.

El a predat cursuri despre buddhism la Universitatea Americană, la Universitatea din Georgetown şi la Universitatea din Maryland.

Cărţile şi articolele sale au fost publicate în Malaysia, India, Sri Lanka şi Statele Unite ale Americii.

Cartea sa, „ Mindfulness pe înţelesul tuturor“ a fost tradusă în mai multe limbi şi publicată în întreaga lume.

O traducere thailandeză prescurtata a fost selectată pentru a fi folosită în programa liceelor din Thailanda.

În anul 2000, Venerabilul Gunaratana a primit de la universitatea Vidyalankara College (la care el însuşi a studiat) un premiu pentru realizările de excepţie pe care le-a avut de-a lungul întregii sale vieţi.


Cărţi de Bhante Henepola Gunaratana


Mindfulness - 8 paşi către fericire

Mindfulness - 8 paşi către fericire. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): Bhante Henepola Gunaratana
Editura: Herald
Colecţia: Mindfulness
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 336 (13x20 cm)
Preţ: 38,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Prin sfaturi punctuale şi uşor de înţeles, „Mindfulness: 8 paşi către fericire“ pune la dispoziţia cititorilor metode iscusite de a gestiona furia, de a trăi în mod corect, de a cultiva prietenia plină de iubire şi de a depăşi obstacolele mintale care apar în calea adevăratei fericiri.

Mindfulness pe înţelesul tuturor

Mindfulness pe înţelesul tuturor. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): Bhante Henepola Gunaratana
Editura: Herald
Colecţia: Mindfulness
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 256 (13x20 cm)
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cu mai mult de un sfert de milion de exemplare vândute, „Mindfulness pe înţelesul tuturor“ este una dintre cele mai influente cărţi dedicate atenţiei conştiente şi o excelentă introducere în meditaţie.

Este o carte pe care oamenii o citesc, o iubesc şi şi-o dăruiesc unii altora – o carte despre care vorbesc şi scriu, asupra căreia reflectează şi la care se întorc iar şi iar.

Cu binecunoscuta claritate ce îl caracterizează, Bhante Gunaratana ne poartă pas cu pas prin miturile, realităţile şi beneficiile meditaţiei şi practicii mindfulness.