0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Harville Hendrix

Cărţi de Harville Hendrix

Harville Hendrix este terapeut clinician, cunoscut la nivel global pentru lucrul terapeutic cu cuplurile.

Absolvent al Mercer University din Macon, Georgia, în 1957, aceeaşi universitate i-a conferit titlul de doctor onorific în ştiinţe umaniste în anul 1989.

El deţine un doctorat în psihologie şi religie, după ce a absolvit School of Divinity de la University of Chicago.

În 1955, Dr. Hendrix a primit Premiul pentru Contribuţii Remarcabile din partea Asociaţiei Americane a Consilierilor Teologi.

Harville Hendrix este membru onorific al American Association of Pastoral şi a fost membru în cadrul American Group Psychotherapy Association and the Internaţional Transactional Analysis Association şi membru al celui dintâi consiliu de conducere al Group Psychotherapy Foundation.

După o activitate de nouă ani la catedră, şi-a înfiinţat un cabinet particular.

În urma divorţului survenit în 1975, s-a dedicat studiului relaţiilor de cuplu pentru a înţelege mai bine cum a ajuns la divorţ şi pentru a căuta elementele care stau la baza unei relaţii maritale de succes.

Începând din anul 1977, a practicat terapia de cuplu, a susţinut workshop-uri pe aceeaşi temă şi a susţinut conferinţe publice despre relaţia maritală.

În 1982 s-a căsătorit cu Helen LaKelly Hunt, împreună cu care a scris mai multe cărţi despre relaţiile umane fundamentale.


Cărţi de Harville Hendrix