0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Hehaka Sapa (Black Elk - Cerb Negru)

Cărţi de Hehaka Sapa (Black Elk - Cerb Negru)

Hehaka Sapa (Black Elk - Cerb Negru).
Hehaka Sapa (Black Elk - Cerb Negru)

Hehaka Sapa (Black Elk - Cerb Negru) a fost un vraci, un bătrân tămăduitor Sioux. Înainte de a-i relata extraordinara poveste, John Neihardt, scria despre el:

„Trăia undeva între dealurile golașe la vreo treizeci de kilometri est de agenție, lângă oficiul poștal Manderson. Cerb Negru era un fel de predicator, mi se spusese - adică, un wichasha wakon, un om sfânt, mare preot - care jucase un rol de oarecare însemnătate în povestea cu Mesia. De asemenea, era văr de-al doilea cu Crazy Horse (Cal Zănatec), și îl cunoscuse bine pe acest mare conducător… Avea cu siguranță puteri peste cele ale oamenilor obișnuiți…“

În John G. Neihardt, poet epic și liric familiarizat de mulți ani cu indienii din preerii, Cerb Negru a găsit pe cel în stare să înțeleagă și să dea forma mesajului său.

Neihardt știa despre Cerb Negru că acesta era un om sfânt, care jucase un rol însemnat în Mișcarea Mesianică și care fusese văr de-al doilea cu marea căpetenie Sioux a Războaielor Indiene, Crazy Horse (Cal Zănatec).

Cerb Negru refuzase să-și relateze viziunea altor albi; pe Neihardt îl primi imediat cu cuvintele: „El a fost trimis să afle ceea ce știu, iar eu îl voi învăța.“


Cărţi de Hehaka Sapa (Black Elk - Cerb Negru)


Marea Viziune

Povestea lui Black Elk, un om sfânt al poporului Sioux Oglala

Autor(i): Hehaka Sapa (Black Elk - Cerb Negru), John G. Neihardt
Editura: Herald
Colecţia: Șamanism
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 272 (13x20 cm)
ISBN:9789731114750
Preţ: 32,50 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Marea Viziune (Black Elk Speaks) este cartea-mărturie a unei extraordinare viziuni spirituale avute de un bătrân vraci Sioux, în timpul marilor încercări ale indienilor din preerii.

Ideile ei sunt revoluționare, așa cum au fost întotdeauna viziunile profetice, revoluționare nu în sferele economiei sau ale politicii, ci în ideea universală a înțelesului tainic al vieții.

Este revelația unui om sfânt și dezvăluirea acelui quo vadis pe care toți oamenii îl caută pentru ei înșiși și pentru alții.