0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Jeanne de Salzmann

Cărţi de Jeanne de Salzmann

Jeanne de Salzmann s-a născut în 1889, în Reims, Franța, și a crescut la Geneva, în Elveția, educația ei concentrându-se asupra muzicii, pentru care a demonstrat un talent excepțional încă din copilărie.

În 1919, la Tbilisi, l-a întâlnit pe G.I. Gurdjieff, în a cărui învățătură a găsit calea spre adevărul la care năzuise încă din copilărie.

Jeanne de Salzmann a rămas alături de Gurdjieff și a muncit lângă el în grupuri, până la moartea acestuia.

Ea s-a numărat printre puținii elevi pe care Gurdjieff i-a inclus în ceea ce el numea „munca specială“, pentru o senzație mai conștientă.

Doamnă de Salzmann a jucat rolul principal în introducerea și practicarea exercițiilor de dans ale lui G.I. Gurdjieff, numite „Mișcările“.

Cu puțin timp înainte să moară, Gurdjieff i-a dat doamnei de Salzmann responsabilitatea de a trăi „mai mult de 100 de ani“, pentru a institui învățătura lui. În timpul următorilor patruzeci de ani, ea a organizat publicarea cărților lui și conservarea Mișcărilor.

După moartea lui, ea a făcut o serie de filme pentru a păstra Mișcările în forma lor autentică și a instituit centre Gurdjieff în Paris, New York și Londra, precum și în Caracas, Venezuela.

Doamna Jeanne de Salzmann a murit la vârsta de 101 ani, la Paris, în anul 1990.


Cărţi de Jeanne de Salzmann


Realitatea ființei

Cea de-a Patra Cale a lui Gurdjieff

Autor(i): Jeanne de Salzmann
Editura: Herald
Colecţia: Serie de autor: G.I. Gurdjieff
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 368 (13x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Nu de puține ori, pornirile obișnuite, dorințele obscure, orbirea și fricile ne derutează complet sau, și mai ciudat, se deghizează și iau înfățișarea acelei aspirații profunde către ceea ce ne depășește.