0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Jeanne de Salzmann

Cărţi de Jeanne de Salzmann

Jeanne de Salzmann s-a născut în 1889, în Reims, Franţa, şi a crescut la Geneva, în Elveţia, educaţia ei concentrându-se asupra muzicii, pentru care a demonstrat un talent excepţional încă din copilărie.

În 1919, la Tbilisi, l-a întâlnit pe G.I. Gurdjieff, în a cărui învăţătură a găsit calea spre adevărul la care năzuise încă din copilărie.

Jeanne de Salzmann a rămas alături de Gurdjieff şi a muncit lângă el în grupuri, până la moartea acestuia.

Ea s-a numărat printre puţinii elevi pe care Gurdjieff i-a inclus în ceea ce el numea „munca specială“, pentru o senzaţie mai conştientă.

Doamnă de Salzmann a jucat rolul principal în introducerea şi practicarea exerciţiilor de dans ale lui G.I. Gurdjieff, numite „Mişcările“.

Cu puţin timp înainte să moară, Gurdjieff i-a dat doamnei de Salzmann responsabilitatea de a trăi „mai mult de 100 de ani“, pentru a institui învăţătura lui. În timpul următorilor patruzeci de ani, ea a organizat publicarea cărţilor lui şi conservarea Mişcărilor.

După moartea lui, ea a făcut o serie de filme pentru a păstra Mişcările în forma lor autentică şi a instituit centre Gurdjieff în Paris, New York şi Londra, precum şi în Caracas, Venezuela.

Doamna Jeanne de Salzmann a murit la vârsta de 101 ani, la Paris, în anul 1990.


Cărţi de Jeanne de Salzmann


Realitatea fiinţei

Realitatea fiinţei. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Cea de-a Patra Cale a lui Gurdjieff

Autor(i): Jeanne de Salzmann
Editura: Herald
Colecţia: Serie de autor: G.I. Gurdjieff
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 368 (13x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Nu de puţine ori, pornirile obişnuite, dorinţele obscure, orbirea şi fricile ne derutează complet sau, şi mai ciudat, se deghizează şi iau înfăţişarea acelei aspiraţii profunde către ceea ce ne depăşeşte.