0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Mark Dyczkowski

Cărţi de Mark Dyczkowski

Mark Dyczkowski este unul dintre cei mai mari învăţaţi în viaţă ai hinduismului, în particular al tantrismului shivait, discipol al ultimului maestru al şcolii shivaite non dualiste Trika din Caşmir - Swami Lakshmanjoo, dar şi deţinătorul unui doctorat la Universitatea Oxford cu specializarea shivaism caşmirian, sub îndrumarea profesorului Alexis Sanderson.

Mark şi-a petrecut 40 de ani din viaţă studiind hinduismul şi nu numai şi este considerat o autoritate în tantrismul shivait.

De-a lungul vieţii, el a publicat o mulţime de lucrări, printre care o traducere la Manthanabhairava Tantra (secţiunea numită Kumarika Khanda), o lucrare monumentală în 14 volume, de o mare erudiţie (trei dintre volume fiind de introducere şi şase de note explicative).

A tradus de asemenea lucrări fundamentale ale shivaismului caşmirian precum: „Siva Sutra“, „Spanda Karika“, „Vijnanabhairava Tantra“ (cu comentariile lor) şi „Tantraloka“, o adevărată enciclopedie a tantrismului shivait, scrisă de cel mai mare maestru al şcolii Trika, Abhinavagupta.

Mark Dyczkowski este afiliat la mai multe instituţii academice din India şi a predat şi în cadrul a numeroase universităţi de renume din Europa şi SUA.

Pentru a-şi perfecţiona viziunea şi pentru a-şi complementa cunoştinţele şi practica, Mark a studiat în toţi aceşti ani de cercetare sitarul, fiind elevul maestrului Budhadiya Mukherjee. Mark a adunat peste 1.500 de compoziţii la sitar şi a susţinut numeroase concerte în lumea întreagă.

În prezent, Mark Dyczkowski trăieşte în Varanasi, India, pe malul râului Gange, unde predă shivaism caşmirian şi cântă la sitar pentru publicul mereu dornic să îl asculte.


Cărţi de Mark Dyczkowski


Doctrina Vibraţiei

Doctrina Vibraţiei. Editura Herald
CumpărDetalii carte

O analiză a doctrinelor şi a practicilor shivaismului caşmirian

Autor(i): Mark Dyczkowski
Editura: Herald
Colecţia: Tantra
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 392 (13x20 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Doctrina vibraţiei“ ne vorbeşte despre învăţătura uneia dintre cele mai înalte Căi spirituale pe care le-a cunoscut istoria (atât din punct de vedere metafizic, cât şi din punct de vedere contemplativ), şi anume Shivaismul non-dualist caşmirian, în particular despre şcoala numită Spanda.