0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Papus (Dr. Gerard Encausse)

Cărţi de Papus (Dr. Gerard Encausse)

Papus (Dr. Gerard Encausse, 1865-1916) a fost un cunoscut ocultist francez, cercetător al tradițiilor Kabbalei, Tarot-ului, magiei și alchimiei, inspirat de Eliphas Lévi și ucenic al maestrului Philippe de Lyon, spiritualist și vindecător francez celebru.

A fost editorul revistei L`Initiation între 1888 și 1914. De asemenea a fost medicul și consilierul în materie de ocultism al țarului Nicolae al II-lea și a țarinei Alexandra, pe care îi avertizează asupra influenței nefaste exercitate de Rasputin.

Papus este figură proeminentă a diferitelor organizații oculte și cercuri literare pariziene aflate la cumpăna secolelor XIX și XX.

S-a născut în orașul La Coruna, în Spania, pe data de 13 iulie 1865, dar familia sa se mută la Paris când acesta avea patru ani, educația sa fiind una franceză.

Încă din tinerețe, Papus își petrecea cea mai mare parte din timp la Biblioteca Națională studiind Cabala, Tarotul, științele magiei și alchimiei.

Se alătura Societății Teozofice Franceze la scurt timp după înființarea acesteia de către Madame Blavatsky, în 1884 -1885, dar nu după mult timp se retrage fiindcă se împotrivea accentului pus de Societate pe ocultismul oriental.

În 1888, el și prietenul său Lucien Chamuel înființează Librărie du Merveilleux și revista lunară L`Initiation, publicată până în 1914.

Urmează studii academice convenționale la Universitatea din Paris. Obține titlul de doctor în medicina în 1894, cu o lucrare despre anatomia filozofică. Deschide o clinică pe Rue Rodin, care s-a bucurat de succes.

În 1908, la Paris, Papus a organizat „Conferința Internațională Masonică“, punând bazele unui Consiliu General Suprem al Riturilor Unite ale Masoneriei Antice și Primitive ale Marelui Orient al Franței.

În 1913 este ales în funcția de Mare Hierofant (conducător internațional) al Ritului Antic și Primitiv Memphis-Mitzraim.

Când izbucnește Primul Război Mondial, Papus se înrolează în armata franceză, în corpul medical. În timp ce lucra într-un spital militar, se îmbolnăvește de tuberculoză și moare la 25 octombrie 1916, la vârsta de 51 de ani.


Cărţi de Papus (Dr. Gerard Encausse)


Kabbala. Tradiţia secretă a occidentului

Kabbala. Tradiţia secretă a occidentului. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): Papus (Dr. Gerard Encausse)
Editura: Herald
Colecţia: Selfconnect
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 352 (13x20 cm)
Preţ: 42,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În timp ce învăţătura strict tradiţională a Kabbalei este învăluită în secret şi greu accesibilă oricărui necunoscător al limbii ebraice şi al tradiţiei iudaice în general, studiul elementelor cu grad mare de universalitate, atât la nivel teoretic, cât şi la nivel operativ poate adăuga valenţe noi oricărei căutări sincere a Adevărului.