0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Papus (Dr. Gerard Encausse)

Cărţi de Papus (Dr. Gerard Encausse)

Papus (Dr. Gerard Encausse).
Papus (Dr. Gerard Encausse)

Papus (Dr. Gerard Encausse, 1865-1916) a fost un cunoscut ocultist francez, cercetător al tradițiilor Kabbalei, Tarot-ului, magiei și alchimiei, inspirat de Eliphas Lévi și ucenic al maestrului Philippe de Lyon, spiritualist și vindecător francez celebru.

A fost editorul revistei L’Initiation între 1888 și 1914. De asemenea a fost medicul și consilierul în materie de ocultism al țarului Nicolae al II-lea și a țarinei Alexandra, pe care îi avertizează asupra influenței nefaste exercitate de Rasputin.

Papus este figură proeminentă a diferitelor organizații oculte și cercuri literare pariziene aflate la cumpăna secolelor XIX și XX.

S-a născut în orașul La Coruna, în Spania, pe data de 13 iulie 1865, dar familia sa se mută la Paris când acesta avea patru ani, educația sa fiind una franceză.

Încă din tinerețe, Papus își petrecea cea mai mare parte din timp la Biblioteca Națională studiind Cabala, Tarotul, științele magiei și alchimiei.

Se alătura Societății Teozofice Franceze la scurt timp după înființarea acesteia de către Madame Blavatsky, în 1884 -1885, dar nu după mult timp se retrage fiindcă se împotrivea accentului pus de Societate pe ocultismul oriental.

În 1888, el și prietenul său Lucien Chamuel înființează Librărie du Merveilleux și revista lunară L’Initiation, publicată până în 1914.

Urmează studii academice convenționale la Universitatea din Paris. Obține titlul de doctor în medicina în 1894, cu o lucrare despre anatomia filozofică. Deschide o clinică pe Rue Rodin, care s-a bucurat de succes.

În 1908, la Paris, Papus a organizat „Conferința Internațională Masonică“, punând bazele unui Consiliu General Suprem al Riturilor Unite ale Masoneriei Antice și Primitive ale Marelui Orient al Franței.

În 1913 este ales în funcția de Mare Hierofant (conducător internațional) al Ritului Antic și Primitiv Memphis-Mitzraim.

Când izbucnește Primul Război Mondial, Papus se înrolează în armata franceză, în corpul medical. În timp ce lucra într-un spital militar, se îmbolnăvește de tuberculoză și moare la 25 octombrie 1916, la vârsta de 51 de ani.

Dacă doriți mai multe informații despre Papus (Dr. Gerard Encausse) puteți urma linkurile următoare:

en.wikipedia.org => Papus (Dr. Gerard Encausse)


Cărţi de Papus (Dr. Gerard Encausse)


Cabbala. Tradiția secretă a occidentului

Autor(i): Papus (Dr. Gerard Encausse)
Editura: Herald
Colecţia: Sepher
Anul apariţiei: 2021
Pagini: 352 (13x20 cm)
ISBN:9789731118963
Preţ: 46,50 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În timp ce învățătura strict tradițională a Kabbalei este învăluită în secret și greu accesibilă oricărui necunoscător al limbii ebraice și al tradiției iudaice în general, studiul elementelor cu grad mare de universalitate, atât la nivel teoretic, cât și la nivel operativ poate adăuga valențe noi oricărei căutări sincere a Adevărului.