0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Glutenul
Carte

Glutenul

Glutenul. Editura Philobia
CumpărDetalii carte

Cum ne intoxică grâul cultivat în prezent

Autor(i): Julien Venesson
Editura: Philobia
Colecţia: Sănătatea [Philobia]
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 224 (13x20 cm)
Preţ: 34,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

O anchetă jurnalistică ce sintetizează numeroase studii ştiinţifice serioase referitoare la gluten, realizate de specialişti în imunologie, toxicologie şi alergologie şi din care aflăm cum consumul de grâu supus modificărilor genetice a condus la o adevărată explozie de cazuri de intoleranţă la gluten sau de boli autoimune!

Autorităţile sanitare publice, nutriţioniştii şi producătorii de alimente încurajează în mod curent consumul de cereale, susţinând că este benefic pentru sănătate. Ancheta realizată în cartea de faţă ne arată însă contrariul: dacă eliminăm grâul din alimentaţie, am putea fi mult mai sănătoşi.

Pentru creşterea randamentului recoltelor, agronomii au modificat foarte mult grâul din punct de vedere genetic, dând astfel naştere unor varietăţi monstruoase ale plantei. Urmarea? Grâul cultivat în prezent este mult mai bogat în gluten decât în vremurile străvechi, devenind aşadar toxic.

O persoană din trei are – fără să ştie – o sensibilitate la această proteină. Niciodată medicii nu şi-ar fi imaginat că grâul este responsabil pentru oboseala cronică, pentru probleme de digestie, pentru durerea de cap, artroză, vertij, neuropatii sau dureri musculare. Mai mult, în rândul persoanelor cu o predispoziţie genetică, glutenul poate declanşa boli autoimune: boala celiacă, boala Crohn, scleroza în plăci, diabet de tip I, poliartrită reumatoidă…

Dacă medicina nu reuşeşte să vă vindece problemele de sănătate, atunci poate că ar fi mai bine să vă întrebaţi ce anume mâncaţi…