0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Alimentație sănătoasă
  3. Glutenul
Carte

Glutenul

Coperta cărții: Glutenul – Cum ne intoxică grâul cultivat în prezent de la editura Philobia.
Cartea: Glutenul – Cum ne intoxică grâul cultivat în prezent
Autor: Julien Venesson
Editura: Philobia
Cumpăr

Cum ne intoxică grâul cultivat în prezent

Autor(i): Julien Venesson
Editura: Philobia
Colecţia: Sănătatea (Ed. Philobia)
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 224 (13x20 cm)
ISBN:9786068560670
Preţ: 38,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

O anchetă jurnalistică ce sintetizează numeroase studii științifice serioase referitoare la gluten, realizate de specialiști în imunologie, toxicologie și alergologie și din care aflăm cum consumul de grâu supus modificărilor genetice a condus la o adevărată explozie de cazuri de intoleranță la gluten sau de boli autoimune!

Autoritățile sanitare publice, nutriționiștii și producătorii de alimente încurajează în mod curent consumul de cereale, susținând că este benefic pentru sănătate. Ancheta realizată în cartea de față ne arată însă contrariul: dacă eliminăm grâul din alimentație, am putea fi mult mai sănătoși.

Pentru creșterea randamentului recoltelor, agronomii au modificat foarte mult grâul din punct de vedere genetic, dând astfel naștere unor varietăți monstruoase ale plantei. Urmarea? Grâul cultivat în prezent este mult mai bogat în gluten decât în vremurile străvechi, devenind așadar toxic.

O persoană din trei are – fără să știe – o sensibilitate la această proteină. Niciodată medicii nu și-ar fi imaginat că grâul este responsabil pentru oboseala cronică, pentru probleme de digestie, pentru durerea de cap, artroză, vertij, neuropatii sau dureri musculare. Mai mult, în rândul persoanelor cu o predispoziție genetică, glutenul poate declanșa boli autoimune: boala celiacă, boala Crohn, scleroza în plăci, diabet de tip I, poliartrită reumatoidă…

Dacă medicina nu reușește să vă vindece problemele de sănătate, atunci poate că ar fi mai bine să vă întrebați ce anume mâncați…

Cuprinsul cărţii: „Glutenul“

  • Introducere
  • Să cunoaștem trecutul pentru a înțelege prezentul
    • O istorie care provoacă dureri de burtă
    • Alimentația în Paleolitic
    • Apariția grâului
  • Este grâul dăunător pentru sănătate?
    • Rolul cheie al intestinului pentru sănătatea noastră
    • Boala celiacă: când nu mai tolerăm glutenul
    • Sensibilitatea la gluten
    • Colonul iritabil, noul țap ispășitor
    • Boala Crohn și rectocolita sau când intestinul deraiază
    • Cum ne distruge grâul articulațiile
    • Cum ne îmbătrânește grâul
    • Grâul care ne înnebunește
    • Grâul, noul coșmar al dermatologilor
  • Cum să ne păstrăm sau să ne redobândim sănătatea
    • O viață fără grâu
    • Modificarea obiceiurilor
    • Cum să eliminăm grâul din alimentație
  • Concluzie
  • Bibliografie