0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Afaceri
  3. Cărţi: Antreprenoriat
  4. Shoe Dog
Carte

Shoe Dog

Shoe Dog. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Memoriile creatorului Nike

Autor(i): Phil Knight
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 504 (20x14 cm)
Preţ: 59,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Knight povesteşte despre numeroasele riscuri cu care s-a confruntat, despre eşecurile zdrobitoare, despre concurenţii nemiloşi, despre numărul mare de sceptici, duşmani şi bancheri ostili, dar şi despre numeroasele sale triumfuri emoţionante şi reveniri spectaculoase.

Dar mai presus de toate, Knight evocă relaţiile fundamentale, care au constituit inima şi sufletul Nike, cu fostul său antrenor de atletism, irascibilul şi charismaticul Bill Bowerman, şi cu primii săi angajaţi, un grup pestriţ de neadaptaţi şi savanţi, care a devenit rapid o frăţie în centrul căreia se afla swoosh.

Împreună, valorificând puterea electrizantă a unei viziuni îndrăzneţe şi o credinţă împărtăşită în puterea mântuitoare, transformatoare a sportului, au creat un brand şi o cultură care a schimbat totul.

Unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din lume, Phil Knight este fondatorul Nike, Inc. A fost CEO al companiei din 1964 până în 2004 şi preşedinte al consiliului de administraţie până în 2016. Trăieşte în Oregon împreună cu soţia lui, Penny.

„Shoe Dog“ este o incredibilă poveste americană despre noroc, curaj, ştiinţă şi alchimia magică dintre câteva personaje excentrice care s-au reunit pentru a construi Nike.

Faptul că s-a întâmplat aşa ceva este un miracol deoarece, după cum am aflat din cartea de faţă, deşi suntem o naţiune ce proslăveşte spiritul întreprinzător, excelăm şi în zădărnicirea lui.

Lecţiile pe care ni le dă Phil Knight cu privire la antreprenoriat şi la obstacolele cu care se confruntă un om care încearcă să creeze ceva sunt inestimabile. Paginile pe care le-am îndoit sunt prea numeroase pentru a le menţiona.

Abraham Verghese, autor al cărţii „Cutting for Stone“, bestseller New York Times

Îl ştiam pe Phil Knight de când eram copil, dar nu l-am cunoscut cu adevărat până când n-am deschis această carte minunată, uimitoare, intimă. Lucru valabil şi pentru Nike. Am purtat cu mândrie echipamentul produs de ei, dar nu mi-am dat seama că în spatele fiecărui swoosh stătea o saga remarcabilă despre inovaţie, supravieţuire şi triumf. Sinceră, amuzantă, plină de suspans, elaborată – aceasta este o carte de memorii pentru cei ce iubesc sportul, dar mai presus de toate este o carte de memorii pentru cei ce iubesc autobiografiile.

„Shoe Dog“ este călătoria unui erou extraordinar, o epopee despre credinţă, hotărâre fără pereche, excelenţă, eşec, triumf, înţelepciune câştigată cu greu şi iubire. Faptul că Nike există, e pur şi simplu un miracol. Am terminat ultima propoziţie plină de admiraţie, inspirată şi recunoscătoare pentru experienţă.

Lisa Genova, autoare a cărţilor „Still Alice“ şi „Inside the O`Briens“, best-selleruri New York Times

O odisee emoţionantă, extrem de amuzantă, din care înveţi multe despre inovaţie şi creativitate. Phil Knight ne aduce înapoi la momentul în care s-a născut swoosh, îşi reaminteşte cum, la început, implora băncile reticente să-i împrumute bani, cum a strâns o echipă de neadaptaţi excentrici, dar geniali, cum au muncit împreună pentru a construi ceva unic, care a dus la o schimbare de paradigmă. O inspiraţie pentru oricine are un vis neconvenţional.

Michael Spence