0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Psihologie
  3. Atingerea. Cunoaşterea simţului tactil
Carte

Atingerea. Cunoaşterea simţului tactil

Atingerea. Cunoaşterea simţului tactil. Editura All
CumpărDetalii carte

Autor(i): David J. Linden
Editura: All
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 320 (13x20 cm)
Preţ: 44,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Introducere în ştiinţa mâinii, inimii şi minţii

Această carte îşi propune să explice organizarea specifică a circuitelor tactile ale corpului şi să sublinieze faptul că acest sistem bizar şi complex ne influenţează puternic vieţile.

Specia noastră are cea mai lungă copilărie dintre toate animalele. Nu există vreo altă fiinţă care la cinci ani să nu poată trăi independent.

Dacă îndelungata noastră copilărie nu beneficiază de atingere, şi mai ales de contact cald, interpersonal, consecinţele sunt dramatice.

Aşadar, atingerea nu este opţională pentru dezvoltarea unei fiinţe umane. Este chiar cel mai important simţ pe care îl avem.

Exprimarea emoţiilor, alegerile pe care le facem din postura de consumatori, momentele de plăcere, folosirea uneltelor, diversele tratamente medicale – toate acestea implică atingeri.

Genele, celulele şi reţelele neuronale implicate în sistemul senzorial tactil sunt fundamentale în producerea experienţelor specific umane.

Atingerea interpersonală este un liant social. Ea poate transforma partenerii sexuali în cupluri stabile. Întăreşte legăturile dintre copii şi părinţi, şi pe cele dintre fraţi. Îi apropie pe membrii unei comunităţi şi pe colegii de muncă, generând sentimente de recunoştinţă, simpatie şi încredere.

Ştiai că s-a demonstrat că oamenii care sunt atinşi în trecere de chelner într-un restaurant au tendinţa de a lăsa bacşişuri mai mari?

După acelaşi model, doctorii care-şi ating cu grijă pacienţii sunt consideraţi mai implicaţi. La rândul lor, pacienţii înregistrează un nivel mai mic al hormonilor de stres şi au un prognostic medical mai bun.

În cartea sa, David Linden reuşeşte să ne arate, prin poveşti şi argumente fascinante, cum ne defineşte atingerea ca persoane, influenţând alegerile pe care le facem în viaţă.

Vei descoperi o serie de exemple captivante şi fenomene surprinzătoare, aflând totodată miturile despre simţul tactil apărute de-a lungul secolelor. Practic, înţelegând cum funcţionează atingerea ne putem cunoaşte mai bine pe noi înşine.

Aveţi în faţă o carte excelentă! Veţi afla de ce fotbaliştii se îmbrăţişează după ce marchează un gol, dar şi care-i rolul liliecilor vampiri. David Linden explică pe înţelesul tuturor noţiunile de neurologie.

Spectator

O lucrare convingătoare.

Financial Times

Având un dar de a povesti demn de un romancier, Linden ne oferă explicaţia ştiinţifică din spatele atingerii, arătând cum simţul tactil ne influenţează şi ne motivează în viaţa de zi cu zi.

Scientist