0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Psihologie
 3. Atingerea. Cunoașterea simțului tactil
Carte

Atingerea. Cunoașterea simțului tactil

Coperta cărții: Atingerea. Cunoașterea simțului tactil de la editura All.
Cartea: Atingerea. Cunoașterea simțului tactil
Autor: David J. Linden
Editura: All
Cumpăr
Autor(i): David J. Linden
Editura: All
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 320 (13x20 cm)
ISBN:9786065875241
Preţ: 34,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Introducere în știința mâinii, inimii și minții

Această carte își propune să explice organizarea specifică a circuitelor tactile ale corpului și să sublinieze faptul că acest sistem bizar și complex ne influențează puternic viețile.

Specia noastră are cea mai lungă copilărie dintre toate animalele. Nu există vreo altă ființă care la cinci ani să nu poată trăi independent.

Dacă îndelungata noastră copilărie nu beneficiază de atingere, și mai ales de contact cald, interpersonal, consecințele sunt dramatice.

Așadar, atingerea nu este opțională pentru dezvoltarea unei ființe umane. Este chiar cel mai important simț pe care îl avem.

Exprimarea emoțiilor, alegerile pe care le facem din postura de consumatori, momentele de plăcere, folosirea uneltelor, diversele tratamente medicale – toate acestea implică atingeri.

Genele, celulele și rețelele neuronale implicate în sistemul senzorial tactil sunt fundamentale în producerea experiențelor specific umane.

Atingerea interpersonală este un liant social. Ea poate transforma partenerii sexuali în cupluri stabile. Întărește legăturile dintre copii și părinți, și pe cele dintre frați. Îi apropie pe membrii unei comunități și pe colegii de muncă, generând sentimente de recunoștință, simpatie și încredere.

Știai că s-a demonstrat că oamenii care sunt atinși în trecere de chelner într-un restaurant au tendința de a lăsa bacșișuri mai mari?

După același model, doctorii care-și ating cu grijă pacienții sunt considerați mai implicați. La rândul lor, pacienții înregistrează un nivel mai mic al hormonilor de stres și au un prognostic medical mai bun.

În cartea sa, David Linden reușește să ne arate, prin povești și argumente fascinante, cum ne definește atingerea ca persoane, influențând alegerile pe care le facem în viață.

Vei descoperi o serie de exemple captivante și fenomene surprinzătoare, aflând totodată miturile despre simțul tactil apărute de-a lungul secolelor. Practic, înțelegând cum funcționează atingerea ne putem cunoaște mai bine pe noi înșine.

Aveți în față o carte excelentă! Veți afla de ce fotbaliștii se îmbrățișează după ce marchează un gol, dar și care-i rolul liliecilor vampiri. David Linden explică pe înțelesul tuturor noțiunile de neurologie.

Spectator

O lucrare convingătoare.

Financial Times

Având un dar de a povesti demn de un romancier, Linden ne oferă explicația științifică din spatele atingerii, arătând cum simțul tactil ne influențează și ne motivează în viața de zi cu zi.

Scientist

Cuprinsul cărţii: „Atingerea. Cunoașterea simțului tactil“

 • Prolog
 • Pielea este un organ social
 • Căutându-ne prin buzunare
 • Anatomia unei mângâieri
 • Atingerea sexuală
 • Ardei iuți, mentă răcoritoare și lilieci vampiri
 • Durere și emoție
 • Un show cu mâncărimi și scărpinături
 • Iluzie și transcendență
 • Mulțumiri
 • Note
 • Index