0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Autoeducare
  4. Gândește ca un trăznit
Carte

Gândește ca un trăznit

Autorii cărții „Freakonomics“ ne îndeamnă să gândim diferit

Autor(i): Stephen J. Dubner, Dr. Steven D. Levitt,
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 256 (14x20 cm)
Preţ: 37,57 Lei
Disponibilitate: în stoc

„Gândește ca un trăznit“ este o carte care opune gândirea critică prejudecăților. Fie că doriți să vă destindeți, fie că doriți să exersați mușchiul gândirii critice, cartea de față răspunde acestor deziderate într-o manieră antrenantă, bogat ilustrată cu exemple și ușor de implementat.

Marian Dinu, Partener coordonator DLA Piper Dinu

Levitt și Dubner ne oferă o schiță a unui mod pe de-a-ntregul nou de rezolvare a problemelor, fie că te preocupă niște îmbunătățiri minore ale vieții sau reformele globale majore. Ca de fiecare dată, nicio temă nu este exclusă.

Câțiva pași către gândirea de Trăznit:

  • În primul rând, lasă de-o parte busola ta morală – pentru că este greu să vezi limpede o problemă dacă ai și decis deja ce să faci în privința ei.
  • Învață să spui „Nu știu“ – deoarece atâta timp cât nu poți să recunoști ceea ce încă nu știi, este practic imposibil să înveți ceea ce ai nevoie să afli.
  • Gândește ca un copil – pentru că vei născoci idei mai bune și vei pune întrebări mai bune.
  • Fă un masterat în motivație – deoarece la bine și la rău, interesele guvernează lumea noastră.
  • Învață să-i convingi pe oamenii care nu vor să fie convinși – pentru că a avea dreptate este rareori suficient pentru a ieși învingător.
  • Învață să prețuiești latura pozitivă a renunțării – fiindcă nu poți să rezolvi problemele de mâine dacă nu ești dispus să te lepezi de nereușita de astăzi.

Cea mai revoluționară dintre cărțile scrise de Levitt și Dubner. În stilul lor caracteristic, care îmbină narațiunea captivantă și analiza neconvențională, ei ne poartă în intimitatea procesului lor de gândire și ne învață pe toți să gândim puțin mai productiv, mai creativ, mai rațional – să gândim, altfel spus, ca un Trăznit.

Bookreporter.com

În nouă capitole amuzante, Levitt și Dubner demonstrează cum să nu cazi pradă metodelor răsuflate de rezolvare a problemelor și ilustrează concret cum să reformulezi întrebările.

New York Daily News