0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Autoeducare
  4. Gândeşte ca un trăznit
Carte

Gândeşte ca un trăznit

Gândeşte ca un trăznit. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Autorii cărţii „Freakonomics“ ne îndeamnă să gândim diferit

Autor(i): Stephen J. Dubner, Dr. Steven D. Levitt
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 256 (14x20 cm)
Preţ: 37,57 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Gândeşte ca un trăznit“ este o carte care opune gândirea critică prejudecăţilor. Fie că doriţi să vă destindeţi, fie că doriţi să exersaţi muşchiul gândirii critice, cartea de faţă răspunde acestor deziderate într-o manieră antrenantă, bogat ilustrată cu exemple şi uşor de implementat.

Marian Dinu, Partener coordonator DLA Piper Dinu

Levitt şi Dubner ne oferă o schiţă a unui mod pe de-a-ntregul nou de rezolvare a problemelor, fie că te preocupă nişte îmbunătăţiri minore ale vieţii sau reformele globale majore. Ca de fiecare dată, nicio temă nu este exclusă.

Câţiva paşi către gândirea de Trăznit:

  • În primul rând, lasă de-o parte busola ta morală – pentru că este greu să vezi limpede o problemă dacă ai şi decis deja ce să faci în privinţa ei.
  • Învaţă să spui „Nu ştiu“ – deoarece atâta timp cât nu poţi să recunoşti ceea ce încă nu ştii, este practic imposibil să înveţi ceea ce ai nevoie să afli.
  • Gândeşte ca un copil – pentru că vei născoci idei mai bune şi vei pune întrebări mai bune.
  • Fă un masterat în motivaţie – deoarece la bine şi la rău, interesele guvernează lumea noastră.
  • Învaţă să-i convingi pe oamenii care nu vor să fie convinşi – pentru că a avea dreptate este rareori suficient pentru a ieşi învingător.
  • Învaţă să preţuieşti latura pozitivă a renunţării – fiindcă nu poţi să rezolvi problemele de mâine dacă nu eşti dispus să te lepezi de nereuşita de astăzi.

Cea mai revoluţionară dintre cărţile scrise de Levitt şi Dubner. În stilul lor caracteristic, care îmbină naraţiunea captivantă şi analiza neconvenţională, ei ne poartă în intimitatea procesului lor de gândire şi ne învaţă pe toţi să gândim puţin mai productiv, mai creativ, mai raţional – să gândim, altfel spus, ca un Trăznit.

Bookreporter.com

În nouă capitole amuzante, Levitt şi Dubner demonstrează cum să nu cazi pradă metodelor răsuflate de rezolvare a problemelor şi ilustrează concret cum să reformulezi întrebările.

New York Daily News