0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Dezvoltare personală
 3. Cărţi: Autoeducare
 4. Mindfulness
Carte

Mindfulness

Mindfulness. Editura ACT şi Politon
Detalii carte

Cum să trăieşti bine dând dovadă de atenţie

Autor(i): Ed Halliwell
Editura: ACT şi Politon
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 225 (13x20 cm)
Preţ: 38,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Starea de mindfulness ne aduce cu picioarele pe pământ, permiţându-ne să trăim în realitate şi cu realitatea. Pe măsură ce practicăm deschiderea către simţurile noastre, un nou mod de a fi poate apărea în noi înşine. Dezvoltăm o conştientizare amicală asupra a ceea ce se petrece şi din ea putem trage învăţăminte.

Ed Halliwell

Cartea de faţă este organizată ca un manual de antrenament, dus săptămână cu săptămână, fiecare dintre cele nouă capitole explorând aspecte ale stării de mindfulness.

Sunt incluse exerciţii-cheie, o prezentare generală a descoperirilor ştiinţifice care dovedesc beneficiile stării de minfulness, şi studii de caz urmărind experienţele a patru persoane care au învăţat să practice mindfulness în ultimii ani.

Este important să nu vă grăbiţi să „obţineţi“ starea de mindfulness, căci aceasta nu poate fi obţinută grăbindu-vă. Acesta este un antrenament în care nu sunteţi încurajaţi să vă concentraţi pe obţinerea rezultatelor.

Viaţa se întâmplă, dar ne alegem noi într-adevăr drumul?

Şi când ne facem alegerile, în ce măsură sunt ele alegeri înţelepte, care să ne exprime adevărata intenţie?

Mulţi oameni îşi trăiesc viaţa în fiecare zi pe fugă, simţindu-se conduşi în loc să ţină frâiele. Ritmul vieţii şi numărul de lucruri pe care oamenii trebuie să le facă sau în privinţa cărora trebuie să se îngrijoreze constituie o cauză majoră a stresului, nefericirii şi bolilor. Pe măsură ce oamenii devin mai stresaţi, capacitatea mentală scade – se simt copleşiţi şi nu mai pot gândi clar.

Ştiinţa demonstrează că practicile mindfulness au efecte puternice asupra creierului şi corpului, care conduc la liniştea sufletească. Sute de studii în domeniul mindfulness-ului sunt publicate în fiecare an. Conform cercetărilor, nu numai că oamenii conştienţi sunt mai înclinaţi spre o stare de bine, dar şi antrenamentul pentru mindfulness ajută la cultivarea acesteia. Oamenii care practică mindfulness-ul au parte de mai puţin stres şi au de asemenea niveluri mai scăzute de cortizol, hormonul stresului.

Datele combinate, strânse din şase studii de caz de înaltă calitate pe alte cursuri de minfulness de opt săptămâni (terapie cognitivă pe bază de mindfulness), au descoperit că starea de minfulness duce la o scădere medie de 44% a ratei de recidivă în rândul persoanelor predispuse la depresie.

Starea de mindfulness înseamnă o conştientizare cu inima deschisă a ceea ce se întâmplă şi învăţarea din ceea ce descoperiţi. Acest lucru se datorează în special atenţiei acordate simţurilor. În loc să vă lăsaţi pradă ideilor, vă acordaţi la lume prin conştientizarea văzului, sunetului, sentimentelor, gustului şi mirosului. Pe măsură ce experimentaţi mai deplin această uimitoare paletă senzorială, observaţi cum iau naştere gândurile, precum şi senzaţiile, şi observaţi cum vă conduce adesea acest strat conceptual suplimentar, chiar dacă nu este întotdeauna o reflectare precisă a evenimentelor.

Mindfulness implică o deschidere onestă şi curajoasă spre experienţa de a fi uman în momentul prezent. Ed Halliwell cunoaşte la perfecţie teoria şi practica acestui teritoriu curios de nefamiliar. Rezultatul este un ghid practic şi de mare ajutor, presărat minunat cu revelaţii psihologice luminate.

Dr. Jonathan Rowson, director al RSA Social Brain Center

Cheia pentru fericirea de durată este abilitatea de a trăi în înţeleaptă legătură cu gândurile tale, cu sentimentele şi cu mediul înconjurător. Starea de mindfulness este o unealtă care ne ajută să ne schimbăm viaţa şi care constituie, poate, abilitatea supremă pentru a trăi bine. Această carte este o introducere fabuloasă, revelatoare şi accesibilă către mindfulness, din partea unuia dintre specialiştii de top din domeniu. O recomand cu căldură.

Dr. Mark Williamson, director al Action For Happiness

Mindfulness este o practică veche de când lumea, care s-a dovedit – de-a lungul mileniilor şi culturilor – a fi o unealtă eficace pentru a face faţă stresului din viaţa de zi cu zi şi pentru cultivarea unui sentiment mai puternic de prezenţă şi stare de bine. Fiind un membru înzestrat şi preţuit al catedrei noastre, cursurile de mindfulness ale lui Ed Halliwell sunt o componentă esenţială a nucleului programei noastre. Cel mai nou ghid al său oferă informaţii şi instrucţiuni clare, practice pentru toţi cei interesaţi de dezvoltarea acestei abilităţi.

Morgwn Rimel, director al The School of Life, Londra

Cuprinsul cărţii: „Mindfulness“

 • Exerciţii mindfulness
 • Introducere
 • Cum să folosim aceasta carte
 • CUM PUNEM FUNDAŢIA
  • Medicina mindfulness
  • Cum plantăm seminţele
 • CONŞTIENTIZAREA
  • Cum învăţăm să privim
  • Cum să ne deschidem către spaţiu
 • FIIND ALĂTURI DE…
  • Cum să rămânem întrupaţi
  • Privind către interior
  • Cum dăm drumul strânsorii
 • ALEGEREA
  • Acţiunea specifică stării de mindfulness
  • Deplinătatea
 • Lecturi recomandate
 • Materiale suplimentare
 • Mulţumiri
 • Referinţe