0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Dezvoltare personală
 3. Cărți: Autoeducare
 4. Mindfulness
Carte

Mindfulness

Mindfulness. Editura ACT și Politon

Cum să trăiești bine dând dovadă de atenție

Autor(i): Ed Halliwell
Editura: ACT și Politon
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 225 (13x20 cm)
Preţ: 38,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Starea de mindfulness ne aduce cu picioarele pe pământ, permițându-ne să trăim în realitate și cu realitatea. Pe măsură ce practicăm deschiderea către simțurile noastre, un nou mod de a fi poate apărea în noi înșine. Dezvoltăm o conștientizare amicală asupra a ceea ce se petrece și din ea putem trage învățăminte.

Ed Halliwell

Cartea de față este organizată ca un manual de antrenament, dus săptămână cu săptămână, fiecare dintre cele nouă capitole explorând aspecte ale stării de mindfulness.

Sunt incluse exerciții-cheie, o prezentare generală a descoperirilor științifice care dovedesc beneficiile stării de minfulness, și studii de caz urmărind experiențele a patru persoane care au învățat să practice mindfulness în ultimii ani.

Este important să nu vă grăbiți să „obțineți“ starea de mindfulness, căci aceasta nu poate fi obținută grăbindu-vă. Acesta este un antrenament în care nu sunteți încurajați să vă concentrați pe obținerea rezultatelor.

Viața se întâmplă, dar ne alegem noi într-adevăr drumul?

Și când ne facem alegerile, în ce măsură sunt ele alegeri înțelepte, care să ne exprime adevărata intenție?

Mulți oameni își trăiesc viața în fiecare zi pe fugă, simțindu-se conduși în loc să țină frâiele. Ritmul vieții și numărul de lucruri pe care oamenii trebuie să le facă sau în privința cărora trebuie să se îngrijoreze constituie o cauză majoră a stresului, nefericirii și bolilor. Pe măsură ce oamenii devin mai stresați, capacitatea mentală scade – se simt copleșiți și nu mai pot gândi clar.

Știința demonstrează că practicile mindfulness au efecte puternice asupra creierului și corpului, care conduc la liniștea sufletească. Sute de studii în domeniul mindfulness-ului sunt publicate în fiecare an. Conform cercetărilor, nu numai că oamenii conștienți sunt mai înclinați spre o stare de bine, dar și antrenamentul pentru mindfulness ajută la cultivarea acesteia. Oamenii care practică mindfulness-ul au parte de mai puțin stres și au de asemenea niveluri mai scăzute de cortizol, hormonul stresului.

Datele combinate, strânse din șase studii de caz de înaltă calitate pe alte cursuri de minfulness de opt săptămâni (terapie cognitivă pe bază de mindfulness), au descoperit că starea de minfulness duce la o scădere medie de 44% a ratei de recidivă în rândul persoanelor predispuse la depresie.

Starea de mindfulness înseamnă o conștientizare cu inima deschisă a ceea ce se întâmplă și învățarea din ceea ce descoperiți. Acest lucru se datorează în special atenției acordate simțurilor. În loc să vă lăsați pradă ideilor, vă acordați la lume prin conștientizarea văzului, sunetului, sentimentelor, gustului și mirosului. Pe măsură ce experimentați mai deplin această uimitoare paletă senzorială, observați cum iau naștere gândurile, precum și senzațiile, și observați cum vă conduce adesea acest strat conceptual suplimentar, chiar dacă nu este întotdeauna o reflectare precisă a evenimentelor.

Mindfulness implică o deschidere onestă și curajoasă spre experiența de a fi uman în momentul prezent. Ed Halliwell cunoaște la perfecție teoria și practica acestui teritoriu curios de nefamiliar. Rezultatul este un ghid practic și de mare ajutor, presărat minunat cu revelații psihologice luminate.

Dr. Jonathan Rowson, director al RSA Social Brain Center

Cheia pentru fericirea de durată este abilitatea de a trăi în înțeleaptă legătură cu gândurile tale, cu sentimentele și cu mediul înconjurător. Starea de mindfulness este o unealtă care ne ajută să ne schimbăm viața și care constituie, poate, abilitatea supremă pentru a trăi bine. Această carte este o introducere fabuloasă, revelatoare și accesibilă către mindfulness, din partea unuia dintre specialiștii de top din domeniu. O recomand cu căldură.

Dr. Mark Williamson, director al Action For Happiness

Mindfulness este o practică veche de când lumea, care s-a dovedit – de-a lungul mileniilor și culturilor – a fi o unealtă eficace pentru a face față stresului din viața de zi cu zi și pentru cultivarea unui sentiment mai puternic de prezență și stare de bine. Fiind un membru înzestrat și prețuit al catedrei noastre, cursurile de mindfulness ale lui Ed Halliwell sunt o componentă esențială a nucleului programei noastre. Cel mai nou ghid al său oferă informații și instrucțiuni clare, practice pentru toți cei interesați de dezvoltarea acestei abilități.

Morgwn Rimel, director al The School of Life, Londra

Cuprinsul cărţii: „Mindfulness“

 • Exerciții mindfulness
 • Introducere
 • Cum să folosim aceasta carte
 • CUM PUNEM FUNDAȚIA
  • Medicina mindfulness
  • Cum plantăm semințele
 • CONȘTIENTIZAREA
  • Cum învățăm să privim
  • Cum să ne deschidem către spațiu
 • FIIND ALĂTURI DE…
  • Cum să rămânem întrupați
  • Privind către interior
  • Cum dăm drumul strânsorii
 • ALEGEREA
  • Acțiunea specifică stării de mindfulness
  • Deplinătatea
 • Lecturi recomandate
 • Materiale suplimentare
 • Mulțumiri
 • Referințe