0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Autoeducare
  4. Uneori câştigi, uneori înveţi
Carte

Uneori câştigi, uneori înveţi

Uneori câştigi, uneori înveţi. Editura Amaltea
CumpărDetalii carte

Cele mai importante lecţii de viaţă sunt deprinse din eşecuri

Autor(i): John C. Maxwell
Editura: Amaltea
Colecţia: C & A - Motivaţional
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 232 (13x20 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Dacă începi să vezi pierderile ca pe nişte oportunităţi de a te dezvolta învăţând ceva din ele, atunci vei deveni de neînvins. În viaţă vei avea şi neplăceri, însă dacă eşti echipat aşa cum se cuvine, pierderea în sine nu te va copleşi. Cel care va trage învăţăminte după ce a trecut şi prin momente mai puţin fericite va fi stăpânul propriei vieţi. E mai mult decât un ghid care ne învaţă cum să depăşim perioadele mai dificile, fiindcă ne oferă cel mai preţios dar dintre toate: speranţa.

John Wooden, jucător şi antrenor emerit de baschet

De cele mai multe ori ne oprim din învăţat atunci când am obţinut în sfârşit diploma mult visată. În realitate, abia din acest moment ar trebui să începem să învăţăm.

Lecţiile care ni se predau la şcoală ne pot ghida uneori în viaţă, însă ne oferă doar instrumentele de bază astfel încât să putem face faţă în lumea reală, cea de dincolo de pereţii sălii de clasă.

Iar în lumea reală mai şi suferim uneori – şi vom mai şi pierde, indiferent că este vorba despre viaţa personală sau profesională, de bani, de sănătate sau de problemele sentimentale. Asta e garantat. Nu ni se garantează însă modul în care vom reacţiona la aceste provocări.

Există o mare diferenţă între cei care învaţă de pe urma acestor pierderi şi cei care nu o fac. Vrei ca spiritul tău să zacă undeva într-un soi de infirmerie, mult prea obosit să încerce din nou să lupte? Sau vei profita de oportunitate ca să studiezi, să evaluezi şi să reconsideri ceea ce s-a întâmplat, astfel încât data următoare să fii mult mai bine înarmat?

John Maxwell ne arată principalele componente de care avem nevoie ca să facem faţa diferitelor tipuri de pierderi, transformând lecţiile aferente în arme valoroase cu care să luptăm împotriva eşecurilor pe care le-am putea avea pe viitor.