0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Autoeducare
  4. Uneori câștigi, uneori înveți
Carte

Uneori câștigi, uneori înveți

Cele mai importante lecții de viață sunt deprinse din eșecuri

Autor(i): Dr. John C. Maxwell,
Editura: Amaltea
Colecţia: Antreprenoriat și afaceri
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 232 (13x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Dacă începi să vezi pierderile ca pe niște oportunități de a te dezvolta învățând ceva din ele, atunci vei deveni de neînvins. În viață vei avea și neplăceri, însă dacă ești echipat așa cum se cuvine, pierderea în sine nu te va copleși. Cel care va trage învățăminte după ce a trecut și prin momente mai puțin fericite va fi stăpânul propriei vieți. E mai mult decât un ghid care ne învață cum să depășim perioadele mai dificile, fiindcă ne oferă cel mai prețios dar dintre toate: speranța.

John Wooden, jucător și antrenor emerit de baschet

De cele mai multe ori ne oprim din învățat atunci când am obținut în sfârșit diploma mult visată. În realitate, abia din acest moment ar trebui să începem să învățăm.

Lecțiile care ni se predau la școală ne pot ghida uneori în viață, însă ne oferă doar instrumentele de bază astfel încât să putem face față în lumea reală, cea de dincolo de pereții sălii de clasă.

Iar în lumea reală mai și suferim uneori – și vom mai și pierde, indiferent că este vorba despre viața personală sau profesională, de bani, de sănătate sau de problemele sentimentale. Asta e garantat. Nu ni se garantează însă modul în care vom reacționa la aceste provocări.

Există o mare diferență între cei care învață de pe urma acestor pierderi și cei care nu o fac. Vrei ca spiritul tău să zacă undeva într-un soi de infirmerie, mult prea obosit să încerce din nou să lupte? Sau vei profita de oportunitate ca să studiezi, să evaluezi și să reconsideri ceea ce s-a întâmplat, astfel încât data următoare să fii mult mai bine înarmat?

John Maxwell ne arată principalele componente de care avem nevoie ca să facem fața diferitelor tipuri de pierderi, transformând lecțiile aferente în arme valoroase cu care să luptăm împotriva eșecurilor pe care le-am putea avea pe viitor.