0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Biografii
  3. Becoming Steve Jobs
Carte

Becoming Steve Jobs

Becoming Steve Jobs. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Din aventurier în vizionar

Autor(i): Brent Schlender, Rick Tetzeli
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 576 (14x20 cm)
Preţ: 56,83 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Brent Schlender şi Rick Tetzeli îşi propun să infirme mituri şi stereotipuri despre Steve Jobs.

Sprijinindu-se pe fapte, date şi mărturii, cei doi autori pun sub semnul întrebării perspectiva convenţională, unidimensională despre Jobs, anume aceea că, pe tot parcursul vieţii sale, acesta a fost „jumătate geniu, jumătate ticălos“, un lider irascibil şi egoist, care-şi umilea fără regrete prietenii şi familia deopotrivă.

După ce au stat de vorbă cu persoane-cheie din cercul de apropiaţi ai lui Jobs, Schlender şi Tetzeli au început o poveste diferită, aceea a unui om care s-a luptat cu propriile slăbiciuni şi care, cu timpul, a învăţat să-şi pună mai bine în valoare extraordinarele calităţi.

Cei doi autori demonstrează că răsunătorul succes al lui Jobs la Apple s-a datorat nu numai alegerii produselor potrivite, ci şi unei schimbări de comportament şi atitudine.

Cei doi arată cum a devenit mai răbdător, cum a învăţat să aibă încredere în colaboratorii apropiaţi şi cum a descoperit importanţa creşterii graduale a companiei, în locul celei fulminante, declanşate printr-un singur produs menit să schimbe configuraţia pieţei.

O relatare bogată, revelatoare, care va schimba felul în care îl privim pe Jobs, cartea ne arată cum unul dintre cele mai colorate şi mai vii personaje ale epocii noastre a reuşit să-şi împletească neobosita pasiune cu un stil de management tot mai matur, creând astfel una dintre cele mai valoroase şi mai iubite companii de pe planetă.

Cartea e fantastică. Am lucrat cu Steve peste 25 de ani şi simt că surprinde, la nivel profund, evoluţia şi complexitatea unui om cu adevărat extraordinar. Sper să fie recunoscută drept ultima istorie a lui Jobs.

Ed Catmull, preşedinte Disney Animation şi Pixar

Relevanţa acestei cărţi rezidă în părerea autorilor – convingătoare, cred eu – că Jobs nu mai era acelaşi om în momentul în care a ajuns în vârful carierei. Tânărul impetuos şi arogant care a cofondat Apple s-a dovedit foarte diferit de bărbatul matur şi chibzuit care s-a întors într-o companie în criză pentru a o transforma într-un business uluitor.

Joe Nocera, The New York Times

În anumite privinţe, această biografie seamănă cu un curs universitar de „Jobsologie“, unul care dă peste cap doctrina clasică prin informaţiile noi pe care le conţine.

Schlender şi Tetzeli ne oferă o cronică bine cântărită, deliberată, a culmilor şi văilor lui Jobs, pictate în cuvintele celor care l-au cunoscut cel mai bine. Este istoria unei vieţi incredibile care, până acum, ne-a fost accesibilă doar prin lentila mass-media şi prin ceea ce Jobs însuşi a permis să se afle. Ne forţează să gândim diferit.

Mikey Campbell, Apple insider