0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Cărți pentru copii
  3. 365 de întrebări și răspunsuri pentru a înțelege lumea
Carte

365 de întrebări și răspunsuri pentru a înțelege lumea

Coperta cărții: 365 de întrebări și răspunsuri pentru a înțelege lumea. de la editura Corint Junior.
Cartea: 365 de întrebări și răspunsuri pentru a înțelege lumea
Autor: * * *
Editura: Corint Junior
Cumpăr
Autor(i): * * *
Editura: Corint Junior
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 224 (15x20 cm)
ISBN:9789731285412
Preţ: 38,50 Lei
Disponibilitate: în stoc

Aceasta carte conține 365 dintre cele mai ciudate întrebări… și cele mai fascinante răspunsuri la ele.

  • Dacă universul se extinde, ce există dincolo de el?
  • De ce plângem când tăiem ceapă?
  • Cum ne vin ideile?
  • Poate fi păcălit un detector de minciuni?

Pregătește-te să înțelegi mai bine lumea care te înconjoară cu ajutorul a 365 de întrebări însoțite de răspunsuri pe cât de instructive, pe atât de surprinzătoare.

Totul este, de fapt, un mister: existența noastră, stelele și constelațiile, ziua și noaptea, visele, culorile florilor.

Copiii pun mereu atât de multe întrebări tocmai pentru că percep foarte bine acest caracter misterios și pentru că sunt fascinați de tot ceea ce există în jurul lor.

Această dorință de cunoaștere este una dintre cele mai încântătoare caracteristici umane și trebuie să avem grijă de ea ca de cea mai prețioasă comoară.

Cunoașterea nu este însă un proces independent, ci se combină cu cel mai profund sentiment pe care-l poate adăposti sufletul omenesc dragostea.

Cunoașterea vieții păsărilor, a copacilor, a planetei Terra cu oceanele, deșerturile și înaltele ei lanțuri muntoase ne determină să le îngrijim, să conștientizăm importanța enormă pe care o au pentru noi.

Cunoștințele referitoare la funcționarea corpului uman ne permit să ajutăm alte persoane și să ne ajutăm și pe noi înșine.

Apoi mai este și cunoașterea practică. Aceasta ne permite să interacționăm cu lucrurile pe care le folosim în viața de zi cu zi. Dacă știm cum funcționează un robinet, internetul ori un telefon mobil, de ce poluăm când mergem cu mașina sau când folosim pungi de plastic, putem avea o viață mai responsabilă, mai conștientă.

Mai există și cunoașterea intelectuală, desigur, care manifestă interes pentru chestiuni mai abstracte, cum ar fi originea și destinul universului, a patra dimensiune sau posibilitatea călătoriilor în timp.

Și, bineînțeles, pentru cel mai mare mister dintre toate: existența. Atât pentru aspectul ei biologic – nașterea, dezvoltarea și reproducerea ființelor vii, cât și pentru aspectele care definesc personalitatea oamenilor. Dorința de a înțelege cum gândim, cum simțim, cum ne imaginăm și cum visăm răspunde aforismului pe care ni l-a transmis Grecia clasică: „Cunoaște-te pe tine însuți“ (am putea să adăugăm: „și-i vei cunoaște pe ceilalți“).

Această carte încearcă să cuprindă aceste probleme fundamentale care afectează și interesează pe toată lumea.