0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Creativitate
  4. Dezordonat
Carte

Dezordonat

Puterea dezordinii de a ne transforma viața

Autor(i): Tim Harford
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 360 (20x14 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În această carte, Tim Harford vorbește despre beneficiile dezordinii: explică motivele pentru care este important să fim dezordonați, pentru care rezistăm tentației de a fi astfel și cele pentru care ar trebui să acceptăm dezordinea ca pe un fapt real.

Pornind de la o serie de cercetări din neuroștiință, psihologie și științe sociale și de la exemple captivante de oameni care fac lucruri extraordinare, Tim Harford încearcă să explice că printre valorile umane general acceptate – de exemplu, creativitatea, receptivitatea și energia – ar trebui să se afle și dezordinea, confuzia și problemele pe care le generează acestea.

De la studioul de înregistrare al muzicianului Brian Eno la Memorialul Lincoln și Martin Luther King Jr. și de la sala de întâlniri la sala de clasă, dezordinea se află la baza modului în care inovăm, în care atingem performanța sau în care interacționăm unii cu alții – pe scurt, a modului în care atingem succesul.

Din paginile acestei cărți veți învăța care sunt legăturile nebănuite dintre creativitate și dezordine, veți înțelege cum schimbările bruște de plan, oamenii necunoscuți și evenimentele neprevăzute, care, altminteri, vă enervează și vă provoacă teamă, vă pot ajuta să aveți idei bune și să generați noi oportunități.

În plus, veți ajunge să înțelegeți că sub masca înclinației naturale spre organizare stă o fragilitate care ne împiedică să inovăm.

O carte absolut fascinantă. Tim Harford demonstrează că, dacă vrei să fii creativ și energic, ai nevoie de puțin mai multă dezordine în viața ta.

Adam Grant, autorul cărții „A da și a lua“ și „Originalii“

„Dezordonat“ merge dincolo de discursurile învechite despre birourile peste care domină haosul, considerate un semn al creativității, și analizează în profunzime noțiunea de dezordine.

Autorul explică haosul pe care îl pot genera obiectivele rigide, modul în care liderii imprevizibili ajung să aibă succes și faptul că flexibilitatea și improvizația pot face diferența.

The Washington Post

Fiecare carte scrisă de Tim Harford este un motiv de sărbătoare.

În viață, uneori e ușor, alteori e greu și, câteodată, planurile zilnice nu se pot ajusta în cazul unor evenimente neașteptate. De aceea te invităm să parcurgi această carte și să descoperi cum să evadezi din ordine pentru a fi creativ și pentru a excela în ceea ce întreprinzi.

UniCredit Bank