0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Prosperitate și succes
  4. Excepționalii (Outliers)
Carte

Excepționalii (Outliers)

Povestea succesului

Autor(i): Malcolm Gladwell
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 272 (14x20 cm)
Preţ: 55,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cu The Tipping Point, Malcolm Gladwell a schimbat felul în care înțelegem lumea. Excepționalii (în original Outliers) va schimba felul în care înțelegem succesul.

Poveștile despre cei care au un foarte, foarte mare succes se învârt în jurul inteligenței și ambiției. În Excepționalii, Malcolm Gladwell spune că adevărata explicație e cu totul alta, iar dacă vrem să înțelegem cum se ajunge atât de departe, ar trebui să ne luăm timp să cunoaștem tot ce ține de contextul acestor oameni: familia, locul unde au copilărit, data nașterii.

Gladwell contestă mitul așa-zisului merit personal, explorând raportul dintre succes și cultură, hazard, sincronizare, naștere și noroc, și felul în care, în pofida calităților și talentului cuiva, moștenirea culturală poate funcționa ca o piedică.

Se explică aici, în termeni de generație, familie, cultură și clasă:

  • ce au în comun Beatles, Bill Gates și Mozart
  • care sunt atuurile ascunse ale atleților de top
  • de ce sunt atât de buni asiaticii la matematică
  • de ce toți avocații bine cotați din New York au același CV
  • de ce n-a auzit nimeni niciodată de cel mai inteligent om din lume.
Viața „excepționalilor“ – oamenii ale căror performanțe ies din sfera experienței comune – urmează o logică stranie și inedită. Pentru a descrie această logică, Gladwell vine cu un proiect de valorificare maximă a potențialului.

Excepționalii este o carte mai personală decât predecesoarele sale. O poți citi ca pe o autobiografie: un individ de succes care încearcă să-și înțeleagă contextul, felul în care a ajuns să aibă succes și ce înseamnă de fapt succesul.“ (Time)

În lumea cărților non-fiction, Malcolm Gladwell e cel mai aproape de portretul autorului cu un talent ieșit din comun. Excepționalii reprezintă un nou tip de carte pentru Gladwell. E un fel de manifest.“ (David Leonhardt, New York Times Book Review)

Excepționalii se poate să fie cartea cea mai bună și mai folositoare a lui Gladwell. Sunt extraordinare și poveștile, și lecțiile de viață din ea: Excepționalii așază știința, self-help-ul și spectaculosul între două coperți.“ (Gregory Kirschling, Entertainment Weekly)

„În Excepționalii, Gladwell face din nou proba talentului său într-un gen pe care de fapt l-a și inaugurat: cartea care dezvăluie tiparul nevăzut din spatele unor fenomene cotidiene.“ (Leslie Chang, Publishers Weekly)