0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Ştiinţă
  3. Cărţi: Economie
  4. Marea divizare
Carte

Marea divizare

Marea divizare. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Societăţile inegale şi ce putem face în privinţa lor

Autor(i): Joseph E. Stiglitz
Editura: Publica
Colecţia: Co-lecţia de economie
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 592 (14x20 cm)
Preţ: 72,25 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În „Marea divizare“, Joseph E. Stiglitz propune modalităţi de contracarare a problemei cu care America se confruntă din ce în ce mai mult. Stiglitz afirmă, argumentat, că inegalitatea este o chestiune de alegere: rezultatul cumulat al politicilor injuste şi al priorităţilor prost gândite.

Stiglitz expune pe larg inegalitatea Americii: dimensiunile şi cauzele ei, dar şi consecinţele pentru naţiunea americană şi pentru întreaga lume.

Începând cu politicile publice din era Reagan şi continuând cu Marea Recesiune şi îndelungatul ei siaj, Stiglitz descrie cu lux de amănunte politicile iresponsabile – dereglementarea, reducerile de taxe, scutirile fiscale pentru grupul de 1% al celor mai bogaţi americani – care îi lasă în urmă pe mulţi americani şi transformă visul american într-un mit tot mai irealizabil.

Cu o formidabilă acuitate economică, dar, în acelaşi timp, accesibilă publicului larg, Stiglitz ne îndeamnă să adoptăm soluţii reale: creşterea taxelor pentru corporaţii şi oamenii bogaţi; mai mult ajutor pentru copiii oamenilor săraci; investiţii în educaţie, ştiinţă şi infrastructură; ajutor pentru proprietarii de locuinţe îndatoraţi, nu pentru bănci; şi, mai important decât orice, să facem mai mult pentru a redresa economia şi a o aduce în poziţia de ocupare deplină.

Cea mai cuprinzătoare contraargumentaţie la adresa neoliberalismului Partidului Democrat, dar şi a teoriilor laissez faire din Partidul Republican. Contribuţia lui Stiglitz în cadrul dezbaterii publice poate fi oricum altfel decât supraestimată.

Thomas B. Edsall, New York Times Book Review

Stiglitz scrie limpede şi provocator… O analiză atentă, dintr-o perspectivă largă, a motorului inegalităţii şi a motivelor pentru care e periculos să-l lăsăm să meargă.

Dante Chinni, Washington Post

O analiză definitorie a efectelor inegalităţii nu doar asupra economiei, ci şi a democraţiei şi globalizării.

Daily Beast

The American Dream a devenit un deziderat universal. Poate fi el atins sau este o utopie? Putem fi toţi egali în bunăstare şi bogăţie? Pe noi, răspunsurile şi soluţiile lui Stiglitz la aceste două întrebări ne-au convins să vă lansăm această invitaţie: la lectură, reflexie şi acţiune.

UniCredit Bank